Show

Komentari 28

Meghan Markle ne smije nositi tijaru niti kraljičine dijamante

Meghan Markle ne smije nositi tijaru niti kraljičine dijamante

Stručnjakinja za protokol, Diana Mather ispričala je za BBC kako je kraljevski kodeks odijevanja strog i striktan kada je riječ o udanim ženama i članicama kraljevske obitelji

Meghan Markle (36) sredinom godine udajom za britanskog princa Harryja (33) službeno će postati članicom kraljevske obitelji. Sve do dana vjenčanja bivša glumica neće imati tijaru na glavi. 

Stručnjakinja za protokol i viša savjetnica za poznavanje engleskih manira, Diana Mather ispričala je za BBC kako je kraljevski kodeks odijevanja strog i striktan kada je riječ o udanim ženama i članicama kraljevske obitelji. 

Kate Middleton (35) te princeza Diana isto tako čekale su dan vjenčanja kako bi glavu ukrasile vrijednom tijarom. 

Jedan od razloga zašto žena mora nositi tijaru na kraljevskom dvoru je i naglašavanje bračnog statusa.

-  Tijara na glavi je simbol bračnog statusa i ukazuje da je žena zauzeta i ne traži muškarca. Svakom muškarcu to je znak da ne smije prilaziti i udvarati se udanoj ženi - kazao je stručnjak Grant Harrold.

Princ Harry je bio jako vezan za svoju majku. Zaručnički prsten namijenjen Meghan dao je izraditi od dijamanata iz Dianine kolekcije, a 'šuška' se kako bi Meghan mogla nositi i njezinu tijaru. 

- Meghan će imati pristup kraljevskoj kolekciji nakita nakon vjenčanja, a to će joj omogućiti kraljica. Moguće je da će se odlučiti i za tijaru 'Spencer', koja spada u nasljedstvo princa Harryja te koju je Diana nosila na dan svog vjenčanja - kazala je Mather.
 

Najčitaniji članci