Obavijesti

Show

Komentari 1

MGMT stižu u Zagreb prvi put: Zanima nas grad, ali i INmusic

MGMT stižu u Zagreb prvi put: Zanima nas grad, ali i INmusic
3

MGMT u Zagreb stižu u sklopu INmusic festivala, a u razgovoru s pjevačem benda otkrili smo koji su im festivali najdraži, planiraju li album te što će raditi u Zagrebu

VIDEO

MGMT ove godine prvi put stižu u Zagreb, gdje će nastupati u sklopu INmusic festivala . Andrew VanWyngarden i Ben Goldwasser glavni su dio benda, a odmah nakon prvog albuma "Oracular Spectacular" osvojili su publiku te su do danas ostali jedan od najznačajnijih bendova psihodeličnog rocka.

Pjevač Andrew VanWyngarden u razgovoru nam je otkrio kako oni definiraju svoju glazbu.

- Glazba MGMT-a je širok pojam, jer se radi o raznim zvukovima i stilovima. Ne radi se o samo jednom stilu, a mi kao bend to i želimo postići. Napravili smo tri albuma , od koji je svaki potpuno drugačiji. Ne pokušavamo biti bend kojeg je teško definirati, već želimo biti bend koji se može mijenjati uvijek - rekao je pjevač.

Hitove s prvog albuma su napisali još na fakultetu

Prvi album MGMT su izdali 2007. godine, a prva tri singla napisali su još na fakultetu.

- Nekoliko pjesama s albuma "Oracular Spectacular" smo napisali još dok smo bili na fakultetu. "Kids", "Time to Pretend" i "Electric Feel" smo za album snimali već drugi put. Ostatak smo napisali u roku od tri mjeseca. Nakon toga smo otišli u studio gdje smo sve te pjesme snimili i producirali. Sve zajedno je to trajalo šest ili sedam mjeseci - rekao je Andrew o snimanju albuma.

VIDEO

Dodao je i kako nije istina da više ne sviraju uživo pjesmu "Kids" te je istaknuo da je uživaju svirati na koncertima.

- Na koncertima volimo svirati i "Alien Days", "Time to Pretend", "Syberian Breaks", koja uživo traje 15 minuta - rekao je.

Bend ove godine prvi put stiže u Zagreb, a najbliže nama bili su u slovenskom Mariboru 2010. godine.

"Voljeli bi razgledati grad"

- U Zagrebu u srijedu sviramo prvi put. Imamo jedan cijeli slobodan dan u gradu i voljeli bi vidjeti Zagreb . Nemamo plan što bi htjeli raditi ili vidjeti, ali nadam se da nam neće biti dosadno. U Mariboru smo svirali prije nekoliko godina i koncert je bio na otvorenom dok je padao snijeg. Jako je bilo hladno - kaže Andrew. Rekao je da se nadaju kako će vidjeti i ostale izvođače na INmusicu.

- Nadam se da ćemo moću poslušati i ostale koncerte na INmusicu. Pixies smo gledali uživo na Coachelli i zaista su bili dobri. Koncert je bio jako dobar i nadam se da ćemo ih slušati i u Zagrebu - dodao je. Komentirao je i njihove doživljaje s festivala.

VIDEO

- Na festivalima se inače super provodimo . Od festivala koji mi je posebno drag je Fuji Rock festival u Japanu, a i Glastonbury je također jako dobar. Super je to što ove godine sviramo na festivalima koji su manji i na kojima dosad nismo bili - kaže.

Pjevač je komentirao i kako su dosta razgovarali o novim pjesmama, a već ove godine planiraju početi raditi na njima.

MGMT na INmusic festivalu sviraju u srijedu 25. lipnja, a karte za festival i dalje su u prodaji. Ulaznice možete osvojiti i u nagradnoj igri 24sata .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'
'IMA DOSTA SLIČNOSTI'

Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'

Simon Charles Dorante-Day je uvjeren da je plod prve afere slavnog kraljevskog para, a rodio se kada je Charlesu bilo 17, a Camilli 18 godina

Igor i Ivana su pobjednici 13. sezone showa Zvijezde pjevaju: 'Ovo je bilo predivno iskustvo!'
ŠESTA EPIZODA

Igor i Ivana su pobjednici 13. sezone showa Zvijezde pjevaju: 'Ovo je bilo predivno iskustvo!'

Završila je još jedna sezona glazbenog showa, a titulu najboljih ponijeli su Igor Barberić i Ivana Kindl
Domenica za 24sata progovorila o dečku i trudnoći Hane Huljić: 'Sretna sam zbog nje i Graše...'
RAZGOVOR S PJEVAČICOM

Domenica za 24sata progovorila o dečku i trudnoći Hane Huljić: 'Sretna sam zbog nje i Graše...'

Veloluška pjevačica nedavno je izbacila singl 'Prva ljubav, prva bol', a za 24sata pričala je o nastanku pjesme, odnosu s Huljićima i zašto 'krije' momka od očiju javnosti