Obavijesti

Show

Komentari 20

Mladi dani: Mišo bez brkova, učenica Josipa i brkati Arsen

Mladi dani: Mišo bez brkova, učenica Josipa i brkati Arsen
12

OVAKVE IH NE ZNATE Mišo Kovač nije uvijek nosio zavodnički brk, Josipa Lisac estetskom operacijom popravila je nos, a Arsen je patio jer je imao klempave uši

VIDEO

Razna su nagađanja kad je i zašto Mišo Kovač (74) pustio brkove. Njegov dugogodišnji menadžer Ivica Bubalo (64) tvrdi da je pjevač imao dvije prometne nesreće te da je brkove pustio nakon druge, 1971., kako bi prikrio ožiljak iznad usne.

Mišo je izučio za tapetara, a glazbenu karijeru započeo je u rodnom Šibeniku. Mišu su producenti zapazili dok je pjevao “I Can’t Stop Loving You” Raya Charlesa. Obožavao je i Elvisa Presleya, čije je pjesme također uspješno izvodio, a zatim su skladatelji počeli raditi hitove za njega. Žene su ga obožavale, no Mišo je bio vjeran svojim suprugama. Od prve žene, Ljubice Komadine, razveo se nakon četiri godine braka, a 1973. se vjenčao sa Splićankom Anitom Baturinom, Miss Jugoslavije, s kojom je 1975. godine dobio sina Edija, a dvije godine poslije i kćer Ivanu. Nakon Edijeve smrti bio je u vezi s astrologinjom Silvijom Conte Calvi Marković (44), a onda je upoznao Lidiju Pintarić (42), s kojom je i danas u braku. Njegov prijatelj Arsen Dedić (77) ne skriva da je u mladosti htio biti lijep kao James Dean.

- Kad sam bio dečko, sličio sam Clarku Gableu jer sam imao klempave uši. Sanjao sam da budem lijep kao Dean - rekao je Arsen, koji je poslije korigirao uši.

Na početku karijere svoje je pjesme potpisivao kao Igor Krimov. Tek kad ih je publika prihvatila, počeo je pisati pod svojim imenom. Arsen i Mišo živjeli su u Ulici Nikole Tesle u kojoj im je susjed bio pjevač Vice Vukov.

Iako se znaju od djetinjstva, Mišo i Arsen su prvi duet “Mi smo lišće s iste grane” snimili tek 2013. godine.

Njihova kolegica Josipa Lisac (65) već s deset godina pjevala je u Dječjem zboru Radio-televizije Zagreb. Prije nego što je s partnerom Karlom Metikošom objavila “Dnevnik jedne ljubavi”, bila je vokal rock grupa O’Hara i Zlatni akordi. Tada je bila blago popunjena srednjoškolka zaokruženog lica. Postavši punoljetna otišla je na estetsku operaciju nosa. Izgradila je osebujan pjevački stil uz koji obavezno nosi unikatne kreacije. Pazi na prehranu, igra golf i bavi se jogom, a dan započinje sa 60 trbušnjaka.

Duško Lokin (73) iz djetinjstva se najradije sjeti magarca Tonka. Odrastao je u Zadru te je često odlazio rođacima u Pakoštane igrati se s njim.

- Ta ljubav nije prestala ni kad sam stasao. Tonko je bio tvrdoglav i često su ga tukli, pa je i on jedva čekao da dođem i igram se s njim - kaže Duško.

Jedan je od rijetkih pjevača kojega godine nisu promijenile. Vitak je kao nekad, a ni frizuru nije promijenio 50 godina. Iza njega nema skandala. Kao srednjoškolac je upoznao suprugu Anušku, s kojom je i danas u sretnom braku.

- Anuška je bila moja prva ljubav, kao i ja njezina - kaže Lokin.

Još rado zapjeva s Bepom Matešićem, Đanijem Maršanom, Mladenom Grdovićem i ekipom u konobi. Svi su, kaže, ostali isti.

Da zadrži dobar izgled i poboljša rast kose, Mladenu Grdoviću pomažu njegova četiri psa špica.

- Izumio sam najnoviji preparat za rast kose. Prirodni lijek zahvaljujući mojim ljubimicama Zari, Beli i Piki - rekao je Grdović. Smatra se sretnikom jer je, unatoč životnom tempu, uspio zadržati dobru liniju. U tome mu pomažu i navike koje je stekao u mladosti kad je kao kormilar dvojca s kormilarom bio na Olimpijadi u Münchenu.

– Puno sam toga prošao i umorio sam se. Život pomorca je dobar, a moj je katastrofa. Normalan svijet ide spavati oko 23 sata, a ja se tek iza jedan penjem na pozornicu i pjevam do jutra. Zato se još bavim sportom, puno trčim da ostanem u formi - kaže Mladen.

Gabi Novak je završila Školu primijenjene umjetnosti i dobila posao na crtanom filmu. Jednom ju je skladatelj Bojan Adamič, koji je radio glazbu za te filmove, čuo kako pjevuši dok crta te se oduševio njezinim glasom. Rekao joj je da se ostavi crtanja i postane pjevačica. Ubrzo nakon toga se Gabi proslavila na estradi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Uskoro kraj nagađanjima? BBC navodno u stanju pripravnosti zbog priopćenja Kate Middleton
ČEKAJU PALAČU

Uskoro kraj nagađanjima? BBC navodno u stanju pripravnosti zbog priopćenja Kate Middleton

Prije velikih najava, Buckinghamska palača je bila poznata po tome što je upozorenja izdavala samo određenim urednicima u medijima

Princ William je zaposlio mladu djevojku koja će mu pripremati odjeću: 'Sada nema izbora...'
MORAO JE

Princ William je zaposlio mladu djevojku koja će mu pripremati odjeću: 'Sada nema izbora...'

Djevojka u dvadesetima radila je i za pokojnu kraljicu Elizabetu II. tijekom pandemije koronavirusa
VIDEO Kate, jesi to ti? Princezu snimili u javnosti: Nasmijana je šetala sa suprugom Williamom
ZAJEDNO U KUPOVINI

VIDEO Kate, jesi to ti? Princezu snimili u javnosti: Nasmijana je šetala sa suprugom Williamom

Kate Middleton pojavila se sa suprugom Williamom, a osmijeh nije skidala s lica. Nosila je sportsku modnu kombinaciju