Obavijesti

Show

Komentari 0

Miach oduševila publiku novim albumom i rasprodala Tvornicu kulture: 'Još nisam svjesna...'

Miach oduševila publiku novim albumom i rasprodala Tvornicu kulture: 'Još nisam svjesna...'

Miach će 8.3. u Tvornici kulture imati priliku pokazati da spada u sam vrh hrvatske trap scene. Trap scena trenutno jedina je prava scena hrvatske glazbe, a Miach je jedna od predvodnica nove generacije.

VIDEO

Mia Čičak (26) poznatija kao Miach na hrvatskoj glazbenoj sceni pojavila se 2021. godine. Tri godine kasnije Miach je neizostavan gost u pjesmama najuspješnijih hrvatskih trap i rap glazbenika i jedna od najvećih mladih nada hrvatske glazbene scene. Proslavila se hitom NLO koji je otpjevala s Hiljsonom Mandelom, a pjesma je konkurirala za Cesarica hit godine. Prije tjedan dana nastupila je u tvornici s Gršom. Izašla je na pozornicu pred 4000 ljudi i oduševila svojim nastupom.

Grupa Detour nastupila je u glazbenoj emisiji 'Diskont'..
Grupa Detour nastupila je u glazbenoj emisiji 'Diskont'..

- Meni je bilo odlično. Kada sam izašla na dvije pjesme bila sam u nekom profesionalnom osjećaju i rekla sam sama sebi da idem to odraditi kako spada i bilo je super. Na bisu je ponovno izvodio “Fantaziju", što nije bilo prethodno dogovoreno, tako da me to baš iznenadilo. Krenula sam brzo trčati na pozornicu i kako sam stala gore, samo sam pjevala s publikom, skakala i uživala u svakoj sekundi. To mi je bio jedan od najdražih nastupa. - ispričala nam je Miach svoje doživljaje. 

Suradnje na hrvatskoj trap i rap sceni su jako česte, a gotovo svi izvođači surađuju međusobno, pojavljuje se jedni drugima na koncertima...

Umag: Sea Star Festival, nastup Hiljsona Mandele

- Atmosfera je odlična. Svi smo prijatelji. Dan nakon koncerta smo svi zajedno na kavi i jako imamo taj obiteljski osjećaj - rekla nam je Miach, a zatim objasnila kako dolazi do suradnje između glazbenika:

-U pravilu do suradnje dolazi dosta frendovski. Recimo, kada napravim neku stvar, tek onda čujem ako bi netko možda mogao biti gost ili gošća, i nazovem tu osobu i pitam da dođe u studio i da to snimimo. Sve to ide dosta spontano i takav način rada mi odgovara. Ne volim kada se suradnje pretvore u preveliki profesionalizam. - kaže Miach i prisjeća se svoje najopuštenije suradnje:

- "Dance" je jedina pjesma gdje nismo unaprijed napisali moj dio versa te poslali drugom glazbeniku, već je cijela nastala u studiju dok smo se zezali sa Pekijem i Baksom i baš je bio gušt raditi na njoj.

Dugo gradila karijeru

Prvi nastup Miach je imala na festivalu Lil Drito na kojem je nastupala s drugim mladim izvođačima. Često je sudjelovala kao gošća na koncertima svojih kolega, a sada će 8.3 u tvornici kulture imati priliku za svoj prvi veliki samostalan nastup.

Reper Grše opet je najslušaniji! Pogledajte koliko ima pjesama na Billboardovoj ljestvici...
Reper Grše opet je najslušaniji! Pogledajte koliko ima pjesama na Billboardovoj ljestvici...

-  Još nisam svjesna da se to događa. Nije me strah nego jednostavno želim dati sve od sebe. Želim da ljudima koji su kupili kartu bude baš dobro i da im dam najbolje od sebe. Meni je nastupanje jedna od najdražih stvari u ovom poslu. Kada sam nastupala na Lil Dritu, svom prvom nastupu, nisam znala kako ću se snaći, ali je ispalo super i tada se javila ljubav za nastupanjem. Volim imati povezanost s publikom i izvoditi pjesme live.

Miach je dugo gradila svoju karijeru i za nju se čulo relativno kasno. Kaže kako ništa nije došlo preko noći nego da je u sebe ulagala godinama i na kraju je sve došlo na svoje. Njezin talent prepoznao je i Hiljson Mandela, najuspješniji hrvatski traper današnjice. Snimili su pjesmu NLO koja je u manje od 24 sata završila na YouTube trendingu.

- Zahvalna sam što sam s Hiljsonom probila tu neku barijeru i što je pristao biti na pjesmi "NLO", dok sam još bila potpuno na početku karijere. Smatram da je jako inteligentan i kvalitetan glazbenik. Učim i od njega i od ostalih iskusnijih kolega sa scene kako daju intervjue, kako nastupaju, kako komuniciraju s publikom i upijam sve to - rekla je Miach pa ispričala o svojim glazbenim počecima:

Umag: Sea Star Festival, nastup Hiljsona Mandele

- Htjela sam ići u smjeru R'n'B-a, ali sam igrom slučaja završila u popu, a kako nisam bila sigurna kojim točno žanrom se želim baviti, malo sam kasnije krenula s glazbenom karijerom, nego što je praksa. Možda djeluje kako se uspjeh desio preko noći, no ništa se ne događa preko noći, krenuli smo baš onako od samih početaka - prvi spot smo napravili za 100 eura, i to nas četvero, Lockroom, moja frendica, frend i ja. Onda smo krenuli ulagati u druge singlove i spotove, no ništa značajno se nije događalo. I onda je došao moment pjesme "NLO", taj jedan trenutak gdje sve krene, no taj period u kojem ti puno ulažeš, a ništa se ne događa je jako dugačak. Bilo je i situacija gdje sam dobivala puno odbijanja i pomislila sam da radim nešto krivo, no nisam odustajala i od starta sam si rekla da ako ću ovo raditi, da ću raditi kvalitetno. Sve se na kraju vrati, ali baš treba biti ustrajan.

Veliku ulogu u Mijinoj karijeri ima i njezin dečko Mihovil Šoštarić poznatiji kao Lockroom. On je jedan od najboljih glazbenih producenata u hrvatskoj, a potpisuje i Gršin album Platinum, a Anya GVlaho ArbulićGršeMiachHiljson MandelaBaks, TTM i Marko Bošnjak samo su neki od glazbenika koji uživaju u Mihinoj produkciji:

Miha je genijalac

- Za pisanje tekstove inspiraciju vučem iz našeg odnosa, ali i drugih životnih situacija koje me okružuju. Super mi je raditi s njim, jer u dvije godine kako sam na sceni, vidim da sam se razvila uz njega. Čak i ako ne radim u studiju na svojim pjesmama, gledam njega kako radi i kako pristupa muzici i puno toga naučim. I baš mi je drago da imam tu priliku, jer je izvrtan učitelj i on je svakako razlog što sam svake godine sve bolja i bolja - rekla nam je Miach, a onda otkrila kako izgleda njihova suradnja.

- Fenomenalno je gledati ga kada radi, u svakom zvuku pronađe inspiraciju i složi nešto. Zna se dogoditi da dok snimamo da se zakašljem, a on od tog zvuka izvuče neki beat ili melodiju i iskoristi u pjesmi, bez da je to toliko uočljivo. I izvrstan je u radu s ljudima, ima puno strpljenja za svakoga i u svakome uspije dodatno potaknuti kreativnost.

Trap scena jedina je scena u hrvatskoj koja može konkurirati svjetskim trendovima glazbe. Simbolično, Miach će održati koncert na Dan žena kao jedna od glavnih predvodnica nove generacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom

Baby Lasagna je favorit? Evo što predviđaju ankete i kladionice
EUROSONG SE BLIŽI

Baby Lasagna je favorit? Evo što predviđaju ankete i kladionice

Prema anketama koje je proveo savez OGAE, Baby Lasagna je na prvom mjestu za pobjedu na Eurosongu
Ovo je Lasagnina konkurencija? Osebujni finski predstavnik nastupio je u bež tangama...
'OVO JE SPRDNJA'

Ovo je Lasagnina konkurencija? Osebujni finski predstavnik nastupio je u bež tangama...

Kada nije bio u bež tangama, Finac Windows95man pjevao je i plesao u kratkim trapericama s otkopčanim šlicem.