Obavijesti

Show

Komentari 2

Na izložbi 'Hrvatska svijetu' posjetitelji će se upoznati s 38 najvećih hrvatskih velikana...

Na izložbi  'Hrvatska svijetu' posjetitelji će se upoznati s 38 najvećih hrvatskih velikana...
10

Bit će izloženo 1500 eksponata koji nude pogled na razne umjetnine, autorske nacrte, patente, arhivske dokumente i videozapise te uređaje i naprave nastale prema idejama hrvatskih velikana

VIDEO

Unutar hrvatskog nacionalnog identiteta postojali su izvanserijski umovi koji su mijenjali svijet i danas pričamo priču o Hrvatima koji su mijenjali svijet, izjavio je Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista i autor izložbe.

Hrvatska svijetu

U središtu Zagreba, u Meštrovićevu paviljonu, bit će otvorena sve do 15. svibnja. Na izložbi će se posjetitelji upoznati s 38 najvećih hrvatskih velikana koji su svojim postignućima uistinu promijenili svijet.

Hrvatska svijetu

Bit će izloženo 1500 eksponata koji nude pogled na razne umjetnine, autorske nacrte, patente, arhivske dokumente i videozapise te uređaje i naprave nastale prema idejama hrvatskih velikana. Izložba je finale projekta koji je Večernji list pokrenuo prošle godine pod nazivom “Hrvati koji su mijenjali svijet”. Dodao je Klarić i da su to specifične priče.

Hrvatska svijetu

- Ruđer Bošković ili Faust Vrančić, čije izume upravo gledamo, svoja najuspješnija djela su stvorili ne u Hrvatskoj, nego u Parizu, Rimu, Londonu... Istovremeno, prije 100 godina jedan od najvećih izumitelja, Penkala, Hrvatsku je izabrao za mjesto života i stvaranja. On je iz Slovačke došao u Zagreb. Uzmite specifičnost Nikole Tesle, on se ponosi svojim srpskim rodom i svojom hrvatskom domovinom, a istovremeno je stvarao u Americi - smatra Klarić.

Hrvatska svijetu

Kustosica Anita Ruso kaže kako se radi o velikoj baštini koju su nam u naslijeđe ostavili izvanserijski umovi. Na izložbi se radilo dugo, a posljednjih dana intenzivno i rezultat je fantastičan.

Zagreb: Otvorena izložba Večernjeg lista "Hrvatska svijetu"

- Zaista je teško izdvojiti neki eksponat koji bi bio najdraži ili najbolji jer imamo više od 1000 eksponata iz svih krajeva Hrvatske. Imamo 40 posuditelja, što je iznimno puno - rekla je kustosica Ruso, a prenosi Večernji.

Hrvatska svijetu

Dodala je kako joj je drago što su uspjeli izložiti 10 odljeva glava sa Šibenske katedrale koje je radio Juraj Dalmatinac.

Hrvatska svijetu
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...
Komentar Enisa Bešlagića je naljutio Jacquesa: Suptilno mu je uzvratio putem Facebooka
NIJE MU SJELO...

Komentar Enisa Bešlagića je naljutio Jacquesa: Suptilno mu je uzvratio putem Facebooka

Mladi pjevač ToMa u emisiji se maskrao u pjevača, a Enisova reakcija nije se svidjela Jacquesu...