Obavijesti

Show

Komentari 4

Momci su me stalno pitali dolazi li pravi Mišo Kovač ili dvojnik

Momci su me stalno pitali dolazi li pravi Mišo Kovač ili dvojnik
8

Klapa Rišpet novim albumom ‘Šta mi ljube oćeš kazat’ obilježava deset godina rada, na kojem su ugostili Doris Dragović i Duška Ćurlića

VIDEO

Prije nekoliko dana u prodaju su pustili treći album “Šta mi ljube oćeš kazat”, kojim klapa Rišpet obilježava deset godina rada. Tim povodom popričali smo s Perom Kozomarom (56) i Ivom Amulićem (58).

POGLEDAJTE VIDEO: Stariji očevi 

Pokretanje videa...

Najstariji očevi 01:21

- Vrijeme mi je jako brzo proletjelo, kao da sam jučer krenuo raditi s momcima iz Rišpeta. Iz početaka se sjećam naše prve pjesme ‘Sunce mi od tebe dolazi’ i dueta s legendom Mišom Kovačem. Momci iz klape nisu vjerovali da će pravi pravcati Mišo Kovač doći na snimanje pjesme i stalno su me pitali: ‘Šefe, dolazi li pravi Mišo ili neki dvojnik’ - ispričao nam je Kozomara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ovogodišnji ljetni hit bila je pjesma “Maka, maka”. Spot je, sudeći prema komentarima, nasmijao mnoge, a Pero nam govori o čemu se u pjesmi zapravo radi:

- Spot je postigao veliki uspjeh, svi su pričali o njemu, a zapravo u pjesmi on jadan nije ‘maka’ zbog zdravog života i prehrane nego zbog ljubavi. Krivo mu je da je izgubio voljenu i sad plače za njom - pojašnjava.

Na snimanjima je uvijek dobra atmosfera i šala je neizostavna, a dosad su imali puno poznatih u spotovima kao što su Ana Sasso, Ivan Pažanin, Fani Čapalija, Blanka Vlašić... Koncerata nema, cijela ljetna turneja od trideset i pet koncerata im je otkazana i, kao i ostali njihovi kolege, nadaju se da će korona čim prije proći i da će se pronaći cjepivo. Iako su bazirani na koncerte, dobivali su i pozive da pjevaju na svadbama, što su s guštom prihvatili.

- Kao gosti na vjenčanju pjevamo dva sata, ali su naš forte i ono čega najviše imamo, koncerti. U veljači smo imali dva ponovno rasprodana koncerta u Lisinskom i rasprodanu veliku Spaladium Arenu u Splitu, koncert pred deset tisuća ljudi. To je ono što nas čini sretnima - kaže. Na ovom trećem albumu imaju čak dva dueta, s Doris Dragović i Duškom Ćurlićem. Suradnju su dogovorili za čas.

Klapa ima novi hit: Tko je 'malo maka' u novom spotu Rišpeta?
Klapa ima novi hit:  Tko je 'malo maka' u novom spotu Rišpeta?

- Vjerujte, ‘nagovaranje’ je trajalo jednu rečenicu. I Doris i Duško su istoga trena nakon moje rečenice da imam lijepu pjesmu za duet, odmah prihvatili suradnju. To mi kao autoru imponira, kada ti takve dvije veličine daju ‘vjetar u leđa’ i žele snimiti pjesmu za duet - govori nam Pero.

Vremena se mijenjaju, ali ljubav prema klapskoj glazbi ne jenjava ni u slučaju Iva Amulića. Da su mu prije deset godina rekli da će biti u vrhu klapske glazbe, Ivo bi im vjerovao, kaže,i to zato što on nikad nije prestao vjerovati u sebe i samo se trebao okružiti pravim ljudima. Na pitanje o receptu koji pomaže da svaka pjesma postane hit nekadašnji pjevač grupe Tutti Frutti kaže:

- Pravi ljudi kada se nađu, tada nastaje kemija, i onda nastaju dobre pjesme. Iznenadili biste se kad bih vam rekao koje sve pjesme nisam prepoznao u mojoj tridesetpetogodišnjoj karijeri, a postali su veliki hitovi - priča nam Ivo, koji je ljetos dobio treće dijete, curicu Dinu.

- Dina je predivno dijete i uživam biti njezin otac i provoditi vrijeme s njom - tvrdi nam Amulić, koji je i supruzi Sandri Kekez desna ruka.

Ivo Amulić (58) dobio je kćer: 'Presretan sam, ali nisam toliko uzbuđen, pa nemam 25 godina'
Ivo Amulić (58) dobio je kćer: 'Presretan sam, ali nisam toliko uzbuđen, pa nemam 25 godina'

- Naravno da joj pomažem, ne samo oko djeteta nego i u svemu ostalom. 

Marko Lukunić/Pixsell

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'