Obavijesti

Show

Komentari 1

'Nakon dana tog': Mlada Luce pjeva o životnoj prekretnici

'Nakon dana tog': Mlada Luce pjeva o životnoj prekretnici
1

Pjesma donosi nikad snažnije emocije do sada pokazane od strane glazbenice koja i sama priznaje da su sjeta, melankolija i tuga emocije koje je potiču na stvaranje

'Nakon dana tog' je pjesma o nekoj vrsti životne prekretnice, o onom trenutku u životu kad se stvari počnu mijenjati, na bolje. Nekome će to biti dan kad je upoznao svoju srodnu dušu, nekome dan kad je dobio posao, nekome dan kad je sreo starog prijatelja. Ali svakako trenutak kad je doživio ili spoznao nešto bitno, lijepo i pozitivno što će obilježiti i utjecati na njihov budući život. Rekla bih i da je ovo vedrija i manje melankolična strana mene za razliku od prijašnja dva singla - ovim riječima nas Luce uvodi u svoj novi singl 'Nakon dana tog', kojeg partnerski potpisuje s Vinkom Ergotićem gdje po prvi put surađuje i s mladim, talentiranim producentom i aranžerom Mark Mrakovčićem koji se nekako specijalizirao za mlade domaće perspektivne kantautorice pa tako u njegovom radnom opusu bilježimo suradnje s Irenom Žilić i Lovely Quinces. 

Za razliku od prethodnih pjesama nekako se ne možemo oteti dojmu da smo u ovom rukopisu dobili 'ogoljenu' i  'agresivniju' Luce koja nas i dalje zakucava za sjedala sa svojim snažnim, zvonkim altom uz kompaktan i bogat aranžman, a i sami video broj u režiji Luke Nižetića pokazuje nam neka nova lice mlade glazbenice prilikom čega Luka ističe 'Luce je u ovom spotu napokon pokazala i jednu svoju drugu, energičniju stranu. U jednom momentu se 'otela kontroli' i ušla u svoje stanje intimne ekspresije što mi je i bila poanta. Obožavam njen rad i njen vokal pa mi je uvijek veliki kreativni izazov, a i  doživljaj uprizoriti ta njena glazbena remek djela u video formu'. 

Nova pjesma donosi nam nikad snažnije emocije do sada pokazane od strane samozatajne glazbenice koja i sama priznaje da su sjeta, melankolija i tuga emocije koje je potiču na stvaranje. 

Oko ove perspektivne kantautorice mlađe generacije, posljednjih godinu dana nastao je popriličan hype gdje bilježi nastupe na Runjićevim večerima, gostovanja na koncertima Sare Renar i grupe Meritas, a kao šlag na kraju uzbudljive debitantske godine, kako i sama izdvaja, je bio poziv glazbene dive Josipe Lisac koja joj je ustupila mjesto na pozornici u Velikom pogonu Tvornice kulture u sklopu večeri 'Koncert za Karla' gdje su zajedno zapjevale Lucinu baladu 'Možda mi'.  

Predstavljajući se kao dvadesetsedmogodišnja diplomirana vinarka iz Zagreba koja je odlučila svoj hobi i gušt pretvoriti u nešto više i ozbiljnije te određene pjesmuljke iz ladice podijeliti s javnošću, sa svojim dosadašnjim pjesmama 'Možda mi' i 'Sama ostajem' dovela je do toga da je nastala osjetna potreba javnosti za njenim glazbenim ostvarenjima pa sukladno s time za jesen nam sprema objavu svog mini albuma koji će biti popraćen i njezinim prvim samostalnim zagrebačkim koncertom.