Obavijesti

Show

Komentari 26

'Nadam se da će se pjesma za ovaj Eurosong pametno birati'

'Nadam se da će se pjesma za ovaj Eurosong pametno birati'
17

Domenica i Lorena Bućan uzdanice su hitmejkera Tončija Huljića, koji vjeruje da Hrvatska iduće godine može biti domaćin Eurosong, a kako otkriva, djevojke će na natjecanju imati i scenski nastup kojem se veseli

VIDEO

Osobno kad ne bi postojala Dora, vjerojatno bih da, u startu idem na Eurosong, napisao hrabriju pjesmu, govori nam Tonči Huljić (57). 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:52
Tonci Huljic

Jedan od najvećih hitmejkera u Hrvatskoj tad, kaže, ne bi razmišljao da prvo mora pobijediti na Dori, pa tek onda u stranoj državi. No ovako mora ići težim putem.

Glazbenik, tekstopisac i glazbeni producent unatoč “preprekama” vjeruje u svoje pjevačice kojima je napisao tekst za ovogodišnje natjecanje. Tako će se nakon velike uspješnice s Doris Dragović (57) u Izraelu 1999. s pjesmom “Marija Magdalena” ove godine predstaviti s mladim pjevačkim snagama.

Prije godinu i sedam mjeseci Huljić je na sceni pokazao novu uzdanicu, Korčulanku Domenicu Žuvelu (25), koja je u kratko vrijeme stvorila imidž na sceni. 

A da Huljić Doru ne bi “napao” samo s jednom pjevačicom, pjesmu je napisao i Loreni Bućan (16) koja je nastupala u showu “Zvijezde”. Iako joj je mentor u showu bio Petar Grašo (42), tekstopisac je odlučio pomoći mladoj Splićanki da se “progura” na scenu jer je to, kaže, ona zaslužila. 

Dok je Domenici napisao pjesmu “Indigo”, za Lorenu je podignuo ljestvicu i pjesmu napisao na engleskom jeziku pod nazivom “Tower of Babylon”. Domenica će nastupiti deseta, a Lorena će biti 14. od 16 izvođača. Iako nam je Huljić priznao kako i nije bio pretjerano sretan s povratkom natjecanja, objasnio je zašto se na njega ipak prijavio.

- Kad već Dora postoji, onda moraš biti tu i to ti je funkcija kao autora da si tu u ‘žiži’ - kaže kroz smijeh glazbeni producent. Iako smatra da je sustav po kojem se “naručuju” pjesme za natjecanje dobar, ipak mu jedno smeta.

- Ljudi koji biraju tko će pisati tu pjesmu i tko će izvoditi tu pjesmu očito svih ovih godina dok te Dore nije bilo evidentno nisu kompetentni da biraju tko je taj koji treba ići na Eurosong - smatra Tonči i dodaje:

Tonči Huljić: Ni najbolji neće uspjeti preko noći, nisam ni ja
Tonči Huljić: Ni najbolji neće uspjeti preko noći, nisam ni ja

- Nismo mi toliko velika država da bismo se mogli rasipati i hvaliti s velikim brojem autora i izvođača. Zna se tko može napisati i tko može otpjevati tako da je taj ‘patent’ dobar, ali onaj koji je povlačio zip na tom patentu, nije bio dovoljno dobar  - kaže tekstopisac i nada se kako će se to ovom Dorom promijeniti.

Vjeruje u svoje pjevačice te se nada da će Hrvatska ponovno biti domaćin Eurosonga.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🍀

A post shared by D O M E N I C A (@dome.nica) on

- Mislim da je to moguće ako publika pametno bira - kaže.

Lorena i Domenica nadaju se da će njihove pjesme biti jednako uspješne kao što je bila “Marija Magdalena”.

- Smatram da su obje pjesme odlične, ali ne želim donositi ikakve pretpostavke za ono što će se dogoditi - kaže Lorena, dok Domenica smatra da jedino vrijeme može pokazati hoće li pjesma postići jednak uspjeh. 

- Bez obzira na usporedbe, vjerujem u uspjeh naših pjesmama - izjavila je Korčulanka. Iako djevojke nisu sudjelovale u pisanju teksta, kako nam otkrivaju, autori su tražili njihovo mišljenje.

Promo

Bitno im je da su im pjesme “legle” te da su s njima zadovoljne jer, kako su objasnile, samo tako im je trema manja. Tonči nam je ispričao da je s djevojkama na koreografiji radio Igor Barberić (46), a da će ih odjenuti modni dvojac Elfs. No kakav nastup djevojke pripremaju, kaže, da će biti iznenađenje.

Tonči Huljić 'popljuvao' scenu: Te pjesme radim s pola mozga

- Vidjet ćete sami, nadam se da će i mene iznenaditi - zaključuje Huljić, koji će se na natjecanju pojaviti tek 16. veljače.

 Pratite nas na našem Instagram profilu!  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije
Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...