Show

Komentari 15

Milla Jovovich: 'Moja obitelj mi je pričala o teroru koji je prošla tijekom rata u Jugoslaviji...'

Milla Jovovich: 'Moja obitelj mi je pričala o teroru koji je  prošla tijekom rata u Jugoslaviji...'

Moja zemlja i narod su granatirani. Obitelj i prijatelji se skrivaju. Moja krv i korijeni potječu i iz Rusije i iz Ukrajine, glumica se oglasila potaknuta ruskom invazijom na Ukrajinu

Američka glumica Milla Jovovich (46) ukrajinskog je, ruskog i srpskog porijekla, a zbog krize u Ukrajini objavila je na Instagramu poduži opis u kojemu se prisjetila terora rata.

- Slomljenog srca, zapanjena pokušavam procesuirati događaje ovog tjedna u mojoj rodnoj Ukrajini. Moja zemlja i narod su granatirani. Obitelj i prijatelji se skrivaju. Moja krv i korijeni potječu i iz Rusije i iz Ukrajine. Rastrgnuta sam na dva dijela dok gledam horor koji se odvija, zemlja se uništava, obitelji se raseljavaju, cijeli njihov život leži u pougljenim fragmentima oko njih. Sjećam se rata u domovini mog oca, u bivšoj Jugoslaviji i priča moje obitelji o traumi i teroru koji su doživjeli. Rat. Uvijek rat. Lideri koji ne mogu donijeti mir. Vječni Juggernaut imperijalizma. I uvijek narod plaća krvoprolićem i suzama

POGLEDAJTE VIDEO:

Milla se prošle godine prisjetila članova obitelji koji su sudjelovali u II. svjetskom ratu, u redovima jugoslavenskih partizana.

- Moj djed po ocu, Bogdan Jovovich, borio se u redovima jugoslavenskih partizana. Moglo bi se reći da potječem iz obitelji boraca, vojnika i revolucionara i ponosim se svojom baštinom i nevjerojatnim ljudima od kojih potječem - napisala je tom prilikom na Instagramu. 

Brojne holivudske zvijezde su podržale Ukrajinu. Glumac Sean Penn (61) je od ruske invazije u Kijevu, a glumački par Blake Lively (34) i Ryan Reynolds (45) potiču svijet na donacije.

Supružnici će svaki dolar poduplati, sve do iznosa od milijuna dolara. Svojim će novcem duplo više ukrajinskih obitelji primiti pomoć, a potaknut će i mnoge donacije. 

Najčitaniji članci