Obavijesti

Show

Komentari 22

Na sudu 30 godina: 'Kako mi je Danijel Popović ukrao auto...'

Na sudu 30 godina: 'Kako mi je Danijel Popović ukrao auto...'
7

PROCES Bivši pjevačev menadžer Zoran Golub objašnjava zašto se s Popovićem sudio više od 30 godina i kako je pjevač već dva puta izbjegao zatvor

VIDEO

Milana Popovića, koji je kasnije promijenio ime u Danijel, našao sam na cesti kad ga je tadašnja djevojka izbacila iz stana. Živio je kod mene, davao sam mu novac za kavu i brinuo o njemu, a on me bezobrazno pokrao, rekao je Zoran Golub.

Bivši menadžer gotovo 30 godina sudio se s pjevačem jer mu je ukrao automobil. Popović je na sudu rekao da je vozilo njegovo, a nekoliko puta promijenio je iskaz na sudu oko spornog Triumpha. Tvrdio je da Golubu nije prodao auto.

- Danijel je imao dugove pa mi je prodao taj sportski automobil kako bi došao do gotovine. Imao sam još tri auta. Ovaj mi nije ni trebao, ali želio sam pomoći prijatelju. Za njega sam Popoviću platio 4500 maraka te sam mu dao 4500 dolara vrijednu miksetu i novi televizor uvezen iz Njemačke. Ubrzo mi je auto ukrao i počeli su problemi - rekao je Golub.

S pjevačem je nakon krađe još prijateljevao. Nije znao tko je lopov jer je policija Triumph pronašla u Crnoj Gori. Kad su mu vratili auto, stigao je u drugoj boji. Lopov mu je ponovno otuđio vozilo. Popović se, tvrdi Golub, raspitivao što policija zna o kradljivcu. Pjevač je odugovlačio s prepisivanjem vlasništva automobila na svog menadžera.

- Nije mi palo na pamet da bi lopov mogao biti baš Danijel. Morao sam svako malo ići na policiju što je bilo komplicirano jer je u prometnoj knjižici Danijel još bio vlasnik. Na policijske pozive nije se odazivao što je usporavalo istragu - rekao je Golub.

Menadžer je snimio telefonski razgovor s pjevačem u kojemu Popović priznaje da mu je prodao auto. Općinski sud u Zagrebu krajem prošle godine konačno je presudio u korist Goluba.

- Uskoro ću se domoći svojeg automobila - kaže menadžer.

Golub je nedavno doznao da je njegov, sad već oldtajmer, u slovenskom Ptuju te da ga prodaju za više od 30.000 eura. Golubu će oko povrata automobila pomagati Interpol.

- Veseli me što će mi se Triumph uskoro vratiti. Ipak, malo je to zadovoljstvo u odnosu na 30 godina koliko sam se borio za njega. Popović je za krađu tog automobila već jednom osuđen u bivšoj državi za tešku krađu. Tada je vrijednost novca drastično rasla i padala pa je on osuđen tek za sitnu krađu jer je auto procijenjen na mizernu vrijednost - ogorčen je bivši menadžer.

Na tavanu čuva originalni krov sportskog automobila koji, u trenutku krađe, nije bio montiran na auto, nego je imao ljetnu navlaku. Golub i Popović ne razgovaraju od sredine osamdesetih. Menadžer tvrdi da ga je upravo on povezao sa skladateljem Đorđom Novkovićem i Marijom Mihaljevićem. Oni su mu napisali hit “Džuli” kojim se proslavio i ostvario karijeru.

- Kad je išao u München 1983., nije imao što obući. Kupio sam mu garderobu. Nije imao ni kreditnu karticu pa sam mu posudio svoju. Potrošio je 200.000 dinara koje mi nikad nije vratio - prisjeća se Golub.

Nekadašnja jugoslavenska zvijezda o suđenju ne želi govoriti. Živi u Ljubljani s četvrtom suprugom Aleksandrom, s kojom je u braku od 2006. Prije nekoliko godina požalio se da je postao socijalni slučaj, a u reality showu 'Farma' natjecao se za 250.000 kuna. S prvom suprugom Majom, bivšom makedonskom mane­kenkom, ima kćer Anamariju.

U braku sa Sanjom Bjedov dobio je kćer Isabellu Kim (25) i sina Sebastijana (30). Bjedov je tvrdila da joj Popović godinama nije plaćao alimentaciju koja se popela na 219.000 kuna. On je njoj prijetio objavom pornića. Sinu Dominiku iz trećeg braka sa Sandrom Popović pjevač nije plaćao alimentaciju od 2005. do 2007. Bivša supruga tužila ga je jer je ostao dužan 13.650 kuna. Sud ga je 2011. zbog toga osudio na šest mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje dvije godine ako ponovno ne plati uzdržavanje za dječaka.

Pjevač se u lošim odnosima rastao i s kolegom Vladom Kalemberom. Frontmen ga je pozvao u Srebrna krila, no zajedno su odradili samo jedan koncert.

- Danijel je dao intervju u kojem je rekao da će u bendu ostati samo godinu dana, a kad s nama napravi karijeru, planirao je otići u solo vode. Rekao sam mu da ode odmah - prisjetio se Vlado.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu