Obavijesti

Show

Komentari 54

HRT 1 umjesto 'Nedjeljom u 2' počinje prikazivati novu seriju u kojoj će gostovati Ella Dvornik

HRT 1 umjesto 'Nedjeljom u 2' počinje prikazivati novu seriju u kojoj će gostovati Ella Dvornik
5

HRT ove nedjelje, 25. srpnja u terminu emisije voditelja Aleksandra Stankovića "Nedjeljom u 2" na HRT-1 počinje premijerno prikazivati novu domaću dokumentarnu seriju, a među gostima će biti i Ella Dvornik

Tijekom sljedećih šest tjedana, počevši ove nedjelje, 25. srpnja, Hrvatska radiotelevizija u terminu emisije "Nedjeljom u 2" emitirat će novu dokumentarnu seriju. Radi se o domaćoj produkciji "Kolaži o laži", koja će se baviti različitim aspektima laganja koje susrećemo u svakodnevnom životu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Fokus serije je to kako razlikovati laž od istine, što je postalo sve učestalije pitanje sa sve većim mogućnostima i dosezima tehnologije. Serija će imati šest epizoda, a svaka će uz poznate goste probati razjasniti neku vrstu laži s kojima se svi dnevno susrećemo.

- Međutim, što se dogodi kad se laž usavrši? Kad s privatne međuljudske, lokalne razine, prijeđe na onu globalnu. Kad laž, ohrabrena medijskim i tehnološkim razvojem i promjenama, uđe u sve pore naše svakodnevice? - pita serija "Kolaži o laži"

Ella Dvornik smislila si je novi nadimak: 'Zovite me NeDela!'
Ella Dvornik smislila si je novi nadimak: 'Zovite me NeDela!'

Teme su najavljene ovim redoslijedom: 1. Lažne vijesti, 2. Lažne snimke, 3. Dokumentarni film, 4. Oglašavanje, 5. Teorije zavjere i napokon 6. Virtualni identiteti. Serija će proučavati mogućnosti medija i tehnologije, a gledatelji će moći vidjeti i eksperiment proveden u javnosti.

U prvoj će epizodi satiričar Borna Sor (37) i novinarka HRT-a Maja Sever (50) istražiti tko stoji iza širenja lažnih vijesti o pandemiji korona virusa, a to će raditi na primjeru "Festivala slobode", protesta protiv mjera nacionalnog stožera koji je održan u rujnu 2020.

Kroz druge epizode gledatelje će provoditi poznati gosti kao što su influencerice Ella Dvornik (30) i Isabella Rakonić (27), novinari Petar Vidov (37), Jurica Pavičić (55) i Robert Zuber (45), filmski redatelji Predrag Ličina (49) i Bruno Anković (45), a tu će biti i bivši hrvatski predsjednik Stipe Mesić (86).