Obavijesti

Show

Komentari 3

Nakon što se vjenčaju, Kate i William uselit će se kod Harryja

Nakon što se vjenčaju, Kate i William uselit će se kod Harryja
5

Još nisu odlučili žele li nakon svadbe živjeti u Buckinghamskoj palači, St James palači ili Kensingtonskoj palači. Mnogo će vremena provoditi i u sjevernom Walesu

VIDEO

Upoznali su se na sveučilištu St Andrews u Škotskoj koje su oboje pohađali. Nekoliko su godina stanovali u istoj kući s još nekoliko prijatelja. Iako su 2001. godine zajedno upisali povijest umjetnosti, William se kasnije prebacio na studij geografije. Oboje su diplomirali 2005. godine, a njihove obitelji to su proslavile zajedničkim ručkom. Povjesničarka umjetnosti Kate Middleton (29) princa Williama (28) oborila je s nogu u prozirnoj haljini koju je dizajnirala Charlotte Todd (31). 

Par je vezu prvi put prekinuo u travnju 2007. godine. Navodno je njihovom tadašnjem prekidu 'kumovala' velika izloženost medijima te razdvojenost zbog prinčevih čestih odlazaka u vojnu bazu u Dorset. U kolovozu 2010. drugi put su se pojavile glasine da su prekinuli zbog obostranih optužbi za prevare. Kate je tada navodno jedan od savjetnika kraljice Elizabete rekao da se pripremi na to da će William, kao i njegov otac Charles, jednoga dana imati ljubavnice. Navodno je Kate tada odlučila odustati od vjenčanja.

Dužnosti nakon vjenčanja

Na dužnosti člana kraljevske obitelji William se priviknuo već kao dijete. Oca, princa Charlesa i majku, pokojnu princezu Dianu, pratio je na službenim putovanjima. Na prvo takvo putovanje išao je 1983. kad je imao svega godinu dana. Mnogi su mislili da je za tako nešto još prerano, no Diana je inzistirala.

Kad je navršio 21 godinu postao je savjetnik za državna pitanja i stekao pravo da održava audijencije za visoke dužnosnike dok je kraljica Elizabetha II (84) odsutna. Ukoliko pokaže interes da zauzme kraljičino mjesto, oslovljavat će ga se titulom William V.

Sa službenim putovanjima i audijencijama William će nastavili i nakon što se 29. travnja 2011. oženi s Kate. Princ William zatražio je od kraljice Elizabethe II. da mu ne daje titulu vojvode nakon vjenčanja pa bi u tom slučaju, kao princ, bio niže rangiran od drugih vojvoda. Ako ostane princ, Kate će se titulirati s Njezino Kraljevsko Veličanstvo princeza Catherine od Walesa. Budući da princ nema službeno prezime, sve dok ga ne dobije s novim titulama, prezime neće imati ni Kate. 

Ako princ Charles postane kralj nakon što  kraljica Elizabetha II umre, William će dobiti titulu vojvode od Cornwalla, a Kate će postati vovjvotkinja od Cornwalla. Kad i Charles i kraljica Elizabetha preminu, William će postati kralj, a Kate kraljica.

Nakon što se vrate s medenog mjeseca, William i Kate živjet će s princom Harryjem jer još nisu odlučili gdje žele provesti ostatak svog života. Razmatraju Buckinghamsku palaču, St James palaču i Kensingtonsku palaču, no nikako da izaberu jednu od njih. Uz te lokacije, puno će vremena provoditi u sjevernom Walesu zbog Williamovih obaveza u postrojbama Kraljevskog zrakoplovstva.

'Dobra cura' od pamtivijeka

Kate je najstarije dijete biznismena Michaela Middletona i bivše stjuardese Carole. Nikad nije radila skandale niti u medijima pričala o privatnom životu. Godinama je u vrhu liste najbolje odjevenih žena u Velikoj Britaniji i smatraju je modnom ikonom poput pokojne princeze Diane. Dan vjenčanja bit će proglašen nacionalnim praznikom, a Kate će udajom za Williama biti prva princeza od 1600. godine koja nije kraljevske krvi.

Pippa Middleton, Kateina sestra, bit će kuma na vjenčanju. Navodno će ona biti ta koja će i nakon vjenčanja stalno biti uz Kate: pratiti je na službenim putovanjima, donositi joj poštu i informirati je o svemu što se događa na dvoru. Ima i onih koji su uvjereni da će Kate za 'kraljevsku asistenticu' izabrati nekoga tko je bolje upućen u dvorsku politiku i pitanja umjesto vlastite sestre, kako je to učinila i pokojna princeza Diana. Važno je poštivati tradiciju pa bi pomoćnica trebala biti žena bliska Kate i kraljevskoj obitelji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?
EVO KAKO SU OSTALI PROŠLI

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?

Hrvatski predstavnici na Eurosongu nisu postigli velike uspjehe u posljednjih nekoliko godina. Posljednji veliki uspjeh za Hrvatsku bio je 1999. godine. Velika su očekivanja od ovogodišnjeg predstavnika Baby Lasagne...

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'
OTVORENO I ISKRENO

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'

U opuštenom izdanju na krevetu s voditeljicom, Severina je odgovarala na mnoga pitanja, a između ostalog i na pitanje o filmu koji joj je obilježio početak tridesetih i kako joj je teško bilo
Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni