Obavijesti

Show

Komentari 39

Međimurci Palfi i Nikola bili su najbolji u Testu kreativnosti

Međimurci Palfi i Nikola bili su najbolji u Testu kreativnosti
5

Marko Palfi i Nikola izabrali su glavnu namirnicu za test, svinjski vrat. Ispekli su ga dovoljno dobro da se plasiraju u Izazov šefa kuhinje kojem se obojica jako vesele

VIDEO

U današnjem Testu kreativnosti kandidati su kuhali u parovima. Glavnu namirnicu izabrali su Nikola i Marko Palfi. Između sipe, svinjskog vrata i jagoda izabrali su svinjski vrat. 

- Imate kraljicu roštilja, a roštilja nemate - obratio se Radovan kandidatima. Dino je dodao kako se nada da sa svinjskim vratom natjecatelji neće puno zeznuti. 

- Jučer smo prema ocjeni žirija bili loši međutim, ja ne dijelim to mišljenje - rekao je Stanko koji se veselio današnjem testu. Kandidati su imali pravo po jednom paru odabrati osam dodatnih namirnica. Nikola je očekivao da će dobiti više od osam popratnih namirnica. Palfi i Nikola za odabir namirnica imali su četiri minute, a ostali parovi duplo manje vremena. Mate je zamolio kandidate da naprave dobra jela da ni bi jeli loše dva dana za redom. 

Ziheraški odabir vratine

Svinjski vrat je, prema Palfijevom mišljenju zahvalna namirnica koju je teže 'uništiti' od janjetine. 

- To je moja ljubav, zaljubili smo se davnih dana - rekao je. Danas mu je u smočnici prvi put u Testu kreativnosti bilo ugodno, za razliku od dosadašnjih puta kad mu je to predstavljalo stres. 

- Birali smo za sebe. Htjeli smo u tandemu napraviti tanjur po kojem će se vidjeti da smo iz Međimurja - zaključio je Palfi. 

Stanko je rekao kako vjeruje da je većina kandidata zadovoljna odabirom.  Marka Raića Nikolin i Palfijev odabir nije uopće iznenadio. Žiri je upozorio kandidate da će ih slati na galeriju ukoliko vide sirovu svinjetinu koju neće niti probati. 

Hrvoje je kuhao sa satom na ruci, Petra i Hrvoje ne funkcioniraju u timu - završili na galeriji

Hrvoje je počeo kuhati sa satom na ruci te ga je nakon upozorenja žirija stavio u ladicu. Po njegovim prijašnjim iskustvima mislio je da će sat vremena za pripremu mesa biti dovoljno, ali meso je ostalo sirovo. Nije znao zbog čega te ga je probao zapeći na tavi. Žiri je prstom opipao meso nakon čega je njega i Petru poslao na galeriju. 

- Ne mogu si objasniti. Meso pečeno sat vremena na 250°C – sirovo - rekao je Hrvoje. 

- Dobro smo danas sve odrađivali, ali nikako da kliknemo nas dvoje -  rekla je Hrvojeva partnerica u kuhanju Petra Plantak. Nikola je za vrijeme kuhanja Palfija shvatio kao šefa kuhinje i tako su organizirali posao. 

- Kod serviranja sam Marku dodavao stvari jer je žiri taman bio oko nas pa da ne ispadne da ne radim ništa - rekao je u šali. Ines je bila zadovoljna svojim tanjurom koji je radila s Markom Raićem 

- Tanjur je ispao genijalno. Kad dva genijalca rade, mora tako ispasti - rekla je Ines. Kike je imala razumijevanja za situaciju u kojoj su se našli Hrvoje i Petra

- Završiti na galeriji nakon kuhanja je gadno. I meni je tako bilo s jadranskom lignjom. Sam si ljut na sebe - rekla je Kristina. 

'Žao mi je drugog komada tog plemenitog roktala'

Dinu je jelo Petre Gerić i Kike bilo ukusno iako mu je možda imalo previše različitih garnitura. 

- Kad opisujete jelo, skratite cijelu stvar i počnite od glavne namirnice. Ne morate tolko komplicirati - savjetovao im je. Radovanu bi jelo Ivane i Marka Mateija bilo odlično bez umaka. 

- Da biste kuhali pretenciozno, morate znati što radite. Na ovom tanjuru mi se ne čini da ste znali što radite - komentirao je Mate jelo Marka Raića i Ines. 

Janković se zatim nasmijao Stankovoj i Časlavovoj prezentaciji jela koju je uspoređivao s opankom i leptirom. Dino načelno nije bio zadovoljan njihovim tanjurom. Palfi i Nikola su servirali samo jedan od dva komada mesa. 

- Žao mi je drugog komada tog plemenitog roktala - rekao im je Mate. Dino i Radovan bili su zadovoljni. 

Međimurci u Izazovu šefa kuhinje

Dino je kazao da je današnjim 'galeristima' Petri Plantak i Hrvoju ovo možda zadnji tjedan u Masterchefu. 

- A ništa, ako je vrijeme da idemo doma, idemo doma. Smatram se timskim igračem, ali ne znam što se dogodilo - rekao je Hrvoje, a Petra je opet dodala da se njih dvoje jednostavno nisu 'kliknuli'. 

Radovan ih je zamolio da se trgnu. Mate je rekao da kandidatima evidentno bolje leži roktavo od janjetine. Ali nisu na kućnom roštilju već na Masterchefu. Danas je žiri odabirao one koji su kuhali bolje, a ne manje loše od ostalih. Najbolja dva para danas su Petra Gerić s Ivonom Kristinom i Palfi u paru s Nikolom. 

- Današnji pobjednici su Međimurci - rekao je Radovan. Palfi je bio sretan zbog pobjede i vjerovao je da će upravo ova četvorka danas biti naprijed. Nikola je također sretan i drago mu je radi Palfija koji još nije bio u Izazovu šefa kuhinje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?
EVO KAKO SU OSTALI PROŠLI

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?

Hrvatski predstavnici na Eurosongu nisu postigli velike uspjehe u posljednjih nekoliko godina. Posljednji veliki uspjeh za Hrvatsku bio je 1999. godine. Velika su očekivanja od ovogodišnjeg predstavnika Baby Lasagne...

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'
OTVORENO I ISKRENO

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'

U opuštenom izdanju na krevetu s voditeljicom, Severina je odgovarala na mnoga pitanja, a između ostalog i na pitanje o filmu koji joj je obilježio početak tridesetih i kako joj je teško bilo
Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni