Obavijesti

Show

Komentari 8

'Nikada ovakve serije nije bilo u Hrvatskoj, iznenadit ćete se...'

'Nikada ovakve serije nije bilo u Hrvatskoj, iznenadit ćete se...'
6

U pilot epizodi Mrkomir želi kćeri Maruši pronaći muža i onda nastaju spletke. Detelja nastava serije nema smisla otkrivati, ekipa koja je radila na njoj kaže da i dalje možemo očekivati spletke i zaplete

VIDEO

Volim raditi drugačije stvari, a takva će biti i ova serija. Glumci su vrhunski, sve je dobro napravljeno, a ovakvu seriju ovdje još nismo imali priliku gledati, rekao nam je Ivan Maloča, producent serije.

Snimanje je završeno, trajalo je nešto više od dva mjeseca preko ljeta. Osim studija Jadran filma, snimalo se u dvorcu Ribnik, Kaštel u Grad Grobnik, pa Medvedgrad i Medvednica...
- Usporedo sa snimanjem smo i montirali, trebalo bi biti gotovo do 12. prosinca - kaže Maloča.

Evo i kako su opisali pilot epizodu, koja je išla prije devet mjeseci, a nakon koje su naručili još 13 epizoda.
- Ne znamo koja je točno godina gospodnja, ali te godine nije bilo napada ni Bugara ni Mletaka. Rani je  srednji vijek. Knez Mrkomir (Goran Navojec) je hrvatski knez koji je poput današnjih političara pomalo častohlepan, ali istovremeno je i naivan, tako da ga njegovo častohleplje često dovede do poraza.

Vlada na Klisu u zaleđu Splita. Po zavičaju je Vlaj i tako priča. Najveći mu je problem što je vazal Franaka i silno želi neovisnost. On većinu državnih obaveza povjerava svom savjetniku, peharniku, a zapravo šefu ondašnje tajne službe Slavomiru (Ozren Grabarić) koji je pokvareni spletkar i stalno mu predlaže načine kako da dođe do što više slave, dok zapravo Slavomir za sebe želi prigrabiti što više novca.

Mlade glumačke snage srednjeg vijeka: 'Spavao sam dva sata, ali na kraju se sve to isplatilo...'
Mlade glumačke snage srednjeg vijeka: 'Spavao sam dva sata, ali na kraju se sve to isplatilo...'

U prvoj epizodu, Knez želi povećati svoju kneževinu kako bi konačno mogao postati kralj a žena  kneginja Anuša (Ecija Ojdanić) mu predlaže da dovedu nekoga plemića za udaju kćeri Maruše (Mirna Mihelčić). Ako plemić ima dosta zemlje i ako se Anuša uda za plemića ili čak princa, možda bi mogli pridružiti posjede i postati dovoljno veliki - stoji u opisu.

Nisu, naravno, oni jedini likovi. Tu je knežev izvanbračni sin Krivomir (Paško Vukasović), pa vjerni Mrkomirov sluga Želimir (Marinko Prga), dvorski crkvenjak opat Držiha (Roko Sikavica)... Serija je to s izmišljenim likovima iz hrvatske srednjovjekovne povijesti. U središtu je Knez Mrkomir koji želi postati kralj, a političke metode, pa i likovi kojima je okružen podsjećaju na aktualnu hrvatsku političku zbilju... Sličnosti je sa stvarnim likovima zaista u pilot epizodi bilo, neki su i sumnjali da će se HTV odvažiti otkupiti takvu seriju, no nasreću, jesu, u 13 epizoda.

- Dio je već gotov jer smo usporedo sa snimanjem i montirali. Meni je to jako zanimljivo, ovako nešto se ovdje nije moglo gledati. To je napravljeno vrlo dobro i sigurno će imati svoju publiku - dodao je Maloča iz Interfilma, koji je radio i seriju “Crno-bijeli svijet”.
Autor teksta je Ognjen Sviličić, a režiju potpisuje Snježana Tribuson, Aldo Tardozzi i Igor Šeregi.

- Bilo je sjajno, a za to je zaslužna vrhunska glumačka ekipa koja je bila silno motivirana. U toj odličnoj atmosferi vladalo je zajedništvo, a nije bilo nimalo lako. Radili smo usred ljeta, na ‘plus 35’, a glumci su bili u zimskim kostimima - rekla nam je Snježana Tribuson.

U pilot epizodi Mrkomir želi kćeri Maruši pronaći muža i onda nastaju spletke. Detelja nastava serije nema smisla otkrivati, ekipa koja je radila na njoj kaže da i dalje možemo očekivati spletke i zaplete.

- Mogu samo reći da je Maruška zahtjevna tinejdžerica i da je teško ‘odgojiva’. Kroz obiteljsku priču opet ćemo vidjeti satiru, komediju zapleta, ali i kritiku društva. Inače je to serija u Hrvatskoj nije bilo, mislim da bi trebala imati prolaz. Svi su bili veliki profesionalci, a kostimi, rekviziti, scena, ma sve je bilo sjajno, kao da smo imali ne znam koliko budžet - rekla je Ecija Ojdanić, u seriji Anuša, supruga kneza Mrkomira.

A sudeći prema pilot epizodi, zablistala je Mirna Mihelčić (23). I za iskusnije i starije kolege ovo je prvi takav projekt, pa kako neće biti za nju. Oduševljenje nije skrivala od početka snimanja.

- Meni je to bio prvi veliki projekt u životu tako da osjećam zaista veliko uzbuđenje. Svi smo jako zadovoljni i sretni kako je to sve skupa prošlo i što smo pogledali prvu epizodu. Još mi je šok da sam dobila ulogu među svim tim velikim imenima, a organizacija na setu meni je bila kao Hollywood. Kostimi, šminka, asistenti... - rekla je nedavno mlada glumica, koja je svoju ulogu Maruše zaradila na audiciji, kao perspektivna studentica glume.

POGLEDAJTE NOVI SERIJAL 'MALA ŠKOLA LOŠEG ZAVOĐENJA': TIPFELER

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao