Obavijesti

Show

Komentari 0

MedvedRUN 2018.: Utrka s okusom pive koju trkači obožavaju

MedvedRUN 2018.: Utrka s okusom pive koju trkači obožavaju

U nedjelju, 17. lipnja održava se treći po redu MedvedRUN, utrka s okusom pive koja kao i svake godine do sada starta i završava u Tkalči, kod pivnice Mali medo. Početak utrke je u 9 sati, a kraj - tko zna!

VIDEO

Pivovara Medvedgrad i AK Sljeme već treću godinu za redom organiziraju MedvedRUN, jednu od najljepših zagrebačkih utrka, što su potvrdili sami trkači. Utrka je to koju se bez pretjerivanja može nazvati urbanim trkačkim megaspektaklom i koja spaja jako lijepe stvari - trčanje po najljepšim dijelovima Zagreba i tulum sa super pivom.

Godina 2016. bila je prva godina ove utrke na koju se tada prijavilo 300 trkača. 2017. godine bilo je 400 prijavljenih, a ove godine ta se granica podigla za još 100 trkača, ukupno 500, a s tom brojkom su se prijave zatvorile u rekordnom roku - čak tri tjedna prije održavanja utrke.


Foto: Željko Oreški


Što je to što trkače toliko privlači na MedvedRUN? Možda je najbolje citirati riječi samih trkača: "Na neke utrke ideš tek tako, a na neke ideš da se dobro zabaviš i uživaš. MedvedRUN je jedna od takvih utrka na koju ideš da se zabaviš, te kasnije uživaš u dobrom pivu i super muzici."

Kao i uvijek do sada start i cilj utrke su u Tkalči, kraj pivnice Mali medo. Trči se 5 ili 10 kilometara, po najljepšim dijelovima centra Zagreba, a najbrži trkači utrke od 10 km osvajaju piva koliko su teški. Svaki MedvedRUN tematski je vezan uz neko pivo iz ponude Medvedgrada, prošle godine bilo je to Ljeto u Zagrebu, a ove godine to je Baltazar.

Foto: Goran Požek

Za odličan tulum nakon utrke, pobrinut će se već dobro poznata trojka imena Yellow Submarine, bend koji zna i može napraviti sjajnu atmosferu u Tkalči na koju nitko ne može ostati imun, pa ni slučajni prolaznici i turisti koji se nerijetko priključe tulumu.

No, to nije sve - utrka MedvedRUN je i humanitarnog karaktera, odnosno dio Medvedgradovog humanitarnog projekta 'Dobri duh Zagreba', kojim ova najstarija zagrebačka zanatska pivovara želi na aktivan način pozitivno utjecati na zajednicu u kojoj djeluje. Prošle godine, zahvaljujući partnerima utrke omogućio se nezaboravan vikend u Zagrebu djeci iz dječjeg doma 'Ruža Petrović' iz Pule, dok će sredstva koja će se prikupiti na ovogodišnjoj utrci donirati Udruzi 'Pokloni mi budućnost' koja pruža pomoć bolesnoj, nemoćnoj, napuštenoj ili siromašnoj djeci, te socijalno ugroženim obiteljima, samohranim roditeljima, te svima kojima je pomoć prijeko potrebna, dok poseban naglasak svojem djelovanju Udruga stavlja na plaćanje toplih obroka školskoj djeci lošijeg imovinskog stanja.

Više o Udruzi 'Pokloni mi budućnost' - pročitajte na ovom linku: http://hupmb.hr/2018/02/21/zeljko-mavrovic-donirao-za-skolske-obroke/

Foto: Željko Oreški

'Pravi posao napraviš kada utrka završi dobrim tulumom na kojemu su svi nasmiješeni, plešu i dobro se zabavljaju.' A MedvedRUN je upravo to!'- Matt Marenich.

Medijski partner utrke je 24sata.

Više o MedvedRUN-u: facebook.com/events/163634670970806/

Video > facebook.com/AKSljeme/videos/10156535214580712/

Atletski klub Sljeme > https://www.sljeme.run/medvedrun/

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'
ŠOKIRALA REGIJU OBJAVOM

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'

Regionalna folk zvijezda ekskluzivno nas je ugostila u dvorcu na dan objave razvoda i ispričala zašto se odlučila na takav korak...
VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija