Show

Komentari 0

Mrkomir Prvi i njegovi podanici su proslavili Božić uz pjesmu: Obećali da više neće puno jesti

Mrkomir Prvi i njegovi podanici su proslavili Božić uz pjesmu: Obećali da više neće puno jesti

Fra Držiha i Mrkomirova kći Maruša pjesmom su se zarekli na post, a junake serije u idućim epizodama očekuju nove nevolje

Mrkomir Prvi i njegovi podanici dočekali su Božić uz pjesmu i veselje. U nedjelju navečer prikazana je druga epizoda humoristične serije u kojoj Goran Navojec igra glavnu ulogu kneza Mrkomira, koji stoluje u dvoru negdje na Klisu. Iako je u prvoj epizodi rastrošni grof Tudorić doveo kneževinu pred bankrot, kao i obično, najveseliji blagdan Mrkomir i obitelj dočekali su uz bogatu trpezu za kojom se zaboravljaju svakodnevni problemi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Mirna Mihelčić, koja igra razmaženu Mrkomirovu kćer Marušu, zapjevala je pjesmu s fratrom Držihom, kojeg igra Roko Sikavica. Pjesmom su obećali da će tek od iduće godine manje jesti, a više postiti. U idućim epizodama ionako ih očekuju nevolje s pandemijom kuge, nabavom maski i prohtjevima bogatih posjetitelja iz inozemstva.

Kneževina će se, da bi podebljala državnu blagajnu, osloniti i na turizam. Iako im je novac od gostiju koji su spremni platiti izdašne svote za smještaj prijeko potreban, Mrkomir i njegova obitelj nisu spremni udovoljavati prohtjevima turista, pa pokušaji završavaju kobno za turiste.

Serija “Mrkomir Prvi” povijesna je humoristična serija koja zapravo parodira hrvatsku stvarnost i mnogi likovi koji se pojavljuju u njoj podsjećaju na stvarne likove iz našeg javnog i političkog života. Osim Gorana Navojca, tu je i Ecija Ojdanić kao njegova supruga Anuša, zatim dvorski spletkaroš i siva eminencija Slavomir kojeg igra Ozren Grabarić, a tu je i nijemi sluga Želimir kojeg igra fenomenalni Marinko Prga.

U ulozi izvanbračnog Mrkomirova sina Krivomira je 30-godišnji Paško Vukasović. Glumac rodom iz Kaštel Gomilice. Iako u seriji glumi ne baš inteligentnog sina, Vukasović je privatno iznimno svestrana osoba. Obožava košarku i planinarenje, u Zagrebu je studirao i Kineziologiju, a nakon završenog studija glume, na ADU je i magistrirao, a onda na studiju sociologije upisao doktorat na temu “Vrijednosti, identitet i društvene promjene u hrvatskome društvu”. Stoga mu je scenarij serije u kojoj se parodira naša svakodnevica odmah bio privlačan.

- Sviđa mi se što u seriji kroz humor kritiziramo sami sebe i upozoravamo na pogreške se ponavljaju već stoljećima, i koje ne bi smjeli više ponavljati ako želimo živjeti bolje - rekao je.

U idućim nastavcima vidjet ćemo i kako će se kneževina nositi s pandemijom kuge i sa stožerom koji svaki dan donosi nove mjere.

storyeditor/2021-12-15/DSC_3314.jpg

Najčitaniji članci