Obavijesti

Show

Komentari 103

Mlinarić: Ni mami ni tati nisam smio kazati da sam milijunaš...

Mlinarić: Ni mami ni tati nisam smio kazati da sam milijunaš...
10

Leonard je odmalena kupovao enciklopedije, a svi su mu se rugali jer kao dječak nije propuštao 'TV kalendar'. Svim svojim đacima Mlinarić je obećao platiti piće

VIDEO

Sad ću biti ili jako bogat ili otići bez ičega, rekao je Leonard Mlinarić (28) iz Belog Manastira trenutak prije nego što je u kvizu “Sve u 7” osvojio milijun kuna. On je prvi došao do kraja kviza.

- Nisam znao da ću zbog straha već na prvom pitanju zablokirati. Trebalo mi je da se saberem i kažem odgovor, koji sam znao - prisjetio se Leonard, koji je tri tjedna mami Ljubici i tati Stevi tajio da je točno odgovorio na zadnje pitanje i postao bogataš.-

Leonard mi je rekao da se prijavio u ‘Sve u 7’ i da je dobro prošao, ali je, eto, zbog ugovora s HTV-om šutio. U nedjelju nas je posjeo ispred televizora i rekao: ‘Sad ćemo mene gledati’ - kaže oduševljena mama Ljubica, kojoj svi susjedi čestitaju na uspjehu sina, profesora latinskog i povijesti.

S nezaposlenim roditeljima živi u belomanastirskom naselju Šećerana, u radničkoj kućici koju je njegov otac dobio na korištenje. Kako predaje u tri škole, ponekad prespava u podstanarskom stanu. Tata Stevo nezaposlen je bivši dragovoljac Domovinskog rata. S njima živi i Leonardova mlađa sestra Marčela, profesorica hrvatskog i povijesti koja nije našla posao u struci. Mlinarić je roditeljima najavio da će milijun kuna podijeliti s njima što ih je rasplakalo.

- Bili smo u progonstvu u Umagu kod sestre. Vratili smo se u Baranju prije četiri godine. Sami smo obnovili razrušenu kuću. Sin je odmalena htio biti profesor ili liječnik, a išao je i na natjecanja iz zemljopisa - kaže mama.

Zna nabrojiti sve glavne gradove

Lakše mi je bilo osvojiti novac i svima tajiti da sam milijunaš nego sad kad moram stati pred učenike i prepustiti se komentarima.Rekao je to Leonard Mlinarić nakon velikog uspjeha. Novac će mu na račun sjesti za oko mjesec dana.

- Znam nabrojiti glavne gradove svih država - kaže milijunaš.

Dodaje da oduvijek čita raznovrsna štiva, od stripova do enciklopedija.

- Imam nekoliko polica ispunjenih knjigama. To sam sâm kupio i nikad mi nije bilo žao dati novac za te stvari, iako sam se puno toga odricao ili sam posuđivao novac od roditelja da bih si nešto kupio - kaže.

Svi su mu se rugali, rekao je, jer se još kao dječak navukao na “TV kalendar”.

- Kad sam vidio da ovaj rješava pitanje po pitanje kao iz topa, rastao mi je adrenalin. Kako je napetost rasla, disao sam s njim na svakom pitanju željno iščekujući što će se zbiti. Srce mi je kucalo, gorio sam. Još ne mogu doći sebi - prisjetio se Tarik Filipović (40) Mlinarićeva nastupa u “ Sve u 7”.

Rasplakao se

Svih 170 učenika gimnazije jučer je jedva dočekalo prvi odmor da izlete iz učionica i dođu do zbornice da vide omiljenog profesora. Sa školskog razglasa odjeknula je pjesma grupe Queen “We Are The Champions” i Colonijina “Svijet voli pobjednike”, u čast Leonardovu uspjehu. Bio je veličanstven i dirljiv trenutak, svi su zajedno zapljeskali svom profesoru čestitajući mu na sjajnom znanju iskazanom u kvizu.

Zatečeni Leonard stajao je ispred njih, crvenio se i jedva skrivao suze. Kad su mu prišli i uručili mu dar, butelje vrhunskog vina, s porukom “Za našeg milijunaša”, Leonard više nije mogao skriti suze, kao ni mnogi učenici.

Dragi profesore, kad nas častite?

Profesore, čestitamo na pobjedi! Svaka Vam dala! P.S. Kad častite?”, napisali su učenici na ploču u razredu profesoru Leonardu Mlinariću. Ispred zbornice ga je dočekao crveni tepih.

Strepio je od prvog radnog dana nakon što je postao bogataš jer je vjerovao da će ga učenici u gimnaziji zezati zbog svega. Njihov ga je doček ipak oduševio.

Ispričao im je sve što su htjeli znati o njegovu nastupu u kvizu i rekao im da to svakako moraju jednom pokušati.

- Častim vas čim mi lova sjedne na račun, a to će biti za oko mjesec dana - kroz smiješak je obećao profesor gimnazijalcima.

Osim u belomanastirskoj gimnaziji, Leonard predaje u još tri gimnazije, u Iloku i Osijeku, kako bi sakupio punu satnicu i zaradio punu profesorsku plaću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 103
VIDEO

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'
IVA ĆAVAROVIĆ

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'

Iva i Bonislav Ćavarović vjenčali su se prije gotovo godinu dana, a sada smo sa simpatičnom vozačicom razgovarali o njihovim planovima za budućnost...

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda
GLUMICA

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda

Anita Berisha proslavila se ulogom Petre u seriji 'Zabranjena ljubav' koja se počela prikazivati 2004. godine
Parovi u 'Braku na prvu' otišli na putovanje: Klara je donijela odluku da napusti eksperiment
NAKON TEŠKOG TJEDNA

Parovi u 'Braku na prvu' otišli na putovanje: Klara je donijela odluku da napusti eksperiment

Mislim da je Lovre očekivao da ću napisati da ostajem i nije shvatio koliko je ovo mene pogodilo, emotivno je rekla Klara