Show

Komentari 0

Melita Lovričević predstavila svoj drugi samostalni singl

Melita Lovričević predstavila svoj drugi samostalni singl

Melitin video predstavlja zanimljivo uprizorenje ideje polariteta i različitih stanja svijesti i to kroz umjetničku suradnju s prvakom baleta HNK Zagreb, Guilherme Gameiro Alvesom

Nakon predstavljanja novog zvuka u prvom singlu ''Pusti me da sanjam'', pod svojim imenom i prezimenom, svestrana glazbenica, do sada poznatija u jazz vodama, Melita Lovričević ponovo nas iznenađuje i poziva u svoj svijet i predstavlja drugi singl - "Kao da zna". Ponovno produbljujući svoj afinitet i povezanost s elektronskom avangardom, plesnom glazbom, kazališnom estetikom, baletom i suvremenim plesom, metaforičkom psihodelijom, poezijom i jednostavno djelovanjem van žanrovskih definicija. 

POSLUŠAJTE SINGL 'KAO DA ZNA':

Glazbu i tekst i ovaj put potpisuje Melita, kao i sve vokalne te većinu instrumentalnih dionica, za violončelo je zaslužan Stanislav Kovačić, a uvijek specifične beatove, produkciju, mix i master Willem Miličević s kojim Melita potpisuje i aranžman. Tematski se može reći da nastavlja istraživanje i iskrenost individue prema svojim željama, snovima i u ovom slučaju podsvijesti koja se simbolički najbolje manifestira pri susretu s misterioznom Mjesečinom, kojoj je pjesma posvećena, odnosno Ona… Kao da zna…  

Video predstavlja zanimljivo uprizorenje ideje polariteta i različitih stanja svijesti i to kroz umjetničku suradnju s prvakom baleta HNK Zagreb Guilherme Gameiro Alvesom s kojim Melita metaforički prikazuje podsvijest/psihu, manifestirajući ju kroz pokret i narativ, uz refleksiju na polaritete koji žive unutar svih nas i okružuju nas u svakom trenutku, ponekad razdvojeni, ponekad isprepleteni. Jer ništa nije samo jednostavno i jednodimenzionalno.

Kako je vizualni naglasak stavljen na kontraste svjetlosti i tame, kroz video se isprepliće hommage nizozemskom slikaru, majstoru svjetlosti Johanessu Vermeer-u, točnije jednoj od njegovih najpoznatijih djela: Djevojka sa bisernom naušnicom, svojevrsnom šegrticom majstora svjetlosti. Iskreno se poistovjećujući sa ulogom, Melita i sebe vidi kao šegrta života i glazbe kojoj služi.  Kreativni koncept potpisuju Melita Lovričević, WiIlem Miličević i Marta Bregaš, montažu Willem Miličević i Marta Bregaš. Nezamijenjive VFX Majda Džanić. Direkciju fotografije potpisuje Tin Ostrošić, a asistenciju kamere: Vid Redža, Mirsad Mahmutović i Eva Basta, redom mlade nade ADU u Zagrebu.

POGLEDAJTE PRVU EPIZODU NOVE SEZONE 'POLIGRAFA': Stjepan Ursa

Najčitaniji članci