Obavijesti

Show

Komentari 0

Midsummer Scene Festival započinje u subotu 20. lipnja

Midsummer Scene Festival započinje u subotu 20. lipnja
11

Midsummer Scene očekuje vas na tvrđavi Lovrijenac od 20. lipnja do 4. srpnja. Uz nekoliko izvedenih scena predstave Na tri kralja ili kako hoćete, dočarana je magija

VIDEO

Prekrasna, dubrovačka palača Sponza na trenutak je postala kazalište, ugostivši glumce dugo očekivanog Midsummer Scene festivala. Oni su nas kratkim prikazima upoznali s onim što nas očekuje na tvrđavi Lovrijenac od 20. lipnja do 4. srpnja. Uz nekoliko izvedenih scena predstave Na tri kralja ili kako hoćete, dočarana je magija koja će nas razveseliti. 

- Ponosni smo i sretni što se drugu godinu zaredom održava jedinstveni Midsummer Scene festival. Kad smo kretali s ovom idejom nismo znali kakva će biti povratna reakcija publike, no ono čemu smo svjedočili prošle godine je sve oduševilo. Pozivam sve da iskoriste jedinstvenu priliku i pogledaju Shakespearea na izvornom engleskom jeziku na prekrasnom Lovrijencu - izjavio je na predstavljanju gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić. 

Glumci već nekoliko dana vježbaju za veliku premijeru na samoj povijesnoj tvrđavi. Oduševljeni su, kako lokacijom, tako i svim tehničkim uvjetima koji će predstavu i festival učiniti jedinstvenim i jednim od najboljih ovakvog tipa u širem okruženju. 

- Lovrijenac je nevjerojatna i najljepša moguća pozornica za igranje Shakespearea. Očaravajuće je i nadahnjujuće za sve nas. Predstava je o ljubavi; svi se možemo poistovjetiti sa stanjem lude zaljubljenosti. Svi uživamo u stvaranju ove čarobne predstave te jedva čekamo subotnju premijeru – otkrila je redateljica predstave Helen Tenninson. 

Glumce predvodi Hrvat s engleskom adresom Filip Krenus, a uz njega u osmeročlanoj glumačkoj postavi su Emma Fenney u ulozi Marie, Helen Millar u ulozi Olivie, Helen Watkinson u ulozi Viole. Kapetana igra Tom Michael Blyth, James Burton u ulozi je Curia, Jason Eddy igra Orsinia, a George Olivier je u čak tri uloge: Valentina, Feste i Sebastiana. 

Posebnost ovogodišnjeg Midsummer Scene festivala je i gostovanje Dubrovačkog simfonijskog orkestra koji će u subotu, 27. lipnja na Lovrijencu proslaviti 90 godina uspješnog rada. Te će večeri izvesti brojne popularne hitove poput onih filmskih iz Titanica, Games of Thrones i drugih. 

Predstave se na Lovrijencu održavaju svake večeri u 21.30 sat, a u slučaju kiše alternativna lokacija je Kazalište Marina Držića. Drugu godinu zaredom festival Midsummer Scene je pravo osvježenje kulturne ponude Hrvatske, a izvedbama na engleskom jeziku predstave su zanimljive svim turistima, kao i žiteljima Hrvatske. Festival je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Evo zašto Filip i Tamara  nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'
MISTERIJ RIJEŠEN

Evo zašto Filip i Tamara nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'

Kada je pozivu došao kraj ostali kandidati u showu 'Brak na prvu' odmah su komentirali da se između Filipa i Tamare osjeti kemija

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'
'IMA DOSTA SLIČNOSTI'

Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'

Simon Charles Dorante-Day je uvjeren da je plod prve afere slavnog kraljevskog para, a rodio se kada je Charlesu bilo 17, a Camilli 18 godina