Obavijesti

Show

Komentari 0

Melita Lovričević predstavila svoj drugi samostalni singl

Melita Lovričević predstavila svoj drugi samostalni singl
3

Melitin video predstavlja zanimljivo uprizorenje ideje polariteta i različitih stanja svijesti i to kroz umjetničku suradnju s prvakom baleta HNK Zagreb, Guilherme Gameiro Alvesom

VIDEO

Nakon predstavljanja novog zvuka u prvom singlu ''Pusti me da sanjam'', pod svojim imenom i prezimenom, svestrana glazbenica, do sada poznatija u jazz vodama, Melita Lovričević ponovo nas iznenađuje i poziva u svoj svijet i predstavlja drugi singl - "Kao da zna". Ponovno produbljujući svoj afinitet i povezanost s elektronskom avangardom, plesnom glazbom, kazališnom estetikom, baletom i suvremenim plesom, metaforičkom psihodelijom, poezijom i jednostavno djelovanjem van žanrovskih definicija. 

POSLUŠAJTE SINGL 'KAO DA ZNA':

Glazbu i tekst i ovaj put potpisuje Melita, kao i sve vokalne te većinu instrumentalnih dionica, za violončelo je zaslužan Stanislav Kovačić, a uvijek specifične beatove, produkciju, mix i master Willem Miličević s kojim Melita potpisuje i aranžman. Tematski se može reći da nastavlja istraživanje i iskrenost individue prema svojim željama, snovima i u ovom slučaju podsvijesti koja se simbolički najbolje manifestira pri susretu s misterioznom Mjesečinom, kojoj je pjesma posvećena, odnosno Ona… Kao da zna…  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Video predstavlja zanimljivo uprizorenje ideje polariteta i različitih stanja svijesti i to kroz umjetničku suradnju s prvakom baleta HNK Zagreb Guilherme Gameiro Alvesom s kojim Melita metaforički prikazuje podsvijest/psihu, manifestirajući ju kroz pokret i narativ, uz refleksiju na polaritete koji žive unutar svih nas i okružuju nas u svakom trenutku, ponekad razdvojeni, ponekad isprepleteni. Jer ništa nije samo jednostavno i jednodimenzionalno.

Kako je vizualni naglasak stavljen na kontraste svjetlosti i tame, kroz video se isprepliće hommage nizozemskom slikaru, majstoru svjetlosti Johanessu Vermeer-u, točnije jednoj od njegovih najpoznatijih djela: Djevojka sa bisernom naušnicom, svojevrsnom šegrticom majstora svjetlosti. Iskreno se poistovjećujući sa ulogom, Melita i sebe vidi kao šegrta života i glazbe kojoj služi.  



Kreativni koncept potpisuju Melita Lovričević, WiIlem Miličević i Marta Bregaš, montažu Willem Miličević i Marta Bregaš. Nezamijenjive VFX Majda Džanić. Direkciju fotografije potpisuje Tin Ostrošić, a asistenciju kamere: Vid Redža, Mirsad Mahmutović i Eva Basta, redom mlade nade ADU u Zagrebu.

POGLEDAJTE PRVU EPIZODU NOVE SEZONE 'POLIGRAFA': Stjepan Ursa

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac