Show

Komentari 2

Mnogi poznati opraštaju se od srca Stonesa, bubnjara Wattsa

Mnogi poznati opraštaju se od srca Stonesa, bubnjara Wattsa

Nakon nenadane i tužne vijesti da je bubnjar The Rolling Stonesa preminuo, poznati glazbenici su putem društvenih mreža izrazili svoju sućut obitelji i članovima benda ove rock legende

Tužna vijest da je svijet s 80 godina napustio bubnjar Charlie Watts, koji je bio ključan član The Rolling Stonesa, uzdrmala je mnoge, a od njega su se oprostile i mnoge slavni glazbenici.

POGLEDAJTE VIDEO:

Watts se nikada nije smatrao rock zvijezdom, ali je bio mirno srce Stonesa. Njegov stil, koji je potekao iz jazza obilježio je zvuk benda.

- Charlie Watts daje mi slobodu da letim pozornicom - rekao je Keith Richards jednom prilikom.

Pixsell

Putem društvenih mreža javili su se Beatlesi Ringo Starr i Paul McCartney. McCartney je objavio video u kojem je Wattsa opisao 'bio je kao stijena, izvrstan bubnjar i pouzdan kao stijena' te rekao da duboko suosjeća s njegovom obitelji i Stonesima.

- Bog blagoslovio Charlieja Wattsa, nedostajat ćeš nam - napisao je Ringo.

Svoju sućut izjavila je i pjevačica Joan Jett.

- Bio je najelegantniji i dostojanstveniji bubnjar rock'n'rolla. Svirao je točno onoliko koliko je bilo potrebno, ni manje ni više. Bio je poseban - napisala je.

Pjevač Elton John uputio je svoju sućut Wattsovoj supruzi Shirley, kćeri Seraphini i unuci Charlotte, kao i članovima benda.

- Vrlo tužan dan. Bilo je divno družiti se s njim - rekao je.

Stewart Copeland, koji je bio bubnjar u bendu Police, rekao je da je tužan što smo izgubili tako 'posebnog, čuvenog bubnjara (i plesača)' te Wattsa opisao kao 'tihog velikana'.

Lenny Kravitz napisao je kako 'ne postoje riječi, svaki udarac govorio je za sebe'

Bubnjar benda Duran Duran, Roger Taylor, rekao je kako je 'Charliejev jednostavan stil svima lekcija', a da je njegova 'skromnost' usprkos tome što je bio u jednom od najvećih bendova ikad, nešto 'što bi svi trebali slijediti.'

Osnivač Beach Boysa, Brian Wilson, napisao je kratku poruku o tužnoj vijesti.

- Šokiran sam. Ne znam što reći i suosjećam s Charliejevom obitelji. Charlie je bio izvrstan bubnjar i volio sam pjesme Stonesa - izjavio je.