Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
28 komentara

Meghan Markle ne smije nositi tijaru niti kraljičine dijamante

Stručnjakinja za protokol, Diana Mather ispričala je za BBC kako je kraljevski kodeks odijevanja strog i striktan kada je riječ o udanim ženama i članicama kraljevske obitelji

Foto: Dominic Lipinski/Press Association/REUTERS/PIXSELL
28 komentara

Meghan Markle (36) sredinom godine udajom za britanskog princa Harryja (33) službeno će postati članicom kraljevske obitelji. Sve do dana vjenčanja bivša glumica neće imati tijaru na glavi. 

Foto: schreenshot 433 Instagram

Stručnjakinja za protokol i viša savjetnica za poznavanje engleskih manira, Diana Mather ispričala je za BBC kako je kraljevski kodeks odijevanja strog i striktan kada je riječ o udanim ženama i članicama kraljevske obitelji. 

Kate Middleton (35) te princeza Diana isto tako čekale su dan vjenčanja kako bi glavu ukrasile vrijednom tijarom. 

Britain's Prince Harry and his fiancee Meghan Markle arrive at an event in Nottingham | Autor: pool/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: pool/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Jedan od razloga zašto žena mora nositi tijaru na kraljevskom dvoru je i naglašavanje bračnog statusa.

-  Tijara na glavi je simbol bračnog statusa i ukazuje da je žena zauzeta i ne traži muškarca. Svakom muškarcu to je znak da ne smije prilaziti i udvarati se udanoj ženi - kazao je stručnjak Grant Harrold.

Foto: Dominic Lipinski/Press Association/REUTERS/PIXSELL

Princ Harry je bio jako vezan za svoju majku. Zaručnički prsten namijenjen Meghan dao je izraditi od dijamanata iz Dianine kolekcije, a 'šuška' se kako bi Meghan mogla nositi i njezinu tijaru. 

- Meghan će imati pristup kraljevskoj kolekciji nakita nakon vjenčanja, a to će joj omogućiti kraljica. Moguće je da će se odlučiti i za tijaru 'Spencer', koja spada u nasljedstvo princa Harryja te koju je Diana nosila na dan svog vjenčanja - kazala je Mather.
 

Naši partneri pišu
Message