Obavijesti

Show

Komentari 1

Miran i Vanda čitali su ulomke knjige spisateljice Amirrezvani

Miran i Vanda čitali su ulomke knjige spisateljice Amirrezvani
9

Razgovor s iransko-američkom spisateljicom Anitom Amirrezvani, koja je u Zagrebu promovirala svoj novi roman 'Jednaka suncu', vodila je Nevena Rendeli

VIDEO

U utorak je u Zagrebu Anita Amirrezvani, iransko-američka spisateljica s adresom u San Franciscu, promovirala svoj novi roman „Jednaka suncu“. Razgovor s autoricom vodila je Nevena Rendeli, a ulomke iz knjige čitali su Vanda Winter i Miran Kurspahić. Promocija je bila izuzetno posjećena, a Anita Amirrezvani spremno je odgovarala na sva pitanja voditeljice i publike: o pisanju, o romanu „Jednaka suncu“, o njezinu prvijencu „Krv cvijeća“, o Iranu, o iranskoj kulturi, o razlikama među kulturama. Mnogi su stajali u redu za autoričin potpis.

RADNJA ROMANA „JEDNAKA SUNCU“

Iran 1576. godine mjesto je raskoši i zasljepljujuće ljepote. Ali kad šah umre, ne imenovavši nasljednika, na dvoru zavlada kaos. Kraljevna Pari, šahova kći i miljenica, o unutrašnjim poslovima države zna više od gotovo svih, ali njezini pokušaji da nakon očeve iznenadne smrti uvede red izazivaju nezadovoljstvo i neposluh.

Pari i njezin najbliži savjetnik Džavaher, eunuh koji se s jednakom lakoćom kreće po haremu i po svijetu izvan njegovih zidina, posjeduju nevjerojatnu tapiseriju tajni, koja eksplodira u borbu za prevlast epskih razmjera. Legendarne žene – od Anne Boleyn do kraljice Elizabete I. ili Marije I., škotske kraljice – promijenile su tijek povijesti na engleskome dvoru. No dok se njih slavi i veliča, rijetki znaju za moćne i karizmatične žene iz islamskog svijeta.

Djelomično utemeljena na životu kraljevne Parihan hanum, „Jednaka suncu“ napeta je priča o političkim intrigama koja baca više svjetla na jednu iznimnu ženu. Anita Amirrezvani majstorska je pripovjedačica, a njezina bogata proza udahnjuje život u taj bogati, zamršeni svijet i njegove iznimno zanimljive likove – strastvene i hrabre muškarce i žene koji prihvaćaju svoju sudbinu ili se bore protiv nje, u makijavelističkoj igri onih koji žude za moći i koji ne prezaju ni pred čime da je dobiju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'
POBIJEDILA NA DORI 2003.

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'

Pjevačica se vraća s grupom Teens nakon više od 20 godina pauze, prisjetila se nastupa na Eurosongu, ali i iznenadnog odlaska sa scene

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda
GLUMICA

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda

Anita Berisha proslavila se ulogom Petre u seriji 'Zabranjena ljubav' koja se počela prikazivati 2004. godine