Obavijesti

Show

Komentari 26

Na početku 'tjedna mora' Ines je najbolje pripremila lignju

Na početku 'tjedna mora' Ines je najbolje pripremila lignju
4

Ovaj put žiri se odlučio samo za jedno najbolje jelo. To je bila punjena lignja koju je napravila Ines. Izjavila je kako joj je punjena lignja prva pala na pamet...

VIDEO

Nakon tjedna mesa, pred kandidatima je tjedan mora. Pred njima je još jedna Kutija iznenađenja. 

- Mislim da se letvica kod žirija diže i da su očekivanja veća, prošlo je dosta izazova - rekao je Marko Raić. Stanku je Kutija iznenađenja najdraži izazov jer je najmanje stresa, budući da kandidati ne biraju sami namirnice. Andrija je uzbuđen radi novog tjedna jer se u prošlom nije iskazao.

- Stvarnost nam je dala pljusku i sad se budimo, zaslužili smo sve kritike prošli tjedan - izjavio je. Dino je kazao kandidatima da žiri svakim tjednom letvicu podiže sve više te da svakim tjednom naučeno moraju pokazati. 

- Petra je u Izazovu šefa kuhinje postigla gotovo nemoguće - nastavio je Radovan. Igor je upozorio kandidate da tjedan koji danas počinje završava eliminacijom. U kutiji iznenađenja se nalazi: jadranska lignja, arborio riža, šafranika, pršut, limun, bijelo vino, špinat, ribanac, slani inćuni, ljubičasti luk, rajčice, komorač, paprika, češnjak i ružmarin. Radovan je upozorio kandidate da budu obazrivi jer su dobili prvoklasnu robu. Mate vidi potencijalnih šest, sedam jela.  

- Sve kardinalne greške opet će se slati na galeriju -  kazao je Dino.

Andrija lignju najviše voli na grillu. Raduje se tjednu mora, iako je priprema morskih namirnica zahtjevnija i uživa u takvoj hrani. U Rijeci, odakle je Časlav, lignje se pripremaju na različite načine: sirove, punjene, na kolutiće, pohane, kuhane...

Petra promijenila ideju kad je čula koliko vremena ima za pripremu jela

Kandidati su za kuhanje imali na raspolaganju 45 minuta. Žiri je upozorio Martinu i Bojanu da ne ostavljaju noževe u sudoperu. Dosta kandidata je pripremalo punjene lignje, što se žiriju nije svidjelo. Mario je završio na galeriji. Žiri je upozorio kandidate da sirove namirnice ne stavljaju na tanjur jer je 45 minuta za lignje sasvim dovoljno te da ako nemaju gotovo jelo neka odmah pođu sami na galeriju. Ivona Kristina i Andrija su se priključili Mariju. 

Kad je čula da ima 45 minuta za kuhanje, Petra Gerić je svoju prvotnu ideju promijenila. Časlav od svoje ideje nije odustao.

- Nije 45 minuta ni malo. U školi mi je uvijek bilo puno - kazao je. Andrija se nije osjećao prozvanim kad je žiri davao opaske o sirovoj riži, ali su potom Dino i Mate krenuli u vizitu i, između ostalog, kušali rižu koju je on napravio. Mate je bio bez komentara, a Dino je samo pokazao prstom prema galeriji.

- Lignja bi bila super za vezat kosu u rep - rekao je Mate Bojani, dok je Dino upitao Ivanu zar stvarno vidiš maštovito jelo. Radovan joj je rekao da se stvarno potrudila da se ne osjeti okus lignje, što joj je i uspjelo. 

- To ti je jedan passe tanjur - zaključio je. Mate je rekao Martini da pored svega što su probali ono što je ona uradila još i sliči na jelo.  Ivana se nakon kušanja osjećala smireno jer je najveći stres iza nje. 

- Među najboljima neću biti. Među najgorima neću biti. Kao i uvijek zlatna sredina - dodala je. Ines je iznenadio Radovan, kojem se njezino jelo prvi put svidjelo.

Ovaj put žiri se odlučio samo za jedno najbolje jelo. To je bila punjena lignja koju je napravila Ines. Nije uništila okus ribe, ali joj je falio dašak kreativnosti. Dino ju je pitao je li iznenađena jer bi i on na njezinom mjestu bio. Marina je sretna radi Ines i radi toga što nije završila na galeriji. Ines kaže da je od svih katastrofa napravila najmanju, pa su radi toga njezino jelo odabrali. Punjena lignja joj je prva pala na pamet i, kako kaže, pala bi joj 1000 puta. 

- Svi smo imali punjenu lignju, pa su morali odabrati najbolju punjenu lignju -  zaključila je Ivana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Evo zašto Filip i Tamara  nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'
MISTERIJ RIJEŠEN

Evo zašto Filip i Tamara nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'

Kada je pozivu došao kraj ostali kandidati u showu 'Brak na prvu' odmah su komentirali da se između Filipa i Tamare osjeti kemija

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'
'IMA DOSTA SLIČNOSTI'

Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'

Simon Charles Dorante-Day je uvjeren da je plod prve afere slavnog kraljevskog para, a rodio se kada je Charlesu bilo 17, a Camilli 18 godina