Obavijesti

Show

Komentari 108

Mole Angelinu Jolie za pomoć: 'Spasi je, osuđena je na deset godina zatvora, a ima samo 19'

Mole Angelinu Jolie za pomoć: 'Spasi je, osuđena je na deset godina zatvora, a ima samo 19'
8

Iranku su proslavile neuspješne plastične operacije kojima je drastično promijenila svoj izgled u želji da nalikuje holivudskoj zvijezdi Jolie. Njen odvjetnik tražio je u travnju da je oslobode jer je dobila koronu

Fatemeh Khishvand (19), poznatija pod imenom Sahar Tabar, kojeg koristi na Instagramu, ali i kao 'iranska Angelina Jolie', ovih je dana osuđena na deset godina zatvora. Uhićena je zbog svojih aktivnosti na društvenim mrežama i velikog broja optužbi, uključujući i bogohuljenje te poticanja na nasilje, a evo kako je sve to započelo. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa ...

Iranska Angelina ima korona virus 00:57

Sahar Tabar postala je popularna 2017. nakon što je obavila 50 operacija da bi nalikovala Oskarovki Angelini Jolie (45). Kasnije je potvrdila da nije imala nekog uspjeha s operacijama, ali je zato promijenila izgled uglavnom šminkom. 

Na Instagramu je objavljivala fotografije koje bi uređivala i na taj način bi si povećala usta, istaknula jagodične kosti i zapravo, pokušavala je sličiti holivudskoj glumici. Pratilo ju je gotovo pola milijuna ljudi, a onda je 5. listopada 2019. uhićena. Mnogi su njezine objave shvatili kao šalu, ali ne i vlast u Iranu. Osim nje, uhitili su još tri influencerice. 

Iranska novinarka Masih Alinejad ispričala je za strane medije kako je razgovarala s Tabarinim odvjetnikom, koji je potvrdio da je njegova klijentica osuđena na deset godina zatvora, a sve zbog, kako je rekao, 'promoviranja korupcije'. 

Novinarka sada nastoji poduzeti sve što je u njezinoj moći da bi za Tabar saznao cijeli svijet pa je na Twitteru napisala: 

- Deset godina zatvora iranskoj influencerici jer je koristila šminku i Photoshop kako bi postala 'zombi Angelina Jolie'. Sahar Tabar ima samo 19 godina. Malo se našalila i zbog tog je sad u zatvoru. Majka joj plače svakoga dana, želi da njezina nevina kći bude oslobođena. Draga Angelina Jolie, trebamo te. Pomozi nam.

'Iranska Angelina Jolie' (19) je osuđena na 10 godina zatvora
'Iranska Angelina Jolie' (19) je osuđena na 10 godina zatvora

Masih je pozvala glumicu Jolie da potpiše peticiju za Tabarino oslobođenje, a dodala je i kako Iran poznat po mučenju žena. Njezina podrška mogla bi, kaže novinarka, promijeniti sve i pomoći brojnim ženama u Iranu.