Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
80 komentara

Mišo Kovač: Da nema Lidije, bio bih eventualno na Mirogoju

Upoznali su se prije dvadeset godina na Mišinom koncertu u zagrebačkom klubu, Lidija se kaže, sva 'zblesirala' i jedino o čemu je razmišljala je da je jako privlači i da ga želi poljubiti

Foto: Marko Čolić
80 komentara

Mate Mišo Kovač (79) i nakon gotovo pola stoljeća karijere i dalje ne odustaje od svoje najveće ljubavi - glazbe. Legendarni pjevač nedavno je predstavio novi spot za singl naziva 'Pismo moja' u kojoj je ostao vjeran svojoj vječnoj inspiraciji - Dalmaciji.

A uz Dalmaciju, more i glazbu, Mišina mirna luka već 20 godina je i njegova supruga Lidija (47) s kojom je spokoj našao nakon dva propala braka.

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Par se upoznao prije dvadeset godina na Mišinom koncertu u jednom zagrebačkom klubu, Lidija se kaže, sva 'zblesirala' i jedino o čemu je razmišljala je da je jako privlači i da ga želi poljubiti. Lidija i Mišo vjenčali su se u tajnosti 2002., nakon četiri godine veze.

Tek su 2006. o braku progovorili u javnosti te otkrili kako su jedno poslijepodne jednostavno ušetali u matični ured i vjenčali se. 

Lidija je Miši bila najveća podrška u teškim godinama borbe protiv depresije i kada si je nekoliko tjedana nakon dočeka Nove 1999. u podstanarskom stanu, pokušao oduzeti život. Očajni pjevač iz pištolja si je ispucao metak u lijevu stranu grudnoga koša, a zatim nazvao svog menadžera. Za 30 minuta bio je na operacijskom stolu i liječnici su mu spasili život.

Foto: Marko Čolić

 - Pokušaj samoubojstva bila je samo kulminacija nagomilane tuge i očaja zbog gubitka sina - objasnio je Mišo. 

 - Nakon Edijeve smrti više me ne zanima život - često je ponavljao Mišo Kovač, a priznao je poslije i da se zbog sinove smrti počeo fizički i psihički 'urušavati'.

Novo mesto | Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Kaže kako je četiri godine bio 'polumrtav' - ležao je nakljukan sedativima ili je bio na groblju. Velika podrška bila mu je supruga.

- Da nema moje Lidije, bio bih eventualno na Mirogoju - rekao je pjevač o odnosu s 32 godine mlađom Lidijom. Tvrdi kako samo njoj može zahvaliti što je sve prebrodio.

 - Uvijek je bila uz mene, davala mi snagu za dalje. Uz nju svakog dana imam razloga za smijeh - dodaje Mišo.

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Kći Ivana (40) sve je teže podnosila otuđenost oca, pa je tako nakon pogibije starijeg brata, očeve teške depresije i razvoda roditelja, posegnula je za prividnim rješenjem svih nagomilanih problema - heroinom.

 - Ja sam bio toliko zaokupljen samim sobom i svojom depresijom da nisam ni primjećivao njezinu ovisnost - izjavio je Mišo. Ivana se tijekom proteklih godina zbližila s očevom suprugom Lidijom. 

Novo mesto | Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

- Najviše smo se povezale kad sam izašla iz komune, došla pameti i shvatila neke stvari. Otad je ta veza neraskidiva - rekla je Ivana.

Mišo je u kolovozu prošle godine dobio unučicu Elenu, a Ivana kaže da je živnuo otkad je postao djed. Nakon srčanog udara 2011. godine ugradili su mu dvije premosnice te od onda pazi na zdravlje i osjeća se dobro.

Naši partneri pišu
Message