Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

Najpreplaćeniji glumac 2017. nekim čudom nije Johnny Depp

Već 2018. očekujemo Deppa opet na prvom mjestu, s kojeg će vjerojatno zbaciti ovogodišnjeg pobjednika. Ipak, najgori glumac današnjice se ne predaje baš olako

YouTube/Screenshot
Foto: YouTube/Screenshot
6 komentara

Premda je godinama uvjerljivo vodio na popisu preplaćenih glumaca, nekim je čudom ove godine Johnny Depp ne samo izostao s prvog mjesta već ga uopće nema na popisu. Iako je takav razvoj događaja mnoge iznenadio, valja napomenuti kako je Depp ove godine 'glumio' u samo dva filma, koja su oba bila uspješna premda se on u njima pojavio.

No već 2018. očekujemo ga opet na prvom mjestu, s kojeg će vjerojatno zbaciti ovogodišnjeg pobjednika, Marka Wahlberga. Taj glumac je ove godine nastupio u nekoliko filma, za koje bismo sve bez problema mogli iskoristiti riječ 'besmisleni'.

Foto: Blitz Film i Video distribucija

A za sve te filmove je Wahlberg unovčio impresivne nadnice. Tako je za svoj film 'Patriots Day' glumac dobio nevjerojatnih 68 milijuna dolara. Kako film nije toliko uspio zaraditi u cijelom svijetu, i to niti bruto, jasno je da je plaća bila jako neopravdana. Njegov drugi film u sezoni 2016./2017., 'Pakao na Horizontu', imao je šanse kod jako malenog dijela publike, pa je jedva vratio svoj proračun.

Za Wahlberga se na koncu moglo izračunati podosta nizak povrat uloženog. Za svaki dolar kojeg je zvijezda dobila za svoje filmove, samo 4,4 dolara su se vratila u kasu, i to prije poreza.

Foto: Twitter/Screenshot2

Valja napomenuti da je isplativost računana tako da su se gledala tri filma u kojima je zvijezda glumila u poreznom periodu u sezoni 2016./2017., znači do kraja lipnja. U obzir nisu uzimani animirani filmovi niti oni koji su imali malenu distribuciju ili u kojima glumac nije imao značajnu ulogu. Nakon što je od zarade filmova uklonjen produkcijski proračun napravljen je prosjek zarade i isplate za glumca te su tako dobiveni ovi brojevi.

Wahlberga u stopu prati Christian Bale, koji je sa svojim filmovima uspio vratiti 6,7 dolara po svakom kojeg je on uzeo, dok je na trećem mjestu Channing Tatum sa 7,6 za svaki dolar.

Foto: Twitter/Screenshot2

Maleni šok je četvrti na popisu, a to je odlični Denzel Washington, čiji filmovi su redovno uspješni. No Washington je u glumio u katastrofalnom rebootu 'Sedmorice veličanstvenih', plus u još nekoliko filmova koji su bili hvaljeni no nisu bili gledani. Glumac je tako u škrinjicu vratio 10,4 dolara po dolaru, što na prvi pogled izgleda dobro, ali kad se sjetimo da i država želi svoje, odjednom nam brojka i nije toliko dobra.

Foto: Twitter/Screenshot2

Posljednji na popisu je Brad Pitt, odmah iza Denzela Washingtona, s 11,5 dolara po dolaru. Njegov film 'Tajna veza' zaradio je jedva 120 milijuna, prije poreza, na visokom proračunu od 85 milijuna. Jasno, kao i s Denzelom, tako su isti problemi vezani za Pittovu zaradu.

Premda je Wahlberg u protekloj sezoni imao loš povrat novca, očekuje se kako bi u ovoj mogao značajno bolje proći. 'Transformers: Posljednji vitez' i 'Tatica se vratio za Božić' već sada su solidno zaradili, a nam glumac se uskoro vraća i u filmu 'Sav novac svijeta', koji u kina dolazi 25. siječnja naredne godine.

Tema: FILM

Message