Obavijesti

Show

Komentari 33

Marko Palfi dobio je nadimak: Sad je 'kralj Kutije iznenađenja'

Marko Palfi dobio je nadimak: Sad je 'kralj Kutije iznenađenja'
4

Mislim da mi nadimak pristaje, rekao je Marko. Kutija iznenađenja mu je najdraži izazov. Misli da je njegov tanjur pobijedio jer je imao manje grešaka od drugih

VIDEO

Eliminacije i proživljeni stres su sad iza kandidata te se nalaze u novom tjednu, tjednu ´Zdravog, a jeftinog´. Prvi od izazova pred njima je  Kutija iznenađenja. 

- Sanjala sam da će tema ovog tjedna biti deserti pa eto možda bude - izjavila je Ivana prije podizanja kutije. Marko Matei nije imao posebnih prohtjeva. Dino je rekao kandidatima da su se prošli tjedan uspjeli pomaknuti s mrtve točke moderne gastronomije i serviranja. 

- Najlošije je bilo na početku tjedna s onim lignjama. Poslije ste bili bolji i bolji - nadovezao se Mate. Radovan misli da je nasvjetliji trenutak prošli tjedan bio odnos kandidata s trljom.

Žiri upozorio: Bit će galerista!

U Kutiji iznenađenja natjecatelje je dočekala tuna iz konzerve, limeta, tikvice, blitva, brokula, srdele, mladi luk, češnjak, slanutak, korijander, tandoori masala, indijski orašćić, klice graška i sir trapist. 

- Svatko od vas od ovih namirnica može napraviti tri jela, ali bolje jedno kako treba nego tri osrednja -rekao je Mate kandidatima koji su za kuhanje na raspolaganju imali 45 minuta. 

Žiri je upozorio kandidate da će i ovaj put, ako to bude potrebno, slati na galeriju. 

Stanko je ulaskom u TOP 15 zadovoljio svoje ambicije. Zdravoj hrani se u njegovoj kući najviše veseli kćer Petra koja voli povrće i ribu. Misli da bi ljudi trebali jesti namirnice koje su im bliske, a ne neke indijske začine i slično. Nikola pak smatra da se moderna gastronomija zasniva na hrabrim začinima. Andrija je danas imao novu frizuru na račun koje se Igor šalio. Tema kuhanja ovaj tjedan je zdravo i jeftino, a žiri traži i lijepo. 

- Ako i vi kao Andrija mislite da je stvar u frizuri, e pa nije - rekao je Igor. 

Stanko jeo indijski oraščić jer je afrodizijak

Andriji se za vrijeme kuhanja zapalio papir, a žiri je Stanka upozorio da skine sat. Tandoori masalu nije koristio jer to, kaže, nije namirnica našeg kraja i nema puno povjerenja u nju. Ipak pojeo je polovicu ponuđenog indijskog oraščića. 

- Godine su tu, a kažu da je afrodizijak - rekao je kroz šalu. 

Dino je Andriji za vrijeme kuhanja dao dobar savjet jer bi inače ostao bez slanutka. 

- Možda sam nešto pogriješila, ali idem po svojoj ideju pa što bude - bude - rekla je Ines koja je indijske oraščiće odlučila skuhati. Uz to se, po tko zna koji put, porezala. 

Mate Marini: Ovo je baby hrana iz horor filmova

- Ti i prezentacija nikako na zelenu granu - rekao je Dino Petri Plantak koja mu je odgovorila kako je zasad, očito, to točno. Radovan je zaključio da je Petra i dosad kuhala zdravo te da je ovo jelo za njega dobro. 

Mate je Marinino kuhanje nazvao ´kung-fu kuhinjom´ te rekao da joj je blitva katastrofa. Njezino jelo nazvao je baby hranom iz horor filmova. Časlav je pao na trik sa sirom u kutiji iznenađenja

- Mogli ste od sira bilo što napraviti, ali zapeći tikvicu i ribu sa sirom ne - rekao mu je Dino. 

Andrijina frizura je i pri ocjenjivanju bila hit. Dino mu je rekao da mu je frizura dobra, ali nažalost nema baš sreće u drugim stvarima. Juha Marka Mateija Dina je podsjetila na ležanje u bolničkom krevetu, a Hrvojevo jelo je, prema Matinom mišljenju, za zatvor. Radovan je Nikoli za objašnjenje jela dao peticu. Unatoč lošim komentarima, Dino je ipak zadovoljan jer je većina kandidata pokazala hrabrost. 

- Mi smo s istim motivima uletjeli u kuhinju gdje nas šefovi nisu mazili - rekao je Mate. Radovan se osvrnuo na to da nitko nije završio na galeriji objašnjavajući da u kuhanju postoje ´kamikaze´ koje eksperimentiraju i ´ziheraši´. 

Kao najboljeg u ovom izazovu žiri je proglasio Marka Palfija koji se, zahvaljujući svom kuhanju, već mogao naviknuti na osjećaj stajanja ispred svih u Masterchef kuhinji. 

Marko Palfi, 'kralj Kutije iznenađenja'

Palfiju je jutro počelo veselo. Rekao je da su u kući napali Zagija (Hrvoja) kremom za brijanje. 

- To ima veze s mojom pobjedom. Probat ćemo to ponoviti - rekao je. Sretan je zbog pobjede i kaže da je sve skupa čudno ispalo jer se inače ne bavi zdravom hranom, iako misli da je njegov tanjur pobijedio jer je imao manje grešaka od drugih. Kutija iznenađenja mu je jedan od najdražih izazova. 

- Palfija ne možemo nazvati Masterchefom, ali vjerojatno je da će biti blizu. Vjerujem da je pravi potencijal - izjavila je Ivana.

Palfi misli da će namirnice u sutrašnjem Testu kreativnosti definitivno birati za ekipu, kao i prošli put. Misli da bi mu pristajao nadimak 'kralj Kutije iznenađenja'. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Baby Lasagna nakon nastupa: 'Moj posao još nije gotov!
PRVO POLUFINALE EUROSONGA

Baby Lasagna nakon nastupa: 'Moj posao još nije gotov!

U prvom polufinalu se za prolazak u finale borilo 15 izvođača, od kojih 10 ide dalje. Osim njih su nastupale i tri države iz skupine 'Velikih 5'

Baby Lasagna zapalio društvene mreže! 'Daleko najbolji', 'Hrvati zaslužuju pobjedu', 'Ovo je vrh'
LASAGNA-MANIJA

Baby Lasagna zapalio društvene mreže! 'Daleko najbolji', 'Hrvati zaslužuju pobjedu', 'Ovo je vrh'

Društvene mreže 'eksplodirale' su kad je naš predstavnik izašao na pozornicu, većina korisnika hvali njegov nastup, njegovu energiju, kostim...
VIDEO Cijela dvorana zapjevala 'Rim Tim Tagi Dim': Pogledajte nastup našeg Baby Lasagne
PRVO POLUFINALE EUROSONGA

VIDEO Cijela dvorana zapjevala 'Rim Tim Tagi Dim': Pogledajte nastup našeg Baby Lasagne

Naš Baby Lasagna izašao je na pozornicu i zapjevao 'Rim Tim Tagi Dim'. Trenutačno mu se predviđa najviše šanse za pobjedu, čak 37%! Od početka pjesme su svi iz publike pjevali uz njega