Show

Komentari 17

'Napustila sam samostan, sad živim s mačkama i skidam kile'

'Napustila sam samostan, sad živim s mačkama i skidam kile'

Julija se natječe u ‘Životu na vagi’, a nekoć je bila časna sestra. Od tamo su je potjerali jer nije jela meso i ribu. Nakon toga je mjesecima sanjala samostan...

Julija Bošnjak (51) natjecateljica je nove sezone showa 'Život na vagi'. Rođena je u Sarajevu, a od 10. godine živi u Opuzenu. U životu je često trpjela uvrede na račun izgleda. Najviše ju je pogodila smrt majke koju je izgubila sa osam godina, a čak deset godina brinula se o bolesnom ocu. Julija je privukla pozornost javnosti kada je priznala da je nekoć bila časna sestra.

Čime se bavite u životu, koja je Vaša struka?

Završila sam za kuhara i prekvalifikaciju za slastičarku, a od 2009. sam nezaposlena.

Kako volite provoditi slobodno vrijeme, koji su Vaši hobiji?

Nemam nikakav poseban hobi, a u slobodno vrijeme sam posvećena izradi goblena, pletenju, šivanju - krpanju te u većoj mjeri mojim dvama mačorima, a osim toga televizija, radio, društvene mreže…

Imate li supruga/dečka?

Nisam se nikada udala, nemam djece, živim sama s dva mačka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Jeste li zadovoljni trenutačnom kilažom? Koliko još kilograma želite izgubiti?

Na početku 'Života na vagi' imala sam 135 kilograma. Želja mi je da dođem do 80 kg i mislim da bi to bila super težina za moje godine!

Zašto ste se prijavili u show?

Kad sam vidjela 'Život na vagi' znala sam da je to upravo ono što mi treba, točno po mojoj mjeri i da se moram prijaviti. S obzirom na moje godine shvatila sam da nema čekanja u nedogled, da moram početi mijenjati svoju sadašnjost, misliti na budućnost i da je zadnji vlak da nešto učinim po tom pitanju, a ne mogu sama. Našla sam se u začaranom krugu: previše kilograma, zdravlje popušta, bez posla i sama. Dugi niz godina nisam išla kod liječnika na pregled. Prošlogodišnji pobjednik Alen Abramović mi je bio najveći motiv za prijavu, ali ustvari i svi ostali kandidati, jer su jasno pokazali da se sve može kad se hoće!

S kime ste od kandidata najbolje 'kliknuli'?

Svi kandidati, njih 15, su super osobe i drago mi je da sam ih upoznala. Sa svima njima želim biti prijatelj i u budućnosti, koliko to daljina dozvoli. Svi su mi jednako prirasli srcu premda su to svi različiti karakteri. Da sam ih sama birala, ne bih bolje izabrala.

Koliko dugo ste bili časna sestra i kako to da ste se odlučili na taj poziv?

U samostanu sam provela nepunih deset godina. S tatine strane u obitelji je bilo redovničkih zvanja (nekoliko franjevaca i jedna časna sestra). Pomajka je dosta držala do vjere, ali se nije nikako slagala s mojom odlukom da odem u časne sestre i govorila je da ja nisam za samostan.

Izjavili ste kako ste otišli iz samostana jer ste od jedne poglavarice dobili ultimatum da ćete morati spakirati kofere ako ne budete jeli ribu i meso. Kako komentirate njezin ultimatum, koliko Vas je to pogodilo/razočaralo?

Uprava samostana je nakon razmatranja donijela zaključak da poziv redovnice nije za mene. Napustila sam samostan tjelesno, ali duhom sam bila tamo prisutna još dosta mjeseci nakon odlaska, stalno iznova sanjajući samostan…

Nedostaje li Vam ponekad samostan? Kako biste opisali svoje iskustvo tamo?

Samostan je bio i ostao za mene jedna lijepa uspomena, životna škola i fakultet sve u jednom. Kao i u svakom životu, ima lijepih i manje lijepih dana, ali svakako mnogo više ovih prvih.

Jeste li Vi vegetarijanka ili veganka? Koliko dugo to prakticirate i kako ste se odlučili na to?

Nikada nisam bila pretjerani ljubitelj mesa, a zadnjih godina sam najviše nastojala ugađati pokojnom tati i sebe sam stavila sa strane. Otkad sam sama, financijski ne stojim najbolje pa jedem ono što je najdostupnije, najjeftinije i nažalost često vrlo krivo. Iskreno, po dolasku u show nisam znala što je vegan, a za biti vegetarijanac se treba potruditi, ali nije nemoguće jer to je moj život sad - bez slanine i čvaraka!

POGLEDAJTE VIDEO:

Najčitaniji članci