Obavijesti

Show

Komentari 31

Mejaši o hitu 'Zorica': Djevojke se skidaju na našim nastupima

Mejaši o hitu 'Zorica': Djevojke se skidaju na  našim nastupima
3

Otkako su objavili pjesmu “Zorica”, životi benda Mejaši okrenuli su se naopačke. Upravo su snimili spot za pjesmu koja bi mogla biti sljedeći hit

VIDEO

Otkako se zavrtjela pjesma “Zorica”, cijela Hrvatska zna za suprugu Denisa Dumančića, frontmena benda Leteći odred. Mejaši, tamburaši u starkama, postali su nacionalne zvijezde čim je pjesma postala hit, sviraju gotovo svaki dan u drugom gradu i ne stignu odraditi sve gaže na koje ih zovu.

- Tata mi je rekao da mu ostavim svoju fotografiju da se može prisjetiti kako izgledam jer me nikad nema doma - kaže Edo Drakulić (22), frontmen benda. Iako ih je šira javnost upoznala pjesmom “Zorica”, šestorica Varaždinaca sviraju već sedam godina, a prije dvije godine počeli su surađivati s Dumančićem, koji im piše pjesme.

Naljutili su Nemeša boljom izvedbom njegove pjesme

- Edo i ja smo u mojoj dnevnoj sobi spontano snimili ‘Znam taj smešak’ Nikole Nemeševića Nemeša i stavili snimku na internet. U nekoliko je sati skupila više od 20.000 gledanja. Upravo ta naša snimka je budila stanare Big Brothera. Poslao sam je i Denisu, kojem se svidio Edin vokal i naša ideja da bi htjeli nešto drugačije, neki pop-rock s tamburama čega kod nas još nije bilo. Denisu je to bio novi izazov i sad vidi da mu se isplatilo - smije se Nikola Bosilj (21), osnivač benda. Iako je “Zorica” postala pravi hit, dečki u početku nisu bili sigurni kako će je publika prihvatiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Dobili smo od Denisa demo-verziju na kojoj on na gitari svira i pjeva, i pjesma nam se svidjela, ali smo bili i skeptični jer je to pjesma koju ili voliš ili ne. Imali smo sreće da su je ljudi izuzetno dobro prihvatili - kaže Edo. Od “Zorice” se, kažu Mejaši, promijenilo baš sve. Nastupi im ponekad sliče i na svirke rock bendova na kojima se djevojke skidaju i traže da im se potpišu na grudi.

- Malo nam je bio problem prilagoditi se na zahtjeve djevojaka za fotografiranjem, ali uspjeli smo i sad nam je to postalo simpatično. Nikola je imao čak i muške obožavatelje - govori Edo. No o tome jesu li već našli cure, dečki ne žele govoriti.

- Neka nam se djevojke koje imaju pitanja obrate na Facebooku ili našoj službenoj stranici, pa ćemo odgovoriti. Ažurni smo i volimo razgovarati s fanovima - dodaje Nikola. Iako mnogi pretpostavljaju da je “Zorica” otpjevana točno onako kako ju je Dumančić napisao, Edo i Nikola objašnjavaju da su je kroz zafrkanciju u studiju zapravo prilično doradili.

- Netko je viknuo ‘Afrika, paprika’, a Denis je pristao da se to snimi. Onda je meni palo na pamet ‘Who the fuck is Zorica’, no brinulo me da se Denis ne naljuti, ali je njemu i to bilo super, pa smo i to dodali i na kraju smo dobili hit - priča Nikola i dodaje da je Zorica iz pjesme Dumančićeva supruga.

- Koliko smo skužili prema Denisovim i Zoričinim izjavama, to je priča iz njihove mladosti, a za detalje ćete morati pitati njih - objašnjava Nikola. Mejaši su nedavno snimili singl “Bolji nego ikad”, koji trenutno kotira čak bolje od “Zorice”.

 - ‘Zorica’ se u mjesec dana na radiju vrtila oko 30 puta, a ova oko 45. ‘Zorica’ je imala 300.000 gledanja u mjesec dana na YouTubeu, a ova sad ima skoro 400.000, tako da se nadamo uspjehu - kaže Nikola. Krajem studenoga izlazi im prvi album. Nedavno ih je napustio basist Marin Šestak, pa je bend u potrazi za novim članom. Ovog tjedna su u Varaždinu održali audiciju.

Uvijek će rado odgovoriti obožavateljicama na poruke

Marin se odlučio za druge prioritete, zbog čega je nama žao. Bio je u bendu od prvog dana. S njim smo se našli u kompletu jer svira bas gitaru i bajz, pa bi bilo najbolje kad bi i novi basist to znao, a bilo bi lijepo kad bi znao i pjevati. Uz to mora biti mlad i dobar čovjek. Još ćemo vidjeti hoće li dobiti starke ili će ih morati kupiti sam. Za starke je najlakše - smije se Edo. Iako ih sad prepoznaju kamo god da krenu, kažu da im slava nije udarila u glavu.

- Mislim da još nismo svjesni svega što nam se događa. Mi smo najnormalniji dečki kakvi smo bili prije dvije godine, idemo na nogomet, sviramo u orkestru, hranimo kokoši - kaže Edo, a Nikola dodaje da samo rade posao najbolje što znaju. Pod njihovim poslom, osim sviranja i pjevanja, podrazumijeva se i administracija.

Pjesma 'Bolji nego ikad za sada je uspješnija od 'Zorice'

- Kao osnivač benda ujedno sam i voditelj benda, Edo je glavni vokal i frontmen benda, na neki način prepoznatljivost, ikona benda, a bubnjar je zadužen za financije. Nas trojica sve obavljamo. Edo i ja smo i menadžeri, dogovaramo gaže. Odlučili smo se na ovakav potez jer se dosad nismo usrećili s menadžerima, ispostavilo se da bolje funkcioniramo sami - kaže Nikola. 

Momci iz Varaždina svjesni su da su sretnici, no obećavaju da se neće umisliti.

- Imamo sreće što nam se tako rano dogodio hit, mnogi na njega čekaju godinama. Nama je to napravilo dobar temelj na kojem dalje možemo raditi, držimo taj neki svoj stil i mislim da nećemo pogriješiti ako nastavimo u tom smjeru - zaključio je Edo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'
Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...
U SLAVONSKOM BRODU

Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...

U listopadu 2013. javnost je šokirala vijest o teškoj prometnoj nesreći u kojoj je Dolores Lambaša izgubila život