Show

Komentari 0

Matthew McConaughey ne želi postati guverner Teksasa: 'Ne bih mogao biti politički vođa'

Matthew McConaughey ne želi postati guverner Teksasa: 'Ne bih mogao biti politički vođa'

Glumac je poručio da se odlučio fokusirati na služenje stanovnicima Teksasa na drukčiji način. Govorio je o odgovornosti i problemima s kojima se susreću lokalna i državna politika

Oskarovac Matthew McConaughey (52) u nedjelju je na Instagramu objavio da se zasad ne kani kandidirati za guvernera Teksasa, nakon višemjesečnih nagađanja o glumčevu iskoraku u političke vode.

POGLEDAJTE VIDEO:

Političke ambicije 52-godišnjeg glumca izazvale su ushit u liberalnim krugovima, osobito među Teksašanima zgroženim odlukama aktualnog guvernera Grega Abbotta koji je, među ostalim potpisao vrlo restriktivan zakon o zabrani većine pobačaja.

HISTORY Presents HISTORYTalks - New York

- Ja sam jednostavan klinac iz teksaškog gradića Uvaldea i nikad mi nije palo na pamet da bi se o meni jednoga dana moglo razmišljati kao o političkom vođi - rekao je trominutnom videozapisu objavljenom na Instagramu.

Ankete su pokazale da bi McConaughey bolje prošao u odnosu na svoje potencijalne protukandidate, Abbotta i Beta O'Rourkea, bivšega demokratskog predsjedničkog kandidata koji je u utrku i službeno ušao početkom studenoga.

PA/Pixsell

Glumac je poručio da se odlučio fokusirati na služenje stanovnicima Teksasa na drukčiji način. Govorio je o odgovornosti i problemima s kojima se susreću lokalna i državna politika. Rekao je i da je, dok je razmišljao o mogućnosti kandidiranja slušao i učio te analizirao teksašku i američku politiku, nastojeći ustanoviti kako bi najbolje mogao služiti stanovnicima.

United States Grand Prix - Race - Circuit of the Americas

McConaughey je istaknuo da su ga razmišljanja o državnoj i nacionalnoj politici dovela do zaključka da 'postoje problemi koji se moraju riješiti" i da "američkoj politici treba nova svrha jer je puna podjela koje treba iscijeliti.'

Obećao je da će nastaviti podupirati tvrtke i zaklade čije čelne ljude smatra uspješnim vođama koji ljudima omogućuju ostvarenje 'američkog sna' - uspjeh i prosperitet.

Najčitaniji članci