Obavijesti

Show

Komentari 4

Milena jedva dočekala vratiti se poslu: Draganu je sad bolje

Milena jedva dočekala vratiti se poslu: Draganu je sad bolje
6

Kad je pitaju kako joj se još da raditi, Milena odgovara da je još mlada i da je čekaju brojne predstave, filmovi i serije. Draganova supruga nije radila godinu dana

VIDEO

Dragan je uporan i stvarno se jako trudi na terapijama da ozdravi. Svaki dan nam je to novi izazov. Sad je puno bolje pa sam se i ja nakon godinu dana pauze vratila poslu, rekla nam je Milena Dravić (75).

Suprug legendarne glumice Dragan Nikolić (72) početkom ove godine dobio je upalu pluća zbog koje je jedva disao. Liječnici su se tjednima borili za njegov život. Prije dva mjeseca ponovno je nakratko završio u bolnici.

- Kad čovjek kojeg voliš oboli, sve ostalo padne u neki treći ili četvrti plan. Dok je moj Dragan bio u bolnici, a i kad su ga otpustili na kućnu njegu, otkazala sam sve projekte. Posvetila sam se njegovu ozdravljenju jer mi je to bilo najvažnije - kaže Dravić.

Milena se nedavno vratila poslu ulogom u seriji 'Komšije'. U prvoj epizodi igrala je s Natašom Janjić (34), s kojom je surađivala i u povijesnom filmu “Sveti Georgije ubiva aždahu”. Milena igra posesivnu majku koja spletkari oko sina i snahe jer se žele preseliti iz Beograda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Idealna na uloge baki i tetki

- Simpatična je to uloga protkana humorom. A i došla sam u godine kad mogu igrati samo nečije majke, tetke i bake - šali se glumica.

Osim u seriji, Milena je aktivna i u kazalištu. U Beogradskom dramskom pozorištu igra glavnu ulogu u predstavi 'Harold i Mod'.

- Bez poteškoća učim tekstove. Nemam problema s pamćenjem, ako ste na to mislili. A nakon toliko desetljeća bavljenja glumom valjda sam još u kondiciji i formi - kaže glumica. 

U braku s Draganom već je 44 godine. Vjenčali su se u pauzi snimanja filma 'Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji'. U općinu Vračar poveli su kolegicu Jelisavetu Seku Sablić (73), koja im je bila kuma. Nakon što su izmijenili bračne zavjete, vratili su se na set, zbog čega nemaju ni jednu fotografiju s vjenčanja. 

24sata

Bračni partneri nerijetko su glumili zajedno u filmovima i serijama, a od 1972. do 1974. godine uspješno su vodili zabavnu emisiju 'Obraz uz obraz', koja je bila jako popularna u bivšoj Jugoslaviji. U njoj su bili domaćini svojim kolegama i estradnim zvijezdama bivše države. Vodeći taj show pokazali su sve svoje talente. Milena i Dragan često su plesali i pjevali sa svojim gostima.

- Najvažnije je da se volite. Ali i tolerancija u braku je važna jer često jedan od nas dvoje nije bio kod kuće. Nikad nisam slušala tuđa mišljenja o Draganu i sebi jer je on za mene, prije svega, predan čovjek i divan suprug. Temelj našem dugogodišnjem partnerstvu je razumijevanje - kaže glumica.

Milena je često isticala da joj je najdraži partner na filmu Ljubiša Samardžić (79), na što Nikolić nikad nije bio ljubomoran. Glumica je impresionirala i velikog Hitchcocka. Redatelj kultnih horora s Milenom i Draganom družio se u Beogradu krajem šezdesetih. Njegov autogram s posvetom godinama je čuvala, kao i onaj Richarda Burtona s kojim je 1973. godine snimala 'Bitku na Sutjesci'.

Kondiciju održava plivanjem

- Puno sam glumila u karijeri, ali ne namjeravam se povući. Ima još uloga preda mnom - najavljuje Dravić.

Dodaje da je obožavatelji pitaju kako joj se još da raditi. Ona im na to s čuđenjem odgovara neka pogledaju njezinog kolegu Vlastu Velisavljevića.

- On i u 90. godini leti po sceni. Ako može Vlasta, kako ne bih mogla ja - kaže glumica. Kondiciju održava sportom, a kao djevojka je plesala balet. Najviše voli plivati, ali se, priznaje, zbog Draganove bolesti malo zapustila jer ove godine nisu išli na more. Stoga jedva čeka drugo ljeto.

Milenu Dravić i Dragana Nikolića prozvali su najljepšim glumačkim parom bivše države.

Mnogi su sumnjali da će njihov brak potrajati jer su Dragana salijetale obožavateljice, a Milenu obožavatelji, no oni se nisu obazirali na takve priče. Nikolića i danas pamte po ulozi ilegalca Prleta u serijama 'Otpisani' i 'Povratak otpisanih'. 

Uloga simpatičnog fakina Floyda, glavnog lika filma 'Nacionalna klasa', koji stalno nešto mulja, pokušava izbjeći služenje vojnog roka u JNA, bježi od ženidbe i želi pobijediti u autoutrci donijela mu je status seks-simbola. Za njim su ludovale brojne djevojke. Milena se proslavila prilično rano, a za ulogu u filmu 'W. R. misterij orga(ni)zma' Dušana Makavejeva bez problema se razgolitila. 

Film je polučio veliki uspjeh, no Dravić je ponude da karijeru nastavi u inozemstvu glatko odbila. Za uloge se uvijek bila u stanju žrtvovati. Zbog filma 'Bitka na Neretvi', u kojem je glumila partizanku oboljelu od tifusa, morala je smršavjeti i svoju prepoznatljivu dugu plavu kosu ošišati na kratko. Svojom je ljepotom, profinjenim kretnjama i maznim glasom inspirirala kantautora Arsena Dedića da joj posveti pjesmu. Njegova 'Milena' danas je evergrin. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?
13. PITANJE

Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?

Ivana Dakić se prije desetak godina natjecala u 'Potjeri', a sad se okušala i u kvizu 'Tko želi biti Milijunaš'