Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

Najbezvezniji ovogodišnji film dobio je trailer kojeg zaslužuje

'Solo: Priča iz Ratova zvijezda' postao je prvi film u cijeloj franšizi 'Ratova zvijezda' koji je vjerojatno pretrpio neuspjeh na kino blagajnama. Publika jednostavno nije bila zainteresirana

Foto: Twitter/Screenshot
6 komentara

Jedan od filmova u kojeg su mnogi ove godine polagali nade svakako je bio i film 'Solo: Priča iz Ratova zvijezda'. Ponajviše su nadu u njega polagali producenti, koji su računali na povelik povrat uloženog. Međutim, publici je serviran možda najgori film u serijalu 'Ratova', toliko dosadan da nije uspio niti privući gledatelje u kina.

DARK PHOENIX Rat je tu: X-Meni će se suočiti s najmoćnijim neprijateljem

Tako je 'Solo: Priča iz Ratova zvijezda' postao prvi film u cijeloj franšizi koji je vrlo vjerojatno pretrpio neuspjeh na kino blagajnama. Kažemo vrlo vjerojatno jer Disney do danas nije objavio troškove snimanja, tako da se može zaključivati samo prema zaradi. Film je zaradio 392 milijuna dolara bruto, što znači da niti 200 milijuna dolara neto zarade nije otišlo studiju. A kako je prije otkriveno, proračun je bio daleko veći od 200 milijuna dolara, što ovaj film čini prvim pravim Disneyjevim promašajem.

Foto: Twitter/Screenshot

Jedan od razloga za neuspjeh mogao bi biti i činjenica da je publika bila podosta nezadovoljna filmom te da je rijetko tko išao na opetovano gledanje ili je preporučivao film drugim gledateljima. Ipak, scenarij je bio podosta kritiziran, ponajviše zbog svoje bezličnosti i dosade. Po prvim foršpanima o filmu, trebali smo pratiti Hana Sola koji upoznaje svojeg budućeg kopilota, a susreće se i s Landom Calrissianom, godinama prije pridruživanja Pobunjenicima. Ta trojka trebala je otići na avanturu koja bi im trebala donijeti bogatstvo, sa zamamnom kriminalkom upletenom u sve.

Foto: Twitter/Screenshot

Međutim, tijekom te avanture u mračnom podzemnom svijetu punom kriminala izgubilo se ono zbog čega su originalni filmovi i bili uzbudljivi. Odlična interakcija među likovima, jasna povezanost, očigledno prijateljstvo između Sola i Chewbacce, sve to bile su okosnice prethodnih filmova. U kojem trenutku je to nestalo iz 'Sola', teško da će se saznati poznavajući Disneyjevu praksu.

BOKS JE ŽIVOT 'Creed 2': Stallone i Lundgren pripremili su se za novu borbu

A ekipa s YouTube kanala Honest Trailers shvatila je te probleme te je o filmu napravila i odličan video.

Pogledajte video

Uzevši u obzir koliko je film bio neuspješan, posve je jasno zašto je Disney odlučio s 'Ratovima zvijezda' malo 'stati na loptu' i usporiti izdavanje filmova na maksimalno jedan godišnje. Jedini trenutačno 100% potvrđen film jest deveti dio franšize, zakazan za prosinac naredne godine.

WOW! SANDRA PERKOVIĆ je 2011. godine izgledala potpuno drugačije nego danas!

Tema: FILM

Message