Obavijesti

Show

Komentari 36

Monika o predrasudama: Moj opasni izgled samo je maska

Monika o predrasudama:  Moj opasni izgled samo je maska
10

Glumica Monika Mihajlović otkriva čime ju je njezin novi dečko oborio s nogu, od čega strahuje u karijeri te s kojim kolegicama iz serije dijeli tajne dok tulumare

VIDEO

Iako je trenutno glavna zlica na malim ekranima, Monika Mihajlović (22) za sebe kaže da je sušta suprotnost razmaženoj oportunistici Barbari Franić, liku koji je utjelovila u RTL-ovoj seriji “Tajne”. Rođena Zagrepčanka završava petu godinu studija glume i lutkarstva na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, brine se o napuštenim životinjama, a odmara se slikajući i tulumareći s kolegicama iz serije.

- Velike su razlike između Barbare i mene, zapravo, u skoro svemu smo jako različite. Ja imam usađene puno bitnije moralne vrijednosti, koje, nažalost, njoj mama nije usadila. No zajedničko nam je što obje imamo tu masku kojom se predstavljamo kao opasne žene, no kod Barbare se nakon nekog vremena primijeti da ipak nije ‘bitch’ bez srca, a kod mene je to još očitije - kaže Monika, koja za kolege ima samo riječi hvale.

Pošto joj je ovo tek prva televizijska uloga, puno joj pomažu stariji glumci.

- Aleksandra Cvjetkovića odmah sam zamolila da mi kaže u čemu griješim, na što mi je on odgovorio: ‘Bez brige, reći ću ti, ali ajmo prvo prijeći na ti’. Od onda je uistinu ispravljao moje pogreške, od previše treptanja do grimasa kojima sam sklona. Najvažniji savjet dala mi je Ksenija Pajić, da u projekte ne unosim privatne stvari, da ih zadržim za sebe - priča Monika, no priznaje da će taj savjet uporabiti na nekom drugom setu jer se s kolegama iz “Tajni” zbližila.

Kuma je trima psima u osječkom azilu, svaki mjesec šalje im novac za hranu

- S Jelenom Jovanovom, Iskrom Jirsak i Katarinom Baban sam stvarno super, zajedno bančimo po rock svirkama. To su cure kojima vjerujem i za koje znam da s njima mogu podijeliti nešto privatno i da to neće sutra pisati u novinama. Međutim, i ostali su kolege divni i sad bih ja sa svima njima dijelila svoje privatne stvari - smije se Monika, koja je jedna od rijetkih sretnica koje su dobile priliku poljubiti trenutno najpoželjnijeg muškarca u glumačkom svijetu.

- Vjerujte, pojma nemam kako se ljubi Filip Juričić. Moja glava je za vrijeme snimanja tih scena bila na nekim drugim mjestima, razmišljala sam bacam li mu sjenu, gdje je kamera, koja je moja unutarnja radnja... No Filip je profesionalan i jako dobar kolega, tako da je to prošlo glatko i vrlo bezbolno - smije se Monika i dodaje da ona u životu ima jednog drugog muškarca koji joj je zatresao tlo pod nogama.

- Odnedavno sam u vezi s pravnikom i mislim da bi naš odnos mogao krenuti u kvalitetnom smjeru. Osvojio me energijom zbog koje sam se uz njega uvijek osjećala dobro. Pala sam ko kruška, nisam znala gdje mi je glava, gdje rep, a pored toga, on je dobar i humanitarac, što su kvalitete koje moj muškarac mora imati - kaže glumica, koja i sama volontira u azilu za životinje na koje je posebno slaba. 

Kuma je trima psima, svojoj imenjakinji Moniki, Tuljku i Zlu koji žive u osječkom azilu. Svaki mjesec šalje im novac za hranu, no zbog snimanja više nema vremena posjećivati ih. Zato sanja da će jednom otvoriti vlastiti azil, ali prije toga se mora usredotočiti na karijeru.

Znatiželjna sam i želim isprobati cijeli spektar uloga

- Sad još ne znam što bih konkretno htjela raditi, ali bih svakako htjela ostati u glumi. Nadam se da ću dobiti priliku okušati se i na filmu. Pomalo me strah da će mi karijeru obilježiti uloge zlica, a ja kao mlada glumica želim isprobati baš sve karaktere. Glumila sam u pulskom kazalištu zločestu sestru u ‘Pepeljugi’ sad glumim Barbaru u ‘Tajnama’ i svi kažu da mi te uloge dobro leže. Znatiželjna sam i želim proći cijeli spektar uloga, ali ako mi zlice budu bolje ležale, neću se buniti - kaže Monika. 

Često sa strane čuje ljude kako ispituju je li ona uistinu zla kao Barbara i već je razvila “oružje” kojim se bori protiv predrasuda.

- U takvim situacijama se uvijek toplije nasmijem i kažem da nisam. Voljela bih da me ljudi ne doživljavaju po onome što igram na televiziji, no do sada nisam imala neugodnih situacija - objašnjava glumica. 

Nakon četiri mjeseca snimanja “Tajni” jedva čeka tri tjedna božićnog godišnjeg odmora koji će, kaže, provesti spavajući.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?
EVO KAKO SU OSTALI PROŠLI

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?

Hrvatski predstavnici na Eurosongu nisu postigli velike uspjehe u posljednjih nekoliko godina. Posljednji veliki uspjeh za Hrvatsku bio je 1999. godine. Velika su očekivanja od ovogodišnjeg predstavnika Baby Lasagne...

Duple štikle, a takva je i cijena! Seve na sud stigla u neobičnim cipelama, cijena im je 850 eura
CRNA MODNA KOMBINACIJA

Duple štikle, a takva je i cijena! Seve na sud stigla u neobičnim cipelama, cijena im je 850 eura

Pjevačica je izabrala crno-bijelu kombinaciju. Nosila je komplet marke Jil Sander, torbicu Jacquemus, no najviše pažnje su dobile njezine cipele
VIDEO J.Lo je u prozirnoj haljini istaknula sve svoje atribute! Prekrila je tek strateški dio...
ISKLESANO TIJELO

VIDEO J.Lo je u prozirnoj haljini istaknula sve svoje atribute! Prekrila je tek strateški dio...

Jennifer Lopez je poznata po provokativnim i spektakularnim modnim kombinacijama na Met Gali. Ovaj put uz bujni dekolte istaknula je i svoju isklesanu figuru