Obavijesti

Show

Nakon osmotjednog putovanja Zlatni ćevap otišao u Valpovo

Nakon osmotjednog putovanja Zlatni ćevap otišao u Valpovo
51

U finalu četvrtog Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec snage je odmjerilo deset ekipa, a najboljim domaćim roštilj majstorima proglašena je ekipa “Valpovački kotlić”

Nakon što je osam tjedana putovao Lijepom našom u potrazi za najboljim domaćim roštilj majstorima, Zlatni ćevap napokon je stigao u ruke svojim novim vlasnicima, ekipi “Valpovački kotlić” Željka Turalije. Upravo oni u nedjelju su u finalu 4. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec koje je održano na zagrebačkom Bundeku bili za samo jedan bod bolji od drugoplasiranih “Školaraca” Damira Folnegovića Blaža, Zlatana Zuhrića Zuhre, Mladena Horvata i samozatajnog Ante što je Slavoncima donijelo prvo osvajanje popularnog kulinarskog natjecanja.

A put do legendarne gastro nagrade nije bio nimalo lagan. Na Bundeku je konkurencija bila vrlo oštra i trebalo je biti najbolji od deset timova koji su već slavili na lokalnim kvalifikacijskim natjecanjima. Roštiljalo se u dva kruga. Nakon pečenja lungića u komadu i pljeskavice u super završnici ostale su samo četiri momčadi, “Esekerski ćevap” Ante Dozana iz Osijeka i “Los Chupacabros” Tvrtka Kračuna iz Zagreba uz već spomenute “Valpovački kotlić” i “Školarce”. Od njih je gastro sud u sastavu Branko Ognjenović, Almo Čatlak i Gojko Dragić tražio da pripreme firentinski steak i, naravno, simbol cijelog natjecanja ćevapčić, što je najbolje pošlo za rukom dvostrukom prvaku Hrvatske u pripremi fiš paprikaša Turaliji i njegovoj veseloj ekipi.

Posebna nagrada za fair play jednoglasno je pripala timu “Allegri Istriani” koji je sve natjecatelje nesebično opskrbio suhom vinovom lozom, dok su pobjednici kući ponijeli 30 kilograma mesa PIK Vrbovca, 100 litara Osječkog 1664, kamin i pribor za roštiljanje iz Peveca.

Zanimljivo je da je ekipa pobjednika 3. sezone Big Brothera Danijela Rimanića “Kampo Kaštelo”, koja je briljirala prvim mjestom na kvalifikacijama u Zadru, natjecanje završila posljednja. Deveti su bili “Allegri Istriani” Zorane Turković iz Umaga, osmi “Hot Stuff” Ivane Orlovčić iz Malinske, sedmi zadarski “Berekini” Mladena Šare, šesti “Udruga Mladi kuhar” iz Križevaca, a peti “Sv. Bartolomej” iz Knina.

Svi oni dokazali su svojim različitostima da je roštiljanje zaista jedina kulinarska disciplina otvorena svima u kojoj amateri mogu pobijediti profesionalce što je glavni moto ovog jedinstvenog natjecanja.

Zlatnom ćevapu prvi je puta kumovao i Miroslav Škoro koji je zajedno sa Ivanom Zakom i Bosutskim bećarima digao tisuće Zagrepčana na noge

Vrhunac večeri bila je svakako dodjela Zlatnog ćevapa kojeg je pobjednicima uručila autorica natjecanja Irena Jelić nakon čega su na pozornicu stali trenutno najpopularniji tamburaški band Bosutski bećari te njihovi gosti legendarni Miroslav Škoro i Ivan Zak, jedan od najtraženijih hrvatskih pop izvođača koji je također i prošle godine svojim koncertom oduševio brojne posjetitelje finala Prvenstva Hrvatske u roštiljanju.

Spektakularni koncert bio je najljepša završnica cjelodnevne zabave koja je trajala od podneva zahvaljujući odličnoj svirci grupe Prvi april i bogatom popratnom programu kojeg su dodatno začinile voditeljske doskočice Frane Ridjana.

Bezbrižno nedjeljno popodne na Bundeku uz vrhunske roštilj-delicije i zabavni program za sve generacije, proveli su mnogobrojni posjetitelji

Za pravo nedjeljno opuštanje na Bundeku "pobrinule su se" najbolje roštilj-delicije: Pik Vrbovec ćevapčići u Mlinar somunu sa Zvijezda prilozima, Jamnica i graševina Vina Belje, Osječko 1664 te svježe salate s Kiskom, a točku na i stavio je Kotanyi.

U Roštilj akademiji akademik kulinarstva Branko Ognjenović posjetiteljima je otkrio korisne savjete za pripremu vrhunskog roštilja koji su sigurno bili od koristi i mnogim natjecateljim sudeći po poboljšanju kvalitete pripremljenih jela u super finalu u odnosu na regionalna natjecanja.

Najodvažniji posjetitelji, razigrani doskoćicama Frane Rijdana, rado su se odazvali zabavnim natjecanjima Pik pogodi tko sam, Jamnica gajbomjer, Mlinar tortomlat, Utrka Osječko 1664  te su osim lijepe uspomene kući ponijeli i brojne nagrade.

Osim u dobroj zabavi, tajna dobrog roštilja je i u čistoći opreme kojom se priprema, a za taj dio bio je zadužen Permetal kojim su natjecatelji lako očistili svoje roštilje nakon pripreme ukusnih delicija. Da bi "Zlatni ćevap" sigurno i udobno stigao u 8 gradova Lijepe naše pobrinulo se službeno vozilo Prvenstva, ŠKODA Fabija.

4. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec održava se u organizaciji 24sata uz podršku PIK Vrbovca, Škode, Peveca, Labuda, Kiska, Jamnice, Mlinara, Zvijezde, Vina Belje, Kotanyija, Konzuma, Osječkog 1664 te Iskona.

Prati specijalnu rubriku u kojoj donosimo više informacija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zlatni ćevap: Kaštelani su najbolji roštilj-majstori 2016.
VIDEO

Zlatni ćevap: Kaštelani su najbolji roštilj-majstori 2016.

Nakon šest tjedana putovanja Lijepom našom, "Zlatni ćevap" okupio je najbolje roštilj-majstore iz Valpova, Kaštela, Umaga, Poreča, Jaske i Harmice koji su donijeli okuse svojih zavičaja na zagrebački Jarun

Zlatni ćevap autobusom punim navijača otputovao u Kaštela
JARUN 19.6.

Zlatni ćevap autobusom punim navijača otputovao u Kaštela

Pobjedom ekipe Gušti Zagore završeno je 5. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec. Usprkos kišnom vremenu na Jarunu je cijeli dan bilo veselo, a oblake je konačno rastjerala popularna grupa Vigor.
Zajedništvo, veselje i pozitivne vibracije u završnici natjecanja
BUNDEK 18.6.

Zajedništvo, veselje i pozitivne vibracije u završnici natjecanja

Miris vrhunskih roštilj-delicija širio se proteklog vikenda zagrebačkim jezerima u završnici 5. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz Pik Vrbovec