Show

Komentari 79

Mirna Berend se nakon potresa vratila u Petrinju: Morala sam ti doći, grade moj ranjeni...

Mirna Berend se nakon potresa vratila u Petrinju: Morala sam ti doći, grade moj ranjeni...

Novi život se rađa i nije da okrećem glavu od grada koji se ruši nego okrećem pogled životu koji se rađa jer to je moj način preživljavanja tuge i boli. Pronalazak trenutka sreće, pojasnila je Mirna

Bivša HRT-ova voditeljica Mirna Berend (54) živjela je neko vrijeme u Zagrebu, ali ju je početak pandemije prošle godine 'potaknuo'  da se nakon 20 godina vrati u rodnu Petrinju.

POGLEDAJTE VIDEO: Potres 24.2.2021. 

Obnovila je kuću, koja joj je nastradala u Domovinskom ratu, preselila se i uživala. Razoran potres koji je krajem prosinca zadesio Petrinju i okolicu uništio joj je kuću.

Ovih se dana na Facebooku pohvalila kako se konačno vratila u svoju kuću. Iako joj dimnjak i krov popravljeni, mora još srediti pukotine u zidovima. Objavila je fotografiju kuće pa započela svoju optimističnu objavu: 

- Tu sam ...konačno...dimnjak je zazidan i armiran. Krov je pokrpan. Već odavno su odvezli i krupnu i sitnu šutu. I sve uspomene ovakve i onakve, slomljene, bačene, odvezli su i to odavno. Gledam pukotine po zidovima, one će malo čekati da se istutnje svi ovi potresi. Morala sam se vratiti, zapaliti vatru u kaminu jer moram učiti. Ovo su neka nova iskustva - započela je.

Navela je da se raduje prvom proljetnom cvijeću te da je zahvalna što je živa i kod kuće. 

- Moja magnolija je pustila svoje divne pupove, narcise su otvorile svoje žute glavice, visibabe i jaglaci su obojile moje dvorište, japanska dunja je odlučila sve njih nadmašiti ljepotom cvijeta. Što mi preostaje. Eto, nitko od njih se ne sjeća potresa... ili se sjeća... Svejedno je ili baš usprkos njemu, opet su tu, u svoj svojoj ljepoti. Novi život se rađa i nije da okrećem glavu od grada koji se ruši nego okrećem pogled životu koji se rađa jer to je moj način preživljavanja tuge i boli. Pronalazak trenutka sreće - istaknula je.

Poručila je da je sretna što bosa može gaziti po travi svoga vrta u Petrinji koja se trese pa gradu uputila emotivne riječi: 

- Evo me, grade moj, tu sam. Raširit ću ruke dovoljno velike da te grlim ranjenoga i da učim. I da ne žalim za nečim što je srušeno odavno i da slavim život, koliko god kompliciran bio. Sretna sam, tu sam, tu je moj dio Svemira - govori. 

Najčitaniji članci