Obavijesti

Show

Komentari 0

Nakon filma, stiže i virtualni muzej o Diani Budisavljević...

Nakon filma, stiže i virtualni muzej o Diani Budisavljević...
3

Virtualni muzej će predstaviti dosad neobjavljene materijale prikupljane i stvarane tijekom višegodišnjeg povijesnog istraživanja i rada na filmu, a dovršetak projekta planiran je za jesen

VIDEO

Film “Dnevnik Diane Budisavljević” imat će svoju TV premijeru 22. travnja čime će se obilježiti sjećanje na proboj posljednje grupe zatočenika iz Jasenovca, a ekipa upravo radi na novom projektu “Od filma do muzeja”, virtualnom muzeju posvećen toj velikoj humanitarki.

Iz Hulahopa su najavili da će film imati svoju televizijsku premijeru na prvom programu Hrvatske radiotelevizije, za dan sjećanja na sve žrtve i preživjele zatočenike tog ustaškog logora, a istu večer bit će prikazan i na prvom programu Radio Televizije Srbije.

Zagreb: Svečana zagrebačka premijera filma Dnevnik Diane Budisavljević

Virtualni muzej će predstaviti dosad neobjavljene materijale prikupljane i stvarane tijekom višegodišnjeg povijesnog istraživanja i rada na filmu, a dovršetak projekta planiran je za jesen.

"Dnevnik Diane Budisavljević" igrano-dokumentarni je film "o najboljim ljudima u najgorim vremenima", među kojima je svakako bila Diana Budisavljević koja je s nekolicinom prijatelja organizirala akciju kojom je do kraja Drugog svjetskog rata od sigurne smrti spašeno više od 10.000 djece.

Zagreb: Svečana zagrebačka premijera filma Dnevnik Diane Budisavljević

Naslovnu ulogu glumi Alma Prica, nagrađena Zlatnim Orionom na Filmskom festivalu glumca u Vinkovcima te nagradom Jutarnjeg lista Zlatni studio. Glume još Igor Samobor, Mirjana Karanović, Livio Badurina, Areta Ćurković, Ermin Bravo, Krešimir Mikić, Urša Raukar i Vilim Matula.

"Dnevnik Diane Budisavljević" premijerno je prikazan na prošlogodišnjem Pulskom filmskom festivalu, gdje je nakon osmominutnog pljeska publike osvojio čak šest nagrada, među kojima i najvažniju - Veliku Zlatnu arenu za najbolji film. Dosad mu je dodijeljeno ukupno 15 nagrada, igrao je u kinima širom Hrvatske, Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine gdje ga je pogledalo više od 65 tisuća ljudi.

- Značajan interes iskazala je i srednjoškolska publika u Hrvatskoj, no zbog epidemije izazvane koronavirusom, film će u školske klupe čim se situacija normalizira - kažu iz Hulahopa, koji je producirao film u suradnji sa slovenskim i srpskim producentima December i This and That Productions.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda
UŽIVALA SA SUPRUGOM

Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda

Glumicu Joan Collins često hvale zbog vitke linije koju održava s 90 godina. Sve je to rezultat, rekla je svojedobno, ustrajnosti u redovitom vježbanju i pravilne prehrane