Obavijesti

Show

Komentari 2

Mia (10) o ulozi: 'Imala sam tremu, ali Kolinda je draga...'

Mia (10) o ulozi: 'Imala sam tremu, ali Kolinda je draga...'
7

Linda je jako hrabra, vjeruje u svoje ciljeve i uzore. Zauzela se za ono u što vjeruje i mislim da je to super. Bila sam uzbuđena kad sam saznala da nam dolazi predsjednica, govori nam Mia o liku kojeg tumači u seriji

U mjestu Dizmovo smještena je radnja serije “Dar Mar”. Godina je 2019. i predsjednica Republike Hrvatske je Kolinda Grabar Kitarović (52), koja je pristala i odglumiti svoj lik. U seriji ima veliku obožavateljicu Lindu Grob, koju tumači desetogodišnja djevojčica Mia Mikulec. Govori nam kako u stvarnom životu nema sličnosti s likom koji glumi jer nju ne zanima politika.

- Linda je jako hrabra, vjeruje u svoje ciljeve i uzore, posebno kad je predsjednica u pitanju. Zauzela se za ono u što vjeruje i mislim da je to super. Bila sam uzbuđena kad sam saznala da nam dolazi predsjednica i moram priznati da sam imala tremu. Nisam znala što bih pričala s njom, no bila je jako draga - ispričala nam je Mia.

Ovo joj je prvo glumačko iskustvo i sretna je što je dobila priliku u seriji.

- Bilo je malo treme, više uzbuđenja. Doma sam uvijek nešto glumila i pjevala pa mi je ovo došlo nekako prirodno - rekla nam je Mia.

Kolinda glumi u hit telenoveli: Sjajno sam se zabavila na setu
Kolinda glumi u hit telenoveli: Sjajno sam se zabavila na setu

Djevojčica Linda koju tumači je ambiciozna i inteligentna, a jednoga dana želi postati predsjednica Republike Hrvatske. Uzor joj je Kolinda Grabar Kitarović čiji ogroman plakat ima na zidu u svojoj sobi. Linda upija informacije, stalno nešto čita i istražuje, a drugu djecu izbjegava jer se želi “igrati” politike. Kroz cijelu seriju predsjednici šalje pisma i sanja o tome da je upozna. Naposljetku je presretna kada čuje da upravo Kolinda Grabar Kitarović dolazi u Dizmovo.

U seriji njezinu mamu glumi Ankica Dobrić (61), tatu Draško Zidar (59), a sestru Katarina Madirazza (28). Njezina televizijska obitelj dala joj je savjete kako da bude što bolja glumica.

- Osjećam se jako dobro kad glumimo zajedno, pomažu mi kad mi je neka riječ teška za izgovoriti. Volim se družiti s Ankicom, uvijek je tu za mene, baš kao prava mama. Jako je stručna i ima puno strpljenja - rekla nam je Mia i dodala da su joj neki rekli da Ankica sliči na njezinu mamu, dizajnericu interijera Mirjanu Mikulec. Ona joj je velika podrška, cijela obitelj je ponosna.

- Podržavaju me u svemu što radim. Mama je najviše ispred kamera pa s njom mogu o tome najviše pričati. Sa sestrom vježbam tekst, a tata je tu kada mi treba malo odmora - objasnila nam je Mia. Na setu su joj najteže pale riječi koje ne razumije. Morala je naučiti puno novih riječi i što one znače.

- Iznenadila sam se kako brzo naučim dugačke tekstove - kaže Mia. A osim što s veseljem odrađuje svoju ulogu, Mia blagdane provodi s obitelji. 

- Kada sve prođe, više od svega se veselimo zajedničkom putovanju. Mama je rekla da će nam odmah kupiti karte da odemo negdje. To svi jedva čekamo! - zaključila je.