Show

Komentari 108

Mole Angelinu Jolie za pomoć: 'Spasi je, osuđena je na deset godina zatvora, a ima samo 19'

Mole Angelinu Jolie za pomoć: 'Spasi je, osuđena je na deset godina zatvora, a ima samo 19'

Iranku su proslavile neuspješne plastične operacije kojima je drastično promijenila svoj izgled u želji da nalikuje holivudskoj zvijezdi Jolie. Njen odvjetnik tražio je u travnju da je oslobode jer je dobila koronu

Fatemeh Khishvand (19), poznatija pod imenom Sahar Tabar, kojeg koristi na Instagramu, ali i kao 'iranska Angelina Jolie', ovih je dana osuđena na deset godina zatvora. Uhićena je zbog svojih aktivnosti na društvenim mrežama i velikog broja optužbi, uključujući i bogohuljenje te poticanja na nasilje, a evo kako je sve to započelo. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Sahar Tabar postala je popularna 2017. nakon što je obavila 50 operacija da bi nalikovala Oskarovki Angelini Jolie (45). Kasnije je potvrdila da nije imala nekog uspjeha s operacijama, ali je zato promijenila izgled uglavnom šminkom. 

Na Instagramu je objavljivala fotografije koje bi uređivala i na taj način bi si povećala usta, istaknula jagodične kosti i zapravo, pokušavala je sličiti holivudskoj glumici. Pratilo ju je gotovo pola milijuna ljudi, a onda je 5. listopada 2019. uhićena. Mnogi su njezine objave shvatili kao šalu, ali ne i vlast u Iranu. Osim nje, uhitili su još tri influencerice. 

Iranska novinarka Masih Alinejad ispričala je za strane medije kako je razgovarala s Tabarinim odvjetnikom, koji je potvrdio da je njegova klijentica osuđena na deset godina zatvora, a sve zbog, kako je rekao, 'promoviranja korupcije'. 

Novinarka sada nastoji poduzeti sve što je u njezinoj moći da bi za Tabar saznao cijeli svijet pa je na Twitteru napisala: 

- Deset godina zatvora iranskoj influencerici jer je koristila šminku i Photoshop kako bi postala 'zombi Angelina Jolie'. Sahar Tabar ima samo 19 godina. Malo se našalila i zbog tog je sad u zatvoru. Majka joj plače svakoga dana, želi da njezina nevina kći bude oslobođena. Draga Angelina Jolie, trebamo te. Pomozi nam.

Masih je pozvala glumicu Jolie da potpiše peticiju za Tabarino oslobođenje, a dodala je i kako Iran poznat po mučenju žena. Njezina podrška mogla bi, kaže novinarka, promijeniti sve i pomoći brojnim ženama u Iranu. 

 

 

Najčitaniji članci