Obavijesti

Show

Komentari 0

Nakon krunidbe kralja od Silbe i alke slijedi Silba Vibra Fest

Nakon krunidbe kralja od Silbe  i alke slijedi Silba Vibra Fest
1

Neki od glazbenika koji će nastupiti na Silba Vibra Festa na otok su pristigli koji dan ranije, pa su se tako već sinoć okušali u novoosmišljenim izazovima

VIDEO

Nakon što su poslije 200 godina okrunili Kralja od Silbe i sinoć zaigrali Silbensku alku u karićima, volonteri manifestacije 'Svi zajedno za božićnu čaroliju na Silbi' najavljuju dvodnevni glazbeno-performerski spektakl Silba Vibra Fest.

Uz sve dosadašnje sadržaje kojima su na svoj otok privukli brojne znatiželjnike, a posebno oduševili mještane, međunarodni zimski festival Silba Vibra Fest koji počinje u četvrtak, 29. prosinca, na Silbi će tijekom dva dana okupiti brojne bendove, glazbenike i performere. 

Neki od glazbenika koji će nastupiti na Silba Vibra Festa na otok su pristigli koji dan ranije, pa su se tako već sinoć okušali u novoosmišljenim izazovima – Silbenskoj alki u karićima, u kojoj su ipak ponajviše strastvenosti pokazali - mještani. 

- Naša se alka igrala u paru, iz kojeg je jedan sudionik sjedio na kariću s kopljem i gađao alku, a drugi je gurao karić. Svi su se sudionici natjecali u odijelima Djeda božićnjaka, a naš novoizabrani Kralj od Silbe je nadgledao ispravnost natjecanja i objavljivao koliko je koji par punata osvojio - rekla je Matilda Sindičić iz Mjesnog odbora Silbe.

- Vazmite svoj karić. I s namin zaigrajte alku oli vam parsten. Ako falite pogoditi v sredu. Nemojte tugovati. Jer će morebiti vaš biti najlipji - našalila se Matilda na domaćem, silbanskom dijalektu ovog neodoljivog otoka koji posljednjih dana vrvi posjetiteljima željnih drugačije i kreativnije adventske zabave. 

Jedna od pet mladih žena koje su na proteklim lokalnim izborima zajedno s Matildom preuzele lokalnu vlast na ovom otoku sa svojom ženskom nezavisnom listom i pokrenule inicijativu Silba u srcu, a kojom žele turistički revitalizirati otok i pretvoriti ga u jadransku eko oazu, idejna je kreatorica Silba Vibra Festa. Radi se o Pauli Bolfan,  studentici II. godine kulture i turizma na Sveučilištu u Zadru. 

- U sklopu naše Božićne čarolije na Silbi, na festivalu Silba Vibra Fest moći ćete uživati u najraznovrsnijoj glazbenoj ponudi! Reggae, rock, blues, ethno, sevdah, komercijalna glazba, gipsy jazz, jazz… Ukratko, što god vam srce poželi. Za vas smo pripremili program s izvrsnim glazbenim grupama od kojih ste neke imali prilike čuti na prvom izdanju Silba Vibra Festa ovoga ljeta, a sada tu energiju možete osjetiti ponovo, u zimskom okruženju i uz kuhano vino na našoj Silbi -  ističe Bolfan.

U programu Silba Vibra Festa nastupit će, osim najavljenih bendova JeboTon ansambl (CRO),  The Fappers (SLO), Sfumato (CRO) i Balkalar (CRO), još dvadesetak fenomenalnih glazbenika koji će sudjelovati u jedinstvenim jam sessionima, a program će nadopuniti i Apsaradhe – nebeske plesačice, iluzionistički performansi koje pripremaju Brada i Filip Borelli – Explorations i mnoštvo drugih zanimljivih sadržaja.

- Iako se projekt radi bez budgeta, s volonterskim angažmanom ili za minimalan honorar, sjajni međunarodni izvođači ponovno su prepoznali duh programa s idejom zajedništva, složili male ruke i odlučili doći na ovaj daleki otok, tri dana prije isteka 2016. godine. Iako su mnogi skeptični, jer na Silbu treba i doputovati,  ova naša vesela družina nije. Želimo svi zajedno pokazati što znamo, na jednom vrlo neobičnom mjestu i neobičnom festu, u neobično vrijeme. Mi smo totalno drukčiji od drugih, rušimo stereotipe, iskačemo iz okvira i nadamo se da će posjetitelji prepoznati naš mali spektakl i prisustvovati zimskom izdanju ovog novog i neobičnog festivala - zaključuje Bolfan, uz poziv svim zaljubljenicima u glazbu da se svakako upute na Silbu i uživaju u božićnoj čaroliji na otoku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin