Show

Komentari 0

Matija Vuica progovorila o tajni svoje karijere: Ja kada stvaram, tada komuniciram sa svemirom

Matija Vuica progovorila o tajni svoje karijere: Ja kada stvaram, tada komuniciram sa svemirom

Svjetska modna dizajnerica otkrila je tajnu uspjeha njenog poslovnog i ljubavnog života. No skromnu Matiju život nije uvijek mazio i otkrila je da za sve u životu treba puno truda.

Matiju Vuicu (63) ne treba posebno predstavljati. Modna dizajnerica, umjetnica i glazbenica je svojim kreacijama i talentom dosegla svjetsku slavu. U intervjuu za Net.hr otkrila detalje svog privatnog života i pokazala da je i dalje skromna.

Zbog svoje svestrane i šarolike karijere često je pitaju je li prvo započela kao glazbenica ili kreatorica. Vuica je otkrila da se često dvoumi oko toga što je bilo prije jer se bavila pjevanjem u folkloru i crkvenom zboru dok je još bila djevojčica, no istovremeno je i šivala. No ipak je sama zaključila:

- Profesionalno gledajući, prije sam bila glazbenica, s Trotakt projektom koji je osnivač Jurica Popović je sve počelo, ali on mi je i pomogao da pokažem i svoj modni aspekt. Tu sam ispoljavala svoje prve kreacije – rekla je Vuica.

S Juricom Popovićem (63) planira proslaviti 40-u obljetnicu veze i ima mnogih ideja koje želi podijeliti sa svojim prijateljima i obožavateljima u znak zahvalnosti što su je podupirali svih godina. No Korona je malo poremetila planove ali Vuica je rekla da će se revija sigurno održati.

Screenshot

Na pitanje kako teče njezin kreativni proces kada stvara odjeću modna dizajnerica je odgovorila:

- Cijeli život se igram s tkaninama. Nakon što kupim čipke, a njih najviše koristim, napravim totalnu dekonstrukciju, pretvorim ih u komadiće, a onda ih slažem na lutki u neki posve novi dizajn. Slažem komadiće čipke, ogledala, kristala te pretvaram to u neki svoj projekt. Kad stvaram kolekciju, volim imati neku priču koja me onda vodi prema kraju kolekcije – rekla je Vuica.

Također Vuica je javno izjavila da ima 11 ormara punih odjeće koju ne baca jer je i sama svjesna da je je moda jedan od najvećih zagađivača zemlje. Njena majka ju je naučila o recikliranju od malih nogu.

- Često doniram i na modnim buvljacima i humanitarnim akcijama. Moći darivati je blagoslov- izjavila je Vuica.

Vuica je radila sa mnogim poznatim damama od Severine, Maje Šuput, Zrinke Cvitešić i mnogih drugih svjetskih glumica. Otkrila je da obožava raditi sa prijateljicom Zrinkom Cvitešić jer kako ona sama kaže ' obje smo Račice u horoskopu'.

Otkrila je da surađuje  sa stilistom Ivanom Bittonom koji ima svoj atelijer u Los Angelesu i radi sa mnogim slavnim osobama.

- Surađujem s Bittonom jer je on pozitivna i jako draga osoba. Bila sam kod njega u Los Angelesu dva puta i jako me se dojmio. Nakon što su se moje haljine pojavile na crvenom tepihu na dodjeli Oscara, javili su mi se još neki stilisti, ali ja sam kao "vjeran pas" i odlučila sam surađivati samo s Bittonom- rekla je Vuica.

Bez obzira što joj svjetska karijera cvjeta rekla je da se ne želi odseliti iz Hrvatske jer smatra da je to najljepša zemlja na svijetu i da se u Lijepoj našoj itekako može uspjeti. Voli raditi u Zagrebu, a onda se odmoriti odmor u Metkoviću sa svojim partnerom Juricom s kojim je u vezi preko 40 godina.

Najčitaniji članci