Obavijesti

Show

Komentari 6

Najslavnija dadilja na svijetu ne može prežaliti svoj glas

Najslavnija dadilja na svijetu ne može prežaliti svoj glas
13

Zvijezda mjuzikla ‘Mary Poppins’ i ‘Moje pjesme, moji snovi’ Julie Andrews zbog liječničke pogreške ostala je bez pjevačkog talenta, a gledamo je u ‘Darling Lili’ 15. travnja na HRT-u

VIDEO

Tko bi rekao da život radi takve veličanstvene preokrete i da sam ja ona sretnica koja se našla na pravome mjestu u pravo vrijeme?! Baš sam ponosna što sam zaigrala Mary Poppins. Ona je tako predivan lik, a svijet je prepun talenata, izjavila je Julie Andrews (82) u jednom od prvih intervjua kad ju je svijet tek trebao upoznati.

Glazbeni talent počela je pokazivati vrlo rano i već je kao djevojčica uvučena u svijet vodvilja gdje je u barovima nastupala s majkom i očuhom.

- Bila sam čudo od djeteta koje je imalo apsolutni sluh i raspon glasa od četiri oktave. Osjećala sam se skroz izgubljeno kao dijete rastavljenih roditelja i dobila sam svoj pravi identitet tek kad sam bila na pozornici. Nisam imala klasično obrazovanje jer je majka uvijek govorila da ću više naučiti kroz životnu školu. Poslije sam se, doduše, obrazovala do neke mjere, ali voljela bih da sam barem pokušala - govorila je o svom netipičnom djetinjstvu nakon Drugoga svjetskog rata.

Na Broadwayu je debitirala 1953. kao tinejdžerka kad je glumila s Richardom Burtonom u izrazito uspješnom mjuziklu 'Camelot'. Tad ju je zamijetio Walt Disney. Smatrao ju je savršenom za ulogu britanske dadilje koja je besprijekorna u svakom pogledu. Andrews je prvotno odbila ulogu jer je bila trudna, no Disney je bio ustrajan i odlučio pričekati sve dok ne bude spremna vratiti se na posao.

Njezin filmski debi u mjuziklu 'Mary Poppins' nagrađen je Oscarom, Zlatnim globusom i nagradom BAFTA za najbolju glumicu i mladu je Julie smjestio u elitno društvo nagrađenih debitantica (ove godine stiže moderna verzija filma s Emily Blunt u glavnoj ulozi).

To snimanje nikad nije zaboravila, osobito poznatu scenu s kišobranom koju je 'odradila' na žici i - umalo se ozlijedila. Zato su te scene snimali na kraju u slučaju da se nešto stvarno dogodi glavnoj glumici.

- Puno sam toga učila usput. Kad ti redatelj kaže da možeš bolje, pogotovo ako se radi o ljubavnoj sceni, onda je to zaista posramljujuće. Amater radi sve dok ne napravi nešto dobro, a profesionalac sve dok ne napravi nešto krivo – izjavila je o svojim počecima na velikom ekranu.

Iako je glumila Elizu Doolittle u broadwayskome mjuziklu 'My Fair Lady', u ekranizaciji je ulogu dobila Audrey Hepburn kao velika filmska zvijezda koja je jamčila uspješnost projekta.

Hepburn ipak nije dovoljno dobro pjevala, stoga joj je glas posudila Marni Nixon, s kojom je Julie surađivala u mjuziklu 'Moje pjesme, moji snovi'. To je bio već drugi film u kojem je Julie Andrews glumila dadilju, ovog puta, Mariju von Trapp, i na dodjeli Oscara trijumfirala u glavnoj kategoriji ostavivši Hepburn praznih ruku. Julie je počela graditi karijeru u najuspješnijim filmskim projektima tog vremena ostvarivši životne uloge, a uopće nije očekivala da će ti isti filmovi postati klasici.

- Ako si imao tu sreću da radiš dobar film koji će moći pogledati cijela obitelj, to je onda publika koja će ti se vjerojatno vratiti kad snimiš nešto novo - govorila je. Prvi suprug Tony Walton zaprosio ju je brošem umjesto prstenom. S njim je dobila jedinu biološku kćer Emmu, a u autobiografiji je otkrila kako je drugog supruga, redatelja Blakea Edwardsa, upoznala na medenome mjesecu iako su postali prijatelji tek nekoliko godina poslije.

- Brak je najteža stvar koju ćeš ikad raditi u životu – komentirala je svoj odnos s Edwardsom, s kojim je posvojila dvije djevojčice nakon misije u Vijetnamu sedamdesetih godina. Ipak, on je bio ljubav njezina života s kojim je ostala u braku sve do njegove smrti 2010. godine.

Kad su joj zbog liječničke pogreške tijekom operacije oštećene glasnice, završila je kod psihijatra jer se nije mogla pomiriti s time da više ne može pjevati. U britanskim se tabloidima pojavila informacija kako se nagodila s bolnicom i dobila odštetu od 21 milijun funta (oko 180 milijuna kuna).

- Uspjeh je kad devetnaest puta padneš, ali onda se dvadeseti put uzdigneš. Nedostaje mi pjevanje uz orkestar jer je to najuzvišeniji osjećaj koji sam ikad doživjela. Vjerojatno je mnogo gnjeva u meni, no ne dopuštam mu da se otkrije i razlije – izjavila je nakon operacije.

Uvijek je voljela pjevati vesele melodije i izbjegavala je tužne i uznemirujuće pjesme pisane u molu, bila je Disneyev ambasador te neprestano pronalazila način da oživi svoju dugogodišnju karijeru. U posljednje vrijeme ostvarila je uloge u animiranim filmovima 'Shrek' i 'Kako je Gru ukrao mjesec', dok je u 'Princezinim dnevnicima' prvi put zapjevala nakon operacije.

 

Pročitajte još i ovo! U Južnoj Koreji nalazi se prvi park penisa u svijetu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu