Obavijesti

Show

Komentari 0

Napokon stigao: Vinkovačkim Leptirićima doletio Djed Mraz

Napokon stigao: Vinkovačkim Leptirićima doletio Djed Mraz
10

VESELJE Djecu su očarali čarobni prah i mnoštvo poklona, a oni su Djedu Mrazu Goranu Grgiću pripremili pjesme i igrokaz, a dočekali su ga s keksima i mlijekom

VIDEO

Pisali ste mi da ste jako dobri i pozvali ste me da dođem. Želim čuti što ste sve dobro radili tijekom godine, upitao je Djed Mraz mališane u vinkovačkom dječjem vrtiću “Budućnost”.

Njih 23 iz grupe Leptirići uglas su počeli vikati što su sve činili i čime tijekom cijele ove godine obradovali tete, roditelje, bake, djedove i braću.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 03:04

- A tebi smo napisali čestitku. Svaki od nas nacrtao ti je crtež. Neki i dva - vikali su mališani.

Potom su mu recitirali, glumili, plesali... Sve što su ih tete Željka i Eta naučile. Iz svega glasa pjevali su Djedu Mrazu 'Crne čizme, bijela brada, eto stazom Djeda Mraza. Djed Mraz je svuda mio, svakom tko je dobar bio'.

Čarobni jastuci za glavice

Svaki mališan sjeo je Djedici u krilo i slikao se s njim. Onda im je Djed Mraz podijelio i darove. U svakom paketu bila je ekoslikovnica, jastuk i i dekica. Vrtiću je darovao i poklon pakete Ine, gdje i benzinom puni svoj Mitsubishi da može voziti s jednog kraja Hrvatske na drugi.

- Ako do sada niste spavali u vrtiću, sad ćete sigurno jer to je čarobni jastuk. Čim stavite glavu na njega, oči će se same sklopiti - rekao im je Djed Mraz.

24sata

Djeca su jedna drugima pokazivala jastuke u obliku ribe, kita, nogometne lopte, razmjenjivali ih međusobno te vikali od uzbuđenja i sreće.

No nije od samog početka sve teklo glatko. Djedicu su željno iščekivali, a on u njihovu igraonicu nije htio ući bez poziva. Zato je stajao pred vratima, čekao te onda i dočekao.

- Djedice, dođi, iznenadi nas - dozivali su ga mališani.

Praporci i mali pomoćnici

Čvrsto su žmirili jer jedan od pomoćnika Djeda Mraza po njima je posuo čarobni prah. Oči će, znali su, moći otvoriti tek kad se sav prah spusti na pod. Prije toga na hodniku su čuli zvon praporaka i u igraonici je zavladao muk. Stiže, tu je, čuo se tek pokoji dječji šapat. I bili su u pravu jer kad su trenutak kasnije otvorili oči, Djed Mraz je stajao pred njima.

Mališani su ushićeno gledali u njega. Bili su toliko uzbuđeni da Djeda Mraza ništa nisu upitali. I ono što su htjeli, nije izlazilo iz njih.

Djedica se prvi snašao i razbio tremu tako da je svakoga pogladio po kosi i uputio mu pokoju lijepu riječ. Djeca su mu pjevala, nudili ga mlijekom i keksima, a potom je uslijedio i igrokaz na temu 'Što bih Isusu poklonio za rođendan'.

24sata

Djeca žele pomoći nesretnima

Djed Mraz je umalo zaplakao kad je čuo da bi petogodišnjaci bolesnima uz lijekove darovali i lijepu riječ. Tužne bi pokušali nasmijati, a siromašnima bi ustupili svoje darove i riječi utjehe. Djedu su rekli da su to darovi koji bi usrećili i Isusa jer ih uči dobroti i skromnosti.

- Doista ste svi dobri, jako bih požalio da vam nisam došao - rekao im je Djed Mraz koji je djecu iznenadio i velikom košarom PIK proizvoda.

Kad su mu zapjevali “Od Božića do Božića”, više nije htio skrivati veselje. Ustao je i zaplesao s njima kroz cijelu igraonicu. Da se Djed Mraz umorio, prve su primijetile tete. Zato su zamolile djecu da se malo smire, a djedici ponudili da sjedne. I onda je opet netko od pomoćnika posuo čarobni prah, onaj od kojeg se sklapaju oči, a djeca čvrsto žmire. I Djed Mraz je nestao.

- Kamo je otišao? Kako? Čime? - sto pitanja čulo se iz igraonice.

- Morao je na ulice Vinkovaca jer i druga djeca čekaju njegove darove - objasnile su tete.

Djed Mraz je žurio podijeliti poklone, a ekoslikovnicu dao je svakom djetetu koje mu je objasnilo kako čuva prirodu. Darivao je i djecu koja ne znaju što je ekologija jer iz te će slikovnice, rekao je, sve naučiti.

Djed Mraz voli ekologiju

Pomoćnici Djeda Mraza doznali su da je djecu zanimalo kamo su tete adresirale pismo. Imaju li njegovu adresu? Broj mobitela?, pitali su se. Pravi odgovor je, zaključili su, dobrota. Svaki put kad budu jako dobri, Djedu Mrazu opet će pisati. A Goran Grgić, prvak zagrebačkog HNK, koji je ovaj put uskočio u odijelo Djeda Mraza, uvijek će se, rekao je, rado odazvati.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'
SMIJEŠI LI NAM SE POBJEDA?

Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'

Olga Hadjić nam otkriva što bi Marku Purišiću moglo stvoriti problem u finalu Eurovizije u subotu