Obavijesti

Show

Komentari 3

Pogriješio na pitanju o velikom holivudskom zavodniku i otišao kući s 32 tisuće kuna, znate li vi?

Pogriješio na pitanju o velikom holivudskom zavodniku i otišao kući s 32 tisuće kuna, znate li vi?
6

U novoj epizodi zabavnog kviza 'Tko želi biti milijunaš' izmijenila su se tri natjecatelja, a posljednja natjecateljica Sanja još je u lovu na svoj prvi milijun

VIDEO

Kristina Kajinić iz Zaprešića vruću stolicu ovotjednog HRT-ovog game-showa 'Tko želi biti milijunaš' napustila je sa 16.000 kuna. Odustala je na 10. pitanju jer nije znala da gospodin Darcy, središnji muški lik u kultnoj knjizi Jane Austen 'Ponos i predrasude', godišnje uprihoduje 10.000 funti. Za Vicka Ivankovića, geografa iz Brsečina, kobno je pak bilo 11. pitanje – nije znao za koju ulogu se glumac Christian Bale morao udebljati. Treća natjecateljica, Sanja Janković iz Virovitice, s osvojenim iznosom prvog praga i sva tri džokera dobila je pozivnicu za iduću emisiju popularnog kviza. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Tarik Filipović imitirao Ćiru i poručio Vatrenima: Znate koliko nam ovo znači! | REAKCIJA 04:37

Kristina Kajinić, ekonomistica koja se bavi informatičkom tehnologijom, s osvojenih 1000 kuna i sva tri džokera, svoj pohod na milijun nastavila je u ovotjednom izdanju 'Milijunaša' točnim odgovorom na 6. pitanje.  Pitanje je glasilo koje je najveće krško polje u dijelu Hrvatske u kojem su Gacko, Krbavsko, Koreničko i Lapačko polje. Kristina je, nakon kratkog dvoumljenja, između Imotskog, Ličkog, Sinjskog i Kosova polja odabrala Ličko polje i osvojila 2000 kuna.

Prvog džokera zatražila je na pitanju za 8.000 kuna. Nije znala za čije se doba gledalište nije smjelo napustiti ni po koju cijenu dok umjetnička izvedba traje: Kaligulino, Neronovo, Komodovo ili Elagabalovo? 

- Pretpostavit ću da je bio u pitanju neki gadan rimski car. Koji je najgadniji, zapitala se Kristina.


Prvo je željela pitati znalce, no nakon Tarikove primjedbe „da se ne odaju kao da znaju“, odlučila se za džokera zovi – Martinu Rajaković. No ni džoker zovi nije znao točan odgovor te je Kristina zatražila i džoker „pola-pola“. Dvojila je između Kaligule i Nerona, a nakon džokera „pola-pola“ ostali su Neron i Elagabal i Kristina je izabrala Nerona čime je točno odgovorila na 8. pitanje.

Mučilo ga pitanje o Gladijatoru, frend mu pomogao. Znate li vi?
Mučilo ga pitanje o Gladijatoru, frend mu pomogao. Znate li vi?

Na pitanju za 32.000 kuna, Kristina je zatražila posljednjeg džokera – pitaj znalca. Za koji je roman, čiji središnji muški lik godišnje uprihodi 10.000 funti, Jane Austen prodala prava za 110 funti?  Ponuđeni odgovori bili su "Ponos i predrasude", "Mansfield Park", "Emma" i "Razum i osjećaji", a kada je Tarik postavio pitanje ni jedan znalac se nije javio. Kristina je ipak izabrala znalca Ivana Jurića

- Ne znam odgovor na pitanje. Znam da je Jane Austen napisala“Ponos i predrasude“ i „Razum i osjećaji“, kazao je znalac Ivan.

Kristina je nakon toga odustala od odgovora na 10. pitanje i kući otišla sa 16.000 kuna. Nakon odustajanja, pojasnila je da bi izabrala „Ponos i predrasude“ što bi bio i točan odgovor.

- Glavni lik je gospodin Darcy, a činjenica da je bogat jako je bitan za radnju spomenutog romana, pojasnio je voditelj Tarik Filipović.

Nakon Kristine Kajinić, u natjecateljsku stolicu sjeo je Vicko Ivanković iz Brsečina kod Dubrovnika. U slobodno vrijeme, 28-godišnji magistar geografije koji je trenutno nezaposlen, voli boraviti u prirodi, planinariti i putovati.

Prvog džokera Vicko je iskoristio na pitanju za 8.000 kuna. Koliko je zemljanih revolucija trajala Francuska revolucija, glasilo je 8. pitanje za koje je zatražio pomoć znalaca. Ponuđeni odgovori bili su oko 10 i pol, oko 20 i pol, oko 30 i pol te oko 40 i pol.

Za odgovor su se javila sva tri znalca, a Vicko je zamolio pomoć Brune Kirinića.


- Zemljina revolucija to je okret Zemlje oko Sunaca. Mislim, da je Francuska revolucija trajala 10 i pol godina. Počela je 1789., a trajala do 1799. godine. Znači točan odgovor je oko 10 i pol, objasno je znalac Bruno.

Vicko, koji je i sam mislio da je točan odgovor oko 10 i pol, prihvatio je sugestiju znalca i osvojio 8.000 kuna. 

Zatim je uslijedilo pitanje za dvostruko veći iznos: Kojoj skupini izumrlih životinja pripada rod Targaryendraco, prvi put spomenut u znanstvenom radu iz 2019.? Ponuđeni su bili tiranosauri, pterosauri, brontosauri i ihtiosauri. Vicko se dvoumio i zatražio džokera pola-pola. Nakon čega su ostali pterosauri i brontosauri.

HRT neće emitirati 'Milijunaša' večeras: 'Nismo mogli snimati, Tarik je bio u samoizolaciji'
HRT neće emitirati 'Milijunaša' večeras: 'Nismo mogli snimati, Tarik je bio u samoizolaciji'



- Nekada treba riskirati. B – pterosaurima je moj konačan odgovor, kazao je Vicko i osvojio 16.000 kuna.

- Pterosauri su red izumrlih letećih gmazova, pojasnio je Tarik.

Posljednjeg džokera Vicko je iskoristio na pitanju za 32.000 kuna. Tko je rođen u Oxfordu, a preminuo u Cambridgeu? Ponuđeni odgovori za 10. pitanje bili su Charles Darwin, Isaac Newton, Alan Turing ili Stephen Hawking?

Džoker zovi, Karlo Lugomer, bio je siguran kako je riječ o Stephenu Hawkingu. Vicko je prihvatio džokerov odgovor i to mu je osiguralo 32.000 kuna.

Na 11. pitanju tražio se odgovor za ulogu u kojem filmu Christian Bale nije morao smršavjeti, već udebljati se. Američki varalice, Bijeg u zoru, Boksač ili Nestajanje? Iako nije znao odgovor, budući da nije postojao rizik da izgubi osvojeni iznos, Vicko je izabrao film Boksač - i napustio popularni game-show „Milijunaš“ sa 32.000 kuna.

- Christian Bale udebljao se 19 kg za ulogu u filmu Američki varalice, pojasnio je voditelj Tarik Filipović. Dodao je i da je za ulogu u filmu Nestajanje smršavio najviše, čak 28 kg.

Posljednja večerašnja natjecateljica Sanja Janković iz Virovitice odgovorila je na pet pitanja i osvojila tisuću kuna. Svoj pohod na milijun ova 33-godišnjakinja, koja se školovala u Hrvatskoj i inozemstvu, nastavlja u idućoj emisiji kviza „Milijunaš” otvaranjem 6. pitanja, a na raspolaganju ima sva tri džokera!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...