Obavijesti

Show

Komentari 11

'McMafia': Britanci u Zagrebu rade raj za okorjele kriminalce

'McMafia': Britanci u Zagrebu rade raj za okorjele kriminalce
14

SNIMAJU SERIJU Triler BBC-ja ‘McMafia’ snimat će se u cijelom svijetu, a hrvatska metropola utjelovit će Prag i samu sebe. U Zagrebu su do prosinca

VIDEO

Ruski mafijaši palili su svijeće na Kamenitim vratima u Zagrebu i pretvarali se da su u Pragu. Britanska serija 'McMafia' počela se snimati u Zagrebu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:30

Iako se dio radnje serije, kao i istoimenog romana, odvija u Zagrebu, naša metropola glumit će i češki glavni grad. Preko naziva ulica na Gornjem gradu nalijepljeni su crveni, kakvi se viđaju u centru Praga. Jedna od scena koju su snimili bila je vožnja fijakera na sjevernom dijelu Trga svetog Marka.

McMafia

Inače, Zagreb je već glumio Prag u 'Procesu' Orsona Wellesa početkom šezdesetih. BBC-jeva serija u Zagrebu će se snimati do 2. prosinca, a osim Gornjeg grada, snimat će u Preradovićevoj, Vlaškoj, Draškovićevoj i Hebrangovoj ulici, u Ratkajevu prolazu, na Zrinjevcu i Strossmayerovu trgu te kod Muzeja suvremene umjetnosti. Ekipa će se vratiti i u svibnju iduće godine.

Praške ulice Zagreba: Radnja se odvija dijelom u Zagrebu, koji će glumiti i Prag

 

'McMafia' je triler u čijem je središtu sin ruskog mafijaša koji ulazi u svijet globalnog kriminala. Inače, roman britanskog novinara Mishe Glennyja koji je za vrijeme rata boravio u Hrvatskoj i bio vrlo nesklon Hrvatima. Radnja počinje krađom Audija u Zagrebu koji su glavnom junaku ukrali trgovci vozila na crno.

Sve kao po špagi: Producenti surađuju s Holdingom, a vrlo su tajnoviti oko otkrivanja detalja o snimanju serije

 

Ubrzo se saznaje kako su umreženi s indijskim, ruskim, kolumbijskim, arapskim i kineskim kriminalcima. BBC planira snimiti osam epizoda, a svaka će stajati 18 milijuna kuna. Glavna zvijezda je James Norton (31), a producenti ne žele otkriti jesu li angažirali i nekog hrvatskoga glumca ili glumicu.

Harper
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...
PROMJENE

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...

Influencerica se preselila u novi stan nakon što je ranije otkrila kako se seli jer joj treba veći dom

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'
ODUŠEVILA VIDEOM

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'

Vlatka Pokos pozirala je na stolu za masažu samo u košulji, a onda poručila: 'Ljubav je najmoćniji, najljepši osjećaj na svijetu'
Znaš li tko sam? Patila je od anoreksije, a kasnije je vodila bitke s dvije teške bolesti...
OMILJENO TV LICE

Znaš li tko sam? Patila je od anoreksije, a kasnije je vodila bitke s dvije teške bolesti...

Rođena je u Sloveniji, a srednju školu i fakultet novinarstva završila je u Zagrebu. Srednja škola bila joj je traumatično iskustvo i tada je upala u probleme s prehranom. Borila se i s dva raka koji je nisu uništili...