Obavijesti

Show

Komentari 0

Metaklapa stiže u Lisinski, za 24 sata otkrivaju: 'Uz filharmoniju će naše pjesme zvučati još bolje'

Metaklapa stiže u Lisinski, za 24 sata otkrivaju: 'Uz filharmoniju će naše pjesme zvučati još bolje'
2

Ova klapa izvodi pjesme Iron Maidena i pritom čuva duh tradicije klapa, ali i žestoki karakter metal glazbe

VIDEO

"Metaklapa je hrvatski a cappella metal band, koji je uspješno spojio metal glazbu i klapski način pjevanja. Izvode pjesme Iron Maidena, spajaju tradicionalnu klapu i metal glazbu, a pritom su fokusirani na vokalnu izvedbu - čuvaju duh tradicije klapa, ali i žestoki karakter metal glazbe." Opis je to glazbenog djelovanja Metaklape, koja će u petak u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" nastupiti uz Zagrebačku filharmoniju.

Znaš li tko sam? Od nesuđene sutkinje do autorice hit stihova
Znaš li tko sam? Od nesuđene sutkinje do autorice hit stihova

- Ono po čemu je ovaj nastup specifičan jest to što će publika prvi put imati prilike čuti dva glazbena crossovera spojena u jedan, čija je poveznica možda i najveći heavy metal bend svih vremena, Iron Maiden. Više je puta uspješno dokazano da se Maideni mogu izvesti na raznim instrumentima, tako da nema sumnje da publiku očekuje dobar program u kojem samo treba utonuti u naslonjače i prepustiti se glazbi koju će izvoditi šezdesetak muzičara. Repertoar koji ćemo izvesti sadrži mnogo moćnih, ali uhu ugodnih melodija, te nije isključivo namijenjen određenoj vrsti publike - poručili su iz benda.

- Premda, nema sumnje da će ljubitelji heavy metala, klapske pisme i klasične glazbe u petak doći na svoje, nadamo se da ćemo nekoga tko primarno ne sluša ovakvu glazbu zainteresirati da produbi svoj muzički apetit u nekom od ponuđenih glazbenih pravaca - dodali su. 

Slažu se kako taj spoj "ima puno potencijala", a za petak su spremili i poneko iznenađenje.

- Naše pripreme i komunikacija s već spomenutim aranžerom i autorom orkestracija Marinom Rabadanom bile su sjajne, inspirativne, a i zabavne. Iz nota se već da iščitati kako će to naposljetku zvučati i već ovako izgleda sjajno, a sigurni smo da će uživo biti još i bolje - kažu iz benda.

Nije im lako biti "u mikrofonu" Iron Maidena i pjevača Brucea Dickinsona.

- Bruce Dickinson kao njihov frontman zaštitni je znak Maidena te su njegov glas i timbar instantno prepoznatljivi. Zbog te prepoznatljivosti i kvalitete originala teško je uopće i razmišljati o obrađivanju njihove glazbe, no naš je pristup ipak prilično različit od dosadašnjih obrada.

Peđa Jovanović rasprodao je tri puta Lisinski: 'Blizanac i ja radili smo pjesme i za Sašu Matića...'
Peđa Jovanović rasprodao je tri puta Lisinski: 'Blizanac i ja radili smo pjesme i za Sašu Matića...'

Bend čine Davor Capković, Boris Capković, Dino Demicheli, Matej Pavlić, Tonko Podrug i Ante Kovačević, a dirigent će te večeri biti Veton Marevci

Ova klapa nastupila je i na Wacken open air festivalu u Njemačkoj, a obožavatelji će ih ponovno moći tamo slušati. 

-  Koncerti  u Wacken Metal Church srijedom rezervirani  su  ekskluzivno za Metaklapu i sad su već postali tradicija festivalskog programa. Atmosfera na koncertima u crkvi je upravo nadrealna. Nekoliko stotina okorjelih metalaca živopisnog izgleda napuni crkvu do posljednjeg mjesta i u tišini sluša dalmatinsku klapu koja izvodi njima poznate metal klasike. Reakcije su burne, frenetične i emotivne. Nakon nastupa, u druženju sa publikom najspominjanije riječi su trnci i emocije. Ništa manje nadrealno ne izgledaju naši  koncerti na velikim pozornicama festivala. Velike gomile koje u zanosu slušaju dalmatinsku klapu i njihove reakcije u nama stvore dodatnu emociju ali i izraziti ponos - rekli su nam.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Metaklapa (@metaklapa)

A koji su sljedeći planovi?

- Do kraja ove godine planiramo objaviti nove, već snimljene, glazbene uratke nakon čega bi trebala uslijediti kratka turneja po većim njemačkim gradovima kojom prilikom bi trebali nastupati u glasovitim koncertnim dvoranama i akustičnim crkvama. Što se tiče planova za ovo ljeto već imamo dogovorene nastupe u nekoliko hrvatskih, ali i europskih gradova. Osim već spomenutog Wacken festivala uvijek volimo nastupiti na atmosferičnim pozornicama povijesnih lokacija  pa ćemo tako i ovo ljeto nastupiti u srednjovjekovnoj utvrdi, u romaničkoj katedrali, ali i pozornici na rimskom arheološkom lokalitetu - zaključili su. 

storyeditor/2024-05-01/DJI_0359.JPG
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Evo kako izgleda luksuzna vila Nikoline Pišek od 1,7 mil. eura
POKAZALA INTERIJER

Evo kako izgleda luksuzna vila Nikoline Pišek od 1,7 mil. eura

Voditeljica je prije nekoliko dana otkrila da se seli, a sad je s pratiteljima podijelila kako je uredila prostor. U utorak je imala i problema sa svojim svekrom Mišom Grofom i stanom u Beogradu

Pitali smo vas koga želite iduće godine vidjeti na Eurosongu: Pogledajte koga ste odabrali!
REZULTATI ANKETE

Pitali smo vas koga želite iduće godine vidjeti na Eurosongu: Pogledajte koga ste odabrali!

Najlošije je prošla Daria Kinzer koja je dobila samo dva glasa. Ona nas je predstavljala na Eurosongu 2011. godine s pjesmom 'Celebrate'
Fanove naljutio video na profilu Eurosonga: 'Sve je namješteno'
'OVO JE ČUDNO'

Fanove naljutio video na profilu Eurosonga: 'Sve je namješteno'

Na ovogodišnjem Eurosongu pobijedili su Nemo, predstavnici Švicarske, a brojni smatraju da to nisu zaslužili