Obavijesti

Show

Komentari 23

Natjecateljica uz pomoć znalaca preskočila pitanje o poznatom konju: Znate li točan odgovor?

Natjecateljica uz pomoć znalaca preskočila pitanje o poznatom konju: Znate li točan odgovor?
5

Irena je, nakon pomoći džokera za prelazak drugog praga, znala i da muzej Metropolitan Museum of Art ima institut za kostime, za čiji se rad sredstva prikupljaju na godišnjoj modnoj svečanosti te je otišla zadovoljna

VIDEO

U ovotjednu izdanju popularnog HRT-ovog game-showa šansu postati milijunašima dobilo je dvoje natjecatelja, Branimir i Irena, koji su u vrući stolac nasuprot Tarikovu sjeli zahvaljujući igri Najbrži prst. Milijunaša nismo dobili no posljednja večerašnja natjecateljica Irena bila je uspješnija od Branimira. I dok je ona otvorila pitanje za 125.000 kuna na kojemu je odustala, Branimir je kviz napustio s 1000 kuna.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

03:59



Irena Hrković iz Jastrebarskog džoker "zovi" upitala je tko nije imao sreće u filmu 'Riba zvana Wanda'. Prvi je nastradao od dobermana, drugi od kombija, a treći od betonskog bloka. Je li riječ o koker španijelima, pomeranskim špicevima, jorkširskim terijerima ili francuskim buldozima?

- Koker španijeli bih ja rekao, izjavio je nesigurno džoker. Stoga je diplomirana inženjerka građevinarstva odlučila posegnuti i za onim "pola-pola". Bila je to odlična odluka jer se u njime suženu izboru ponuđenih odgovora nije našao i odgovor za koji bi se opredijelio zvani džoker. Naime, ostali su jorkširski terijeri i francuski buldozi, a natjecateljica je potom naumila pogađati odgovorivši jorkširski terijeri. U njenom je slučaju sreća pratila hrabre te je osvojila 16.000 kuna te stigla do pitanja za prelazak drugoga praga.

Odustao na pitanju za 250.000 kuna, a znao je točan odgovor
Odustao na pitanju za 250.000 kuna, a znao je točan odgovor



Na njemu je pak zamolila pomoć znalaca upitavši ih stoji li nepomično konj Emir na zagrebačkom Trgu sv. Marka, Trgu kralja Tomislava, Trgu Republike Hrvatske ili na Trgu bana Jelačića.

Javila su se dvojica, a prihvaćanjem odgovora odabranoga Brune Roberta, na Trgu bana Jelačića, Irena je osvojila 32.000 kuna.

Znajući da muzej Metropolitan Museum of Art ima Institut za kostime, za čiji se rad sredstva prikupljaju na godišnjoj modnoj svečanosti, stigla je i do pitanja za 125.000 kuna. A za taj je iznos trebala znati ili pogoditi na što se odnosi pojam dromomanija.

Zbog njoj nepoznata spomenuta termina naposljetku nije nimalo dvojila te je odustala kući ponijevši 64.000 kuna. Pogađanjem bi, ustvrdila je, rekla da se pojam odnosi na bolesnu potrebu za putovanjem (a ne za kupnjom, plesom ili pićem) i - pogodila bi.

Ireninu nastupu u kvizu prethodio je nastup Branimira Topića iz Hrvatskog Leskovca. Do pitanja za 16.000 kuna Branimir je iskoristio pomoć znalaca te džoker "pola-pola", a kako bi došao do točnoga odgovora na pitanje kojom državicom vlada istoimena dinastija zatražio je i džokera "zovi". 

Od ponuđenih država Lihtenštajn, Monako, Brunej i Katar džoker je istaknuo kako misli da je riječ o Bruneju, sa 60-ak posto ocijenivši sigurnost u izrečeno. Branimir je potom ipak pogađao ponudivši Monako kao konačan odgovor pa je umjesto 16.000 kuna osvojio iznos prvoga praga s kojim je kviz i napustio, jer riječ je o dinastiji Lihtenštajn.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao