Obavijesti

Show

Komentari 0

Na naslovnicama je bila već s 19 godina, radila je kampanje za Guess i hodala bok uz Campbell

Na naslovnicama je bila već s 19 godina, radila je kampanje za Guess i hodala bok uz Campbell
9

Slavni model međunarodnu je slavu stekao tijekom 1990-ih, pojavljujući se u nizu seksi i razigranih oglasa za traperice Guess, koje je snimila modelova prijateljica Ellen von Unwerth

VIDEO

Prekrasna plava kosa, duge noge i velike plave oči - kada je stupila na scenu, raskošna ljepotica iz Njemačke očarala je cijeli svijet. Bila je jedna od najljepših i najpoželjnijih žena na svijetu, a tako je ostalo sve do danas. Claudia Schiffer u četvrtak je proslavila 52. rođendan, a mnogi za nju tvrde kako joj godine ne mogu ništa.

Lijepa plavuša bila je jako popularna u srednjoj školi, no kako je sama otkrila, sramila se svoje visine pa je bila poprilično sramežljiva. S obzirom na to da je dolazila iz bogate odvjetničke obitelji, često je bila na meti ljubomornih i zlobnih komentara pa iz škole ima i dobra i loša iskustva. I sama je htjela postati odvjetnica dok joj se pred kraj škole nije dogodilo nešto što je promijenilo njezin život zauvijek.

Claudija je jedne večeri s prijateljicama izašla u noćni klub u Düsseldorfu gdje se slučajno našao i šef manekenske agencije Metropolitan Model Agency. Kad ju je ugledao na podiju shvatio je kako bi upravo ona mogla postati nova manekenska nada pa joj je prišao, ponudio posjetnicu i rekao da ga nazove.

London: Premijera filma "The King's Man"

Nekoliko mjeseci kasnije, tada 17- godišnja djevojka uputila se u Pariz s probnim fotografijama. Nakon dvije godine, snimila je svoju prvu naslovnicu za francuski modni magazin Elle.

- Bile su to lude godine. Nevjerojatan spoj mode, glazbe, umjetnosti i zabave koji su tu eru učinili dinamičnom, uzbudljivom, kad je nemoguće postalo moguće - kaže danas jedna od najpoznatijih supermodela.

Stekla je međunarodnu slavu tijekom 1990-ih, pojavljujući se u nizu seksi i razigranih oglasa za traperice Guess, koje je snimila njezina prijateljica Ellen von Unwerth.

- Obišla sam sve gradove u SAD-u zbog promocije traperica. Jedno jutro izašla sam u lift bez šminke i sakrila lice kosom, a jedna žena me pitala - ‘jeste li vi Guess djevojka?’. Tog trenutka sam znala da moj život više nikad neće biti isti - kaže Schiffer.

Počela se sve češće pojavljivati na naslovnicama slavnih časopisa te nositi revije bok uz bok s kolegicama Christy Turlington, Naomi Campbell, Lindom Evangelistom, Cindy Crawford i ostalim djevojkama koje danas poznajemo pod nazivom 'supermodeli'.

Former top models Carla Bruni, Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Cindy Crawford and Helena Christensen display iconic  creations of late Italian designer Gianni Versace's during the Versace Spring/Summer 2018 show at the Milan Fashion Week in Milan

Uz uspješnu manekensku karijeru i status jedne od najpoželjnijih žena na svijetu, Claudija se pojavljivala video spotovima i filmovima.

One su kao vino, s godinama sve bolje! Prešle su pedesetu, a i dalje izgledaju besprijekorno
One su kao vino, s godinama sve bolje! Prešle su pedesetu, a i dalje izgledaju besprijekorno

U razdoblju između 1991. i 1992. godine šuškalo o njezinoj vezi s poznatim ženskarošem, princom Albertom od Monaca. Manekenku i raskalašenog princa na jednoj je zabavi upoznao Karl Lagerfeld, a šuškalo se kako bi Claudija mogla postati nova Grace Kelly. Ipak, 1993. prestali su se viđati, a Albert je prvo govorio kako ju je volio i izgubio, a zatim kako su izašli samo na nekoliko spojeva.

Milano: Claudia Schiffer odlazi iz  show rooma Donatelle Versace

Njezina najpoznatija ljubavna afera bila je veza sa slavnim iluzionistom Davidom Copperfieldom u kojeg se zaljubila 1993. godine na jednoj gala večeri. Bili su zaručeni 6 godina i ona se čak pojavljivala na njegovim nastupima u ulozi pomoćnice, no 1999. par je objavio kako se razlazi. Nakon razlaza tužili su novine koje su tvrdile da je njihova veza bila varka i da je Claudija bila plaćena da glumi djevojku iluzionistu koji je zapravo gay.

Claudia se brzo oporavila i 2002. vjenčala za režisera Matthewa Vaughna s kojim ima troje djece: sina i dvije kćeri.

- Moja strast je moja obitelj i svijet mode - izjavila je nekoliko puta.

PA/Pixsell

Slavna manekenka ovoga je ljeta odmarala u Hrvatskoj. Pohvalila se fotografijom kod Dubrovnika dok je pozirala na brodu. 

- Ništa poput vožnje brodom uz zalazak sunca - napisala je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju