Obavijesti

Show

Komentari 6

Najdobroćudnijeg glumca u Hollywoodu mama je napustila kada je imao osam godina

Najdobroćudnijeg glumca u Hollywoodu mama je napustila kada je imao osam godina
7

Sin samohranog oca s petero djece htio je biti poznati novinar. Bio je najmlađi od djece, slučajno je upisao glumu, a danas je jedan od najpoznatijih glumaca

VIDEO

Jedan od najpoznatijih svjetskih glumaca, Hugh Jackman, svoju karijeru lansirao je ulogom Wolverina u X-Men filmovima Bryan Singera prije više od 20 godina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:31

Danas slavi 53. rođendan i, iako nije imao najsretnije djetinjstvo, ono mu je pomoglo da se s godinama izgradi u glumca kojeg danas nazivaju najdobroćudnijim glumcem Hollywooda.

Novi Superman je biseksualac, oborio ga je s nogu novinar Jay
Novi Superman je biseksualac, oborio ga je s nogu novinar Jay

Rođen je u Australiji kao najmlađi od petero djece. Njegovi roditelji su se u Australiju doselili iz Engleske, no njihova, naizgled sretna promjena, nije dugo potrajala. Naime, kada je Hugh imao samo osam godina njegova se majka odselila natrag u Englesku i u Australiji ocu prepustila brigu o troje djece.

The BRIT Awards 2019

Njegov je otac dugo patio za majkom. Pet godina nakon što ih je napustila, njegov je otac otišao u Englesku u nadi da će se pomiriti sa suprugom.

- Tata je otišao u Englesku kako bi je vratio nama, no tada se već preudala za nekog drugog. Imali su i dijete. Tata se trebao vratiti za tri tjedna, ali se vratio za pet dana. Nije mi ni trebao reći što se dogodilo, bio sam dovoljno star da odmah shvatim kako se ona više neće vratiti - ispričao je u jednom intervjuu.

Glumac se od te traume nikada u potpunosti nije oporavio, no naučio se nositi sa svojom prošlosti i iskoristiti ju u svojoj glumi. Priznao je kako je sav bijes koji je osjećao prema majci, pogotovo kao tinejdžer, uspio iskoristiti u glumi Wolverinea.

Ipak, tijekom života je obnovio odnose s majkom. Rekao je kako ga je njezino napuštanje boljelo, no nikada nije osjećao kao da ga je prestala voljeti.

Slavni glumac o borbi s rakom jezika: 'Izgubio sam apetit, bilo je užasno. U čemu sad uživati?'
Slavni glumac o borbi s rakom jezika: 'Izgubio sam apetit, bilo je užasno. U čemu sad uživati?'

Kada je upisivao fakultet u Sydneyju, odlučio je studirati komunikacije. Nadao se kako će u budućnosti ostvariti uspješnu novinarsku karijeru. Tada je htio postati internacionalni freelance novinar. Na jednoj godini studija shvatio je kako mu fali nekoliko bodova pa je upisao kolegij glume. Nije mogao niti zamisliti što će mu taj slučajan odabir donijeti u budućnosti.

Brit Awards 2019 - Show - London

Tada se polako počeo zaljubljivati u glumu. Prvi glumački posao dobio je 1995. godine kada je glumio zatvorenika Kevina Jonesa u seriji Correlli. Zatvorenik Kevin u seriji vodi skrivenu aferu sa svojom psihologinjom koju je glumila Deborra-Lee Furness.

Daniel Craig: 'On će biti agent 007 samo preko mene mrtvog!'
Daniel Craig: 'On će biti agent 007 samo preko mene mrtvog!'

Čini se kako mu je ta serija donijela mnogo više od početka slavne karijere jer su se on i Deborra vjenčali samo godinu dana kasnije. U braku su i dan danas, a dobili su i dvoje djece.

God

Neupitno je kako je jedna od najslavnijih uloga Hugh Jackmana upravo superheroj Wolverine koji je danas gotovo jednako popularan kao i 2000. godine kada je predstavljen u javnosti. Nakon svih ovih godina nezamislivo je vidjeti drugog glumca u istoj ulozi, no to se umalo i dogodilo.

Naime, za Wolverinea kakvog poznajemo danas zaslužan je Russell Crowe

Crowe je bio prvi izbor za glumca poznatog superheroja. Nije bio previše zainteresiran za tu ulogu pa je producentima predložio njegovog prijatelja, tada nepoznatog Australskog glumca, Hugh Jackmana. Iako je Jackman bio preporučen, za ulogu je izabran Dougray Scott. Ipak, zbog poklapanja rasporeda snimanja X-Mena i Nemoguće misije 2, Scott je morao napustiti ulogu. Napokon, ulogu je, treći po redu, dobio Jackman.

Nakon toga, karijera mu je lansirana, a danas je jedan od najpoznatijih glumaca Hollywooda. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin