Show

Komentari 3

Mate Janković skoro napravio grešku koju bi požalio: 'Htio sam i ja biti njuška poput svih'

Mate Janković skoro napravio grešku koju bi požalio: 'Htio sam i ja biti njuška poput svih'

Dok je bio u srednjoj školi bio je nizak te je odlučio 'popraviti' izgled tetovažom ruže zbog koje bi izgledao kao neki macho tip. Skupio je novce, a onda je tattoo majstor, Miro, otišao s novcem

Poznati chef Mate Janković nasmijao je mnoge ispričavši vrlo zanimljivu anegdotu iz mladih dana. Naime, kao klinac u srednjoj školi htio je biti 'kul' i napraviti si tetovažu. Sve je isplanirao - skupio novac, odabrao motiv, a onda je sve palo u vodu.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Bila je daleka 1992 godina i upisao sam za kuhara u Opatiji. Tada je školu upisalo 2 razreda kuhara, 6 razreda konobara i jedan razred slastičara. Postojao je ogroman interes mladih zbunjenih ljudi za bavljenje tom industrijom. Nismo tad ni znali da smo topovsko meso i da ulazimo u nešto što je psihički i fizički zahtjevno i stresno. Prvi dan škole ekipa je bila šarolika. Da nismo creme de la creme mi je bilo odmah jasno. Oko mene je bila hrpa istetoviranih balavaca od kojih je jedan na podlaktici imao kukasti križ - prisjetio se Mate svojih dana u školskim klupama, a onda je prešao na pravu priču.

U to vrijeme, kaže Mate, trendovi tetoviranja bili su drugačiji nego danas, a on je jako žarko želio tetovažu poput i svih ostalih. Htio je biti 'njuška'.

- Zapravo cijeli moj uvod je za priču o tetovažama. Te 92 godine trendovi i standardi izrade tetovaža bili su puno drugačiji no danas. Tinta je bila za k***c, mašinice također, a bome i odabiri dizajna. Prijatelji iz razreda bili su tetovirani nekim debilanama, i palo mi je napamet da bi mogao i ja bit takva njuška - napisao je.

Nasmijao je tako Mate mnoge, pa prokomentirao kako bi njegov nizak izgled lijepo nadopunila ta jedna tetovaža koju je on zamislio. Prema njegovim riječima, učinila bi ga velikim. Bio bi pravi macho tip, kao Casanova. Kako bi još bolje dočarao priču uz tekst je priložio i fotografiju ruže.

- Vrlo bitan je podatak da sam bio sitan, jedan od najnižih u razredu, imao sam paperjastu bradu i brčiće koje možeš obrijati komadom zapaljenog novinskog papira. Da, tetovaža je to što će me učiniti velikim, macho likom. Tetovaža ruže na prsima. Ništa ne izaziva respect i bojazan kao golobradi pikavac sa zapaljenim Filterom 160 u gubici i tetovažom ruže na linoleum prsima. Kakav zavodnik, kakav Casanova. Izabrao sam iz booka kakvu tetovažu želim i  dao tipu par sto teško skupljenih HRD-ića. Tip se zvao Miro. Bio je poznat kao dosta poročan tip sumnjive higijene. Točno onakav kakvog želiš da te tetovira s pečatom Hepatitisa - nastavio je chef.

Sve je bilo idealno, dok Miro, tattoo majstor, nije nestao s njegovim novcima. Ipak, danas mu je zahvalan.

- Na dan tetovaže čovjek je nestao s mojom lovom. Zvao sam ga sa govornice na fiksni telefon psujući ga. Ni sam nisam znao da mi je čovjek napravio najveću uslugu ikad. Da sam se tad istetovirao, sa 18 bi stavio preko toga neki tribal, pa sa 23 opet preko neka kineska slova koja bi vjerojatno značila 'gutam po želji'. Sigurno bi se s 30 skrasio s nekim samoanskim sranjem preko pola tijela ( 'e, ovo ti je simbol mira i prosperiteta'.... i te dubine) Danas nemam niti jednu niti ću ju ikad imati. Hvala Miro. (Dužan si mi lovu) - završio je Mate tekst.

 

 

 

Najčitaniji članci