Show

Komentari 6

Mrle oduševljen kopijom od vune: ‘Ima isti brk kao i ja’

Mrle oduševljen kopijom od vune: ‘Ima isti brk kao i ja’

PLANIRAJU SURADNJU: Mrle i Ivanka opčinjeni su radom lutkarice Tee. Riječku zvijezdu oduševili su brkovi koji su, kako kaže, ‘prava kopija’...

Genijalno izgledamo, brkovi su isti kao i moji. Svaka čast Tei što je uopće došla na ideju da nas napravi u obliku lutki od vune, rekao je Damir Martinović Mrle (57).

U Muzeju ovčarstva u Lubenicama na Cresu lutkarica Tea de Both je uz pomoć dizajnerice i krojačice Vesne Jakić izradila glazbenika Mrlu i njegovu suprugu Ivanku Mazurkijević (46). Tijela su djelo Vesninih ruku, a glave je nekoliko dana modelirala Tea.

- Nisam imala viziju niti sam znala da hoću napraviti Mrlu. Pustila sam mašti na volju i kad je sve već bilo gotovo, učinilo mi se da sliči glazbeniku. Onda sam još dodatno pripazila na detalje kako bi bio identičan - priča nam lutkarica. Lutke isprva nije planirala prodavati jer je za njih previše vezana, ali je onda saznala da je Mrle oduševljen njezinim radom i spreman na suradnju.

- Bila sam u šoku. Nisam ni sanjala da će Mrle saznati za lutke, a još manje da će htjeti popričati sa mnom o eventualnoj suradnji. To je divno - poručila je.

Tea od vune još radi i ovčice, sove te ribice koje puni lavandom. Kaže kako se posjetitelji najviše zadrže na lutkama riječkih umjetnika. Glazbeniku je fotografiju poslao prijatelj, a on ju je podijelio na društvenim mrežama.

- Iznenadio sam se kad sam vidio sliku te sam htio da je i drugi vide. Znam prepoznati trud i rad - zaključio je Mrle.