Obavijesti

Show

Komentari 3

Najzahtjevniji test: Natjecatelji showa se vesele kušanju vina

Najzahtjevniji test: Natjecatelji showa se vesele kušanju vina
13

Pokušajte probati vino onako kako to čine profesionalci: prvo okom i njuhom, potom se vino proba, no nikad se ne proguta nego se ispljune, otkrio je Radovan

VIDEO

Osim što  kandidate  u sljedećoj emisiji očekuje Kutija iznenađenja s divljači kao glavnom namirnicom koju će kuhati s aromom alkohola, ostatak emisije proteći će u sličnom tonu. Ovog petka natjecatelje MasterChefa očekuje i najzahtjevniji Test osjetila do sada – u tri minute kušati, prepoznati i zapisati osam sorti vina. 

- Pokušajte probati vino onako kako to čine profesionalci: prvo okom i njuhom, potom se vino proba, njegov okus, no vino se nikad ne proguta nego se ispljune. Potom se vodom običnom isperu usta da bi se isprale sve papile i sve osjetilne bradavice na nepcu - otkrio je Radovan kandidatima tajne vrsnih kušača vina. 

Nova TV

Dino je pojasnio kako je vino neizbježan dio gastronomije te dodao kako je usklađivanje hrane s vinima važan, a ako ne i jedan od najbitnijih znanja svakog šefa.

Dok su neki kandidati prije testa priznali kako zapravo nemaju nikakvog znanja o vinima, par njih bilo je dosta samouvjereno. Tako je Oskar izjavio kako je on pravi ljubitelj vina, Dina je priznala kako se više veseli kušanju vina nego rezultatima testa. 

- S enologijom sam dosta ok. Svojedobno sam radio svoje vino i skupljao vina. Možda toliko istančan nisam da prepoznam sortu, ali suho, polusuho, slatko, poluslatko, pjenušavo i tako neke stvari mogu - rekao je Ante. 

Nova TV

Dario je komentirao da je katastrofalan s prepoznavanjem vina, dok je Zvjezdana izjavila: "Jako volim piti vina, znam da postoje crvena i bijela".

Kod otkrivanja rezultata i točnih odgovora, žiriju i Igoru pridružit će se Marijan Knežević, glavni enolog Vina Belje i stalni član Povjerenstva za organoleptičko ocjenjivanje vina pri Hrvatskom Zavodu za vinogradarstvo i vinarstvo koji će kandidatima ukratko reći ponešto o svakoj sorti vina i otkriti točne odgovore. 

- Za to nemam nepce jer nisam neki poznavalac vina. Nije žvaka za seljaka. Na momente sam osjećala užasnu nelagodu, sram, ne znam osnove osnova - kazala je Martina svoje iskustvo iz Testa osjetila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Netflixova zvijezda preselila je u Hrvatsku: 'Bila je to poruka iz svemira, hrana je puno bolja...'
OČARANA LJUDIMA I PRIRODOM

Netflixova zvijezda preselila je u Hrvatsku: 'Bila je to poruka iz svemira, hrana je puno bolja...'

Julie Theis ima preko pola milijuna pratitelja, a donijela je odluku da napusti Ameriku i preseli se u Hrvatsku, točnije u Dubrovnik. 'Kad sam išla guglati, bila sam zapanjena ljepotom grada', rekla nam je

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...
PROMJENE

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...

Influencerica se preselila u novi stan nakon što je ranije otkrila kako se seli jer joj treba veći dom
Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'
ODUŠEVILA VIDEOM

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'

Vlatka Pokos pozirala je na stolu za masažu samo u košulji, a onda poručila: 'Ljubav je najmoćniji, najljepši osjećaj na svijetu'