Obavijesti

Show

Komentari 6

Mick Jagger - zavodnik koji je pokretima posramio i Presleya

Mick Jagger - zavodnik koji je pokretima posramio i Presleya
10

Kad Jagger zapleše, žene padaju u trans, a muškarci se crvene. Sa 69 godina ima energiju na kojoj mu zavidi 20 godina mlađi Jon Bon Jovi te je i dalje miljenik žena

VIDEO

Michael Philip Jagger rođen je 26. srpnja 1943. u Dartfordu. Otac mu je bio učitelj, a majka frizerka. Odmalena je volio glazbu i pjevanje. Sa sedam godina upoznao je Keitha Richardsa s kojim je išao u isti razred. Dečki su 1954. upisali različite škole i nisu se vidjeli sve do 1960. Tada su se sreli na željezničkom kolodvoru u Dartfordu. Keith je putovao na studij umjetnosti Sidcup, a Mick na predavanje iz ekonomije. Zapričali su se o glazbi. Mick je sa sobom nosio ploče Muddyja Watersa i Chucka Berryja koje je i Keith volio slušati. Uskoro su se uselili u stan koji su dijelili s Brianom Jonesom i fotografom Jamesom Phelgeom. Mick je stan od milja zvao 'predivna rupa' jer je bio užasno neuredan. Cijele su dane svirali, no Mick nije odustajao od fakulteta. Bio je siguran da će postati ili novinar ili političar, no kako su Stonesi imali sve više nastupa i sve više snimali, glazba je postala jedino čime se bavio. Mickove energične izvedbe postale su zaštitni znak benda. Izbljedjele traperice i obične majice zamijenio je svjetlucavim odijelima i šljokicama. Došlo je doba kad je glam-rock bio glavna stvar i Mick se savršeno uklopio u tu priču. Uz to, pratio ga je imidž zločestog dečka pa su cure bile lude za njim.

 Nisam se trudio biti poseban niti sam smatrao da pomičem granice. Sve što sam radio u mlađim danima činilo mi se sasvim normalno, Mick Jagger

- Nisam se trudio biti poseban niti sam smatrao da pomičem granice, kako u glazbi, tako ni u stilu. Sve što sam radio u mlađim danima činilo mi se sasvim normalno - rekao je Jagger u intervjuu za Vanity Fair 1992.

Zbog Jaggera se i dečki crvene

Jagger je bio, i danas još je, seks simbol. Njegovi vatreni nastupi, pokreti od kojih su djevojke padale u nesvijest, a muškarci ostajali posramljeni i vatrenost koju je oduvijek pokazivao osigurali su mu imidž zvijezde koja ne stari. Uz to, njegov osebujan stil odijevanja, osobito u doba glam rocka kad su i Stonesi nosili svjetlucave kostime, osigurao mu je status modne ikone. Svojim izvedbama ljestvicu je podigao jako visoko i nakon njega Eric Burdon, Van Morrison, čak ni Bob Dylan ljudima nisu bili čudni. 

Zbog Jaggerovih su se pokreta i dečki crvenjeli, Phillip Norman

- Zbog Elvisa Presleya djevojke su vrištale i padale u trans. Ipak, čak ni njegovi pokret,i koji su za to doba bili neviđeno eksplicitni, nisu dečke natjerali da se crvene. Jaggeru je i to uspjelo - rekao je Philip Norman koji je Jaggerove pokrete opisao kao seksualno nabijeni balet.

Mick je znao svirati gitaru, Brian ga je naučio svirati harmoniku, a svirao je i bas gitaru i klavir, no u Stonesima je samo pjevao. I on je, kao i Brian i Keith, eksperimentirao s drogom, 1967. je uhićen, no izvukao se s uvjetnom kaznom jer su obožavatelji na dan suđenja pred sudom prosvjedovali protiv kazne zatvora koju je tužitelj tražio.

Osim u Stonesima, uspio je i kao solo glazbenik

Odnos između Micka i Keitha bio je pun trzavica. Neko vrijeme nisu uopće razgovarali, što je za ostale članove benda predstavljalo popriličan problem. Mick je počeo solo karijeru. Prvi album koji je samostalno objavio je 'She's the Boss' iz 1985. U stvaranju albuma sudjelovali su Herbie Hancock, Jeff Beck, Jan Hammer, Pete Townshend i Compass Point All Stars. Osim njih, Mick je surađivao i s Michaelom Jacksonom, s Tinom Turner pjevao je na Live Aidu, a s Davidom Bowiejem snimio je obradu pjesme 'Dancing in the Street'.

Kemija između Bowieja i Jaggera

Jagger i Bowie upoznali su se 1973.. Mick je došao na Davidov koncert i družili su se u backstageu. Bili su fascinirani jedan s drugim i stalno su si slali darove. Njihova veza ubrzo je postala više od prijateljske. Dečki su zajedno izlazili i to bez supruga. Odlazili su na intimne večere, u noćne klubove, izmjenjivali nježnosti u javnosti i iznajmljivali sobe u hotelima kad su htjeli biti sami.

Ni Bowie ni Jagger nisu se bunili kad su ih fotografirali dok je Mick Davidu stavio glavu u krilo, a ovaj ga je nježno milovao po kosi, Christopher Andersen

- David je Micka često vodio u kino. Gledali su filmove gay tematike. Ni jedan od njih nije se bunio kad su ih fotografirali dok je Mick Davidu stavio glavu u krilo, a ovaj ga je nježno milovao po kosi - otkriva Christopher Andersen u biografiji 'Mick: The Wild Life and Mad Genius of Jagger'.

Seksualni eksperimenti

U vrijeme dok su bili zajedno, Bowie je bio u braku s Mary Angelom Barnett (62), a Mick s Jerry Hall (56). Obje su imale razumijevanja za potrebu svojih supruga za seksualnim eksperimentiranjem.

Angie je jednog dana Davida pronašla u krevetu s Mickom. Obojica su bili goli, Christopher Andersen

- Angie je jednog dana Davida pronašla u krevetu s Mickom. Obojica su bili goli. Nije se pretjerano uzrujala, već im je donijela kavu i sok da se razbude - otkriva biografija. Micku je bilo malo čudno što se Davidova supruga nije uzrujala kad ih je zatekla, no uskoro su zajedno pili kavu u krevetu.

Poznati ženskaroš i veliki zavodnik

Osim što je bio zanimljiv Bowieju, Jagger je bio jako popularan i kod žena. Ženio se dvaput: 12. svibnja 1971. s Biancom De Macias koja je nakon sedam godina braka podnijela zahtjev za rastavu i izjavila da je njen brak bio gotov čim je rekla 'da' jer je znala da Mick ne može biti vjeran. Dok je službeno još bio u braku s Biancom, Mick je započeo vezu s Jerry Hall. Vjenčali su se tek 21. studenog 1990. u Indoneziji. Umjesto klasičnog vjenčanja imali su hinduistički obred koji je Jagger, kad se zasitio Jerry, uspio proglasiti nevažećim i sud je u kolovozu 1999. poništio njihov brak.

Znala sam da je moj brak s Mickom gotov čim sam rekla da, Bianca De Macias

Linda Ronstadt, Marianne Faithfull, Carly Simon, Margaret Trudeau, Mackenzie Phillips, Chrissie Shrimpton, Anita Pallenberg, Marsha Hunt, Pamela Des Barres, Uschi Obermaier, Bebe Buell, Janice Dickinson, Carla Bruni, Sophie Dahl i Angelina Jolie, samo su neke od žena koje je Mick osvojio.

Jagger ima sedmero djece s četiri žene. Marsha Hunt rodila mu je kćer Karis, Bianca De Macias rodila mu je kćer Jade Sheenu Jezebel, s Jerry Hall ima kćeri Elizabeth Scarlett i Georgiu May Ayeeshu te sinove Jamesa Leroya Augustina i Gabriela Luka Beauregarda, a Brazilka Luciana Gimenez rodila mu je sina Lucasa Mauricea Morada. Mick je već 10 godina u vezi s L'Wren Scott (45). Svaki dan meditira i živi život po budističkim načelima.

Titule, priznanja, počasti... i energija koja ne nestaje

Izdao je četiri solo albuma. Okušao se i kao glumac. Njegovo bogatstvo 2010. procjenjeno je na 190 milijuna funti, a 12. prosinca 2003. dobio je titulu Sir. Prihvatio ju je i izazvao miješane reakcije - neki su smatrali da ju je s pravom prihvatio dok su drugi bili užasnuti što je prihvatio titulu režima protiv kojeg se borio cijele karijere. 

Jasno mi je zašto se Keith razljutio kad sam prihvatio titulu. To vam je isto kao s djecom: čim jedan ima sladoled svi ostali ga žele, Jagger

- Jasno mi je zašto se Keith razljutio kad sam prihvatio titulu. To vam je isto kao s djecom: čim jedan ima sladoled svi ostali ga žele - komentirao je Jagger Richardsovu ljutnju zbog prihvaćanja titule.

Jack White, Steven Tyler, Iggy Pop i Lenny Kravitz samo su neki od glazbenika kojima je nadahnuće bio upravo Jagger. Bon Jovi se divi Micku zbog vitalnosti koje mu, čini se, nikad neće ponestati. Rekao je da bi volio da mu Jagger otkrije kako uspjeva biti tako pun energije i skakutati po bini, a ima 20 godiina više od njega.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Evo zašto Filip i Tamara  nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'
MISTERIJ RIJEŠEN

Evo zašto Filip i Tamara nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'

Kada je pozivu došao kraj ostali kandidati u showu 'Brak na prvu' odmah su komentirali da se između Filipa i Tamare osjeti kemija

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'
'IMA DOSTA SLIČNOSTI'

Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'

Simon Charles Dorante-Day je uvjeren da je plod prve afere slavnog kraljevskog para, a rodio se kada je Charlesu bilo 17, a Camilli 18 godina